Kategori «Panduan»

Jadual Shutdown atau Restart di Windows 10 menggunakan Penjadual Tugas

Walaupun anda selalu dapat menggunakan perintah Shutdown / s / t 60 dan membuat jalan pintas desktop untuk menunda penutupan komputer Windows 10/8/7 anda (dalam kes ini 60 saat) atau membuatnya dimatikan pada waktu tertentu setelah mengira dalam beberapa saat, anda juga dapat menggunakan Penjadual tugas untuk mematikan, memulakan semula atau melakukan tindakan pada satu masa atau secara berkala.

Perkhidmatan Windows 10 mana yang boleh anda lumpuhkan dengan selamat?

Windows 10 mempunyai banyak Perkhidmatan untuk memastikan bahawa sistem operasi berfungsi dengan lancar. Walaupun yang terbaik adalah membiarkan konfigurasi Perkhidmatan pada nilai lalai mereka, ada beberapa peminat prestasi & tweak yang ingin menjadikan Windows mereka berjalan lebih lancar. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana Perkhidmatan Windows 10 selamat untuk dilumpuhkan, maka panduan ini akan membantu anda.

Ikon Remove Homegroup muncul secara tiba-tiba di desktop Windows

Pernahkah anda berlaku pada Windows 10 atau Windows 8.1 / 8 anda bahawa anda menghidupkan semula komputer anda dan mendapati bahawa ikon Homegroup tiba-tiba muncul di desktop anda? Ia telah berlaku kepada saya beberapa kali, dan saya tertanya-tanya mengapa ini berlaku apabila saya tidak menggunakan ciri Homegroup, dan bagaimana membuang ikon Homegroup ini.

Betulkan ralat PFN_LIST_CORRUPT pada Windows 10

PFN_LIST_CORRUPT adalah ralat layar biru yang menunjukkan bahawa senarai Nombor Bingkai Halaman (PFN) rosak. PFN adalah nombor pengindeksan yang digunakan oleh Hard Drive untuk mengetahui lokasi setiap fail pada cakera fizikal. Kesalahan ini biasanya disebabkan oleh pemandu yang melewati senarai perihal memori yang buruk, dan ia mungkin sementara atau kekal.

Cara menyahsekat dan mengakses Laman Web yang Disekat atau Terhad

Laman web boleh disekat pada tiga tahap: Tahap komputer , tahap Rangkaian atau tahap ISP / Kerajaan . Beberapa perkhidmatan DNS, seperti Open DNS, juga memberikan pilihan untuk menyekat jenis laman web tertentu untuk pengguna yang berbeza yang menggunakan komputer. Kemudian, ada beberapa perisian selain "Laman Web Terhad" yang terdapat dalam Pilihan Internet yang membantu menyekat laman web.

Tetikus Windows 10 menatal secara automatik ke atas atau ke bawah

Untuk meningkatkan produktiviti pengguna, Microsoft menerapkan sejumlah ciri kecil yang membuat perbezaan dalam keseluruhan pengalaman & produktiviti pengguna. Tetapi kadang-kadang, ciri-ciri ini terperangkap dengan masalah dan mengakibatkan fungsi komputer tidak normal. Salah satu ciri tersebut adalah di mana pengguliran tetikus berlaku secara automatik tanpa campur tangan pengguna.

Cara memasang Microsoft Office Picture Manager di Windows 10

Office 2016, Office 2010 dan Office 365 tidak dihantar dengan Pengurus Gambar. Pengurus Gambar Microsoft membolehkan pengguna melihat, mengedit & menguruskan gambar dengan mudah dan ramai yang menyukainya. Pada Windows 10 , kini anda mempunyai aplikasi Windows Photos yang membolehkan anda menguruskan gambar anda.

Selesaikan ralat DRIVER POWER STATE FAILURE pada Windows 10

Kadang-kadang anda mungkin melihat ralat Skrin Biru ketika meneruskan dari mod Tidur atau Hibernasi, atau Matikan atau Mulakan Semula. Sekiranya kod ralat di BSOD adalah KEGAGALAN NEGERI KUASA PEMANDU , maka mungkin kerana beberapa masalah dengan keadaan pemandu.Kesalahan Berhenti ini menunjukkan bahawa pemandu berada dalam keadaan kuasa yang tidak konsisten atau tidak sah.

Skrin Terbalik atau Samping di komputer riba Windows 10

Mungkin berlaku bahawa anda mendapati skrin komputer Windows 10/8/7 anda terbalik, tiba-tiba, tanpa alasan yang jelas. Ini bukan sebab panik dan anda tidak perlu menghubungi juruteknik. Ada kemungkinan beberapa kekunci yang salah telah ditekan secara tidak sengaja. Jika skrin komputer anda terbalik atau miring, ikuti cadangan ini untuk memutar skrin dan meluruskan kembali paparan.

Windows tidak dapat mencari pemacu untuk penyesuai rangkaian anda

Pemacu Peranti bertujuan berfungsi sebagai sambungan antara sistem operasi anda dan perkakasan. Sekiranya salah satu daripada mereka gagal, perkakasan yang berkenaan akan berhenti berkomunikasi dengan Windows. Sekiranya anda menghadapi masalah berkaitan rangkaian, anda mungkin akan menjalankan Pemecah Masalah Penyesuai Rangkaian.

Apa itu Full HD - Perbezaan antara resolusi HD Ready dan Full HD

Meneliti peranti yang betul boleh menjadi tugas, terutamanya apabila anda dihujani istilah seperti Full HD, HD siap, 4K Ultra HD dan banyak lagi. Apa maksud surat-surat ini? Sekiranya anda tidak sedar, jangan risau! Artikel ini akan menerangkan kepada anda apa itu Full HD dan perbezaan antara resolusi HD Ready dan F ull HD .

Cara membetulkan kod ralat 0xC1900208 - 0x4000C pada Windows 10

Proses peningkatan Windows memandang serius keserasian. Mereka harus serasi dengan perkakasan, dan aplikasi yang terpasang, Windows Upgrade akan tersekat. Salah satu mesej ralat yang muncul ialah ralat Windows 10 0xC1900208 - 0x4000C. Sekiranya Windows 10 tidak akan ditingkatkan kerana aplikasi yang tidak serasi , maka siaran ini dapat membantu anda.

Cara memasang Google Duo pada Windows 10

Aplikasi Google Duo tidak tersedia untuk Windows 10 . Tetapi Google telah melancarkan aplikasi web untuk perkhidmatan panggilan suara dan videonya. Dengan kekuatan Aplikasi Web Progresif, Google Duo juga dapat dipasang menggunakan penyemak imbas Edge pada Windows 10.Pasang Google Duo pada Windows 10Aplikasi Google Duo pada Windows 10 dapat dipasang dan digunakan dalam pengalaman terbaik.

Had Ukuran Lampiran untuk Outlook, Gmail, Yahoo, Hotmail, Facebook dan WhatsApp

Masalah yang diketahui semasa menghantar fail melalui e-mel adalah had ukuran lampiran. Biasanya, sebarang perkhidmatan e-mel tidak membenarkan menghantar fail yang berukuran lebih besar daripada beberapa MB. Apabila cuba melakukan perkara yang sama, pelayan e-mel mungkin memberikan ralat yang menyatakan Ukuran lampiran melebihi had yang dibenarkan atau Fail yang anda lampirkan lebih besar daripada yang dibenarkan oleh pelayan - Atau kemudian e-mel tidak akan dihantar atau diterima.

Apakah proses Microsoft AU Daemon? Sekiranya anda melumpuhkannya?

Kami mendengar banyak pengguna Microsoft Office menginginkan apa itu Microsoft AU Daemon , dan adakah atau tidaknya alat ini akan mempengaruhi sistem komputer Windows 10 atau Mac mereka. Ini bukan sesuatu yang biasanya membuat dirinya dikenali oleh pengguna biasa; oleh itu, kita dapat memahami mengapa sebilangan orang cukup mementingkannya.

Apakah Pelabuhan SMB? Untuk apa Port 445 dan Port 139 digunakan?

NetBIOS bermaksud Sistem Output Input Asas Rangkaian . Ini adalah protokol perisian yang memungkinkan aplikasi, PC, dan Desktop pada jaringan kawasan setempat (LAN) berkomunikasi dengan perkakasan rangkaian dan mengirimkan data ke seluruh rangkaian. Aplikasi perisian yang dijalankan di rangkaian NetBIOS mencari dan mengenal pasti satu sama lain melalui nama NetBIOS mereka.

Cara menukar lokasi folder muat turun Kemas kini Windows 10

Kehabisan ruang simpanan bukanlah perkara baru. Sebilangan besar daripada kita mempunyai akses ke internet dan terus memuat turun barang. Kemudian ada permainan yang dapat menempati banyak ruang penyimpanan. Masalah terbesar muncul ketika anda kehabisan ruang penyimpanan pada pemacu Pemasangan Windows anda yang biasanya pemacu C, dan kemas kini berhenti memuat turun.

Ikon Bluetooth tiada di Windows 10

Biasanya, baki sistem bar tugas atau kawasan pemberitahuan Windows 10 adalah tempat di mana ikon Bluetooth berada dan muncul ketika dihidupkan. Ia melakukan pelbagai fungsi seperti membenarkan pengguna bergabung dengan rangkaian kawasan peribadi, menambah peranti Bluetooth baru dan banyak lagi. Klik secara tidak sengaja pada 'Remove icon' pada pilihan Bluetooth, bagaimanapun, boleh menyebabkan anda kehilangan ikon tersebut.

Baiki & Selesaikan masalah Windows 7 & Vista dengan FixWin Utility

Kami dengan senang hati mengeluarkan aplikasi pertama seumpamanya untuk Windows 7 & Vista: FixWin . FixWin adalah aplikasi mudah alih percuma 529 KB untuk memperbaiki & memperbaiki gangguan & masalah Windows yang biasa. FixWin mengesan sama ada anda memasang Windows 7 atau Windows Vista dan dengan itu hanya menawarkan pembaikan yang berkaitan.

Cara membuang entri CRC-SHA dari Menu Konteks di Windows 10

Sekiranya anda telah memasang versi terbaru program 7-Zip pada mesin Windows 10 anda, anda mungkin menyedari bahawa entri CRC-SHA telah ditambahkan secara automatik ke menu konteks, di samping pilihan 7-Zip. Sekiranya anda menunjukkan anak panah sisi, ia akan memaparkan entri CRC-64, SHA-256, SHA-1, CRC-32, dan *.

FIX bootrec / FixBoot Access ditolak ralat pada Windows 10

Akses bootrec / FixBoot dinafikan ralat kebanyakannya berlaku semasa menyelesaikan masalah berkaitan boot di Prompt Perintah. Ia berkaitan dengan Boot Manager. Terdapat beberapa sebab lain untuk masalah ini juga, tetapi biasanya berkisar pada konsep Disk Partitioning. Dalam panduan ini, kami akan melihat penyelesaian masalah ralat ini pada Windows 10.

Tetingkap Tugas Host, Host Tugas menghentikan tugas latar belakang

Biasanya, semasa cuba mematikan Windows, jika program tetap tidak ditutup, sistem operasi muncul tetingkap yang meminta untuk menutup program atau Matikan pula . Kami boleh menggunakan salah satu pilihan untuk meneruskan. Namun, dalam beberapa situasi, proses dalaman tertentu mungkin melarang penutupan / restart, dan pengguna mendapat ralat:Tetingkap Tugas Host, Host Tugas menghentikan tugas latar belakangIni biasanya berlaku apabila terdapat fail kemas kini yang menghalang pengemaskinian PC anda.

Ralat Kemas kini Windows 0x80070003 pada Windows 10

Kesalahan 0x80070003 boleh berlaku pada komputer Windows semasa menjalankan Windows Update, mengaktifkan Windows Firewall atau memuat turun dari Windows Store. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan ralat Kemas kini Windows 0x80070003 . Apabila ini berlaku, ini biasanya bermaksud bahawa Windows Update (WUAUSERV) tidak dimulakan atau Background Intelligent Transfer Service (BITS) tidak dapat dimulakan.

Betulkan Permainan Gagap dengan penurunan FPS di Windows 10

Microsoft telah berusaha keras untuk Permainan di Windows 10 PC. Setiap kemas kini mempunyai sesuatu untuk pemain, tetapi bukan tanpa cegukan dan masalah mengenai permainan. Salah satu masalah utama yang dilaporkan oleh pengguna adalah Game Stuttering dengan penurunan FPS untuk permainan yang mereka mainkan.

Togol untuk menghidupkan atau mematikan Bluetooth tiada di Windows 10

Windows 10 selalu menyertakan sokongan untuk perkakasan Bluetooth . Baiklah, sokongan ini ada sejak sekian lama. Dan dengan sokongan untuk versi terbaru Bluetooth 5.0 LE, ia terus bertambah baik. Tetapi kadang-kadang beberapa pengguna mendapati bahawa ketika mereka terus menggunakan Bluetooth, mereka mendapati bahawa pilihan untuk menghidupkan Bluetooth tidak ada di aplikasi Tetapan Windows 10 atau Pusat Tindakan.

Cara Menerjemahkan laman web di Chrome, Firefox dan Edge

Tidak setiap laman web menyokong pelbagai bahasa, dan kita sering memerlukan penterjemah untuk itu. Kami sering mendarat di beberapa laman web dengan maklumat yang diperlukan tetapi dalam bahasa yang berbeza. Walaupun ' Laman Web Terjemahan Google ' adalah alat dalam talian yang paling biasa digunakan untuk terjemahan - kita harus menyalin dan menampal kandungan untuk menerjemahkannya - yang tidak mungkin dilakukan secara praktikal untuk seluruh laman web.

Perisian percuma terbaik untuk Windows 10 pada tahun 2020

Bahagian terbaik mengenai ekosistem Windows adalah kerana ia mempunyai banyak perisian percuma yang berguna dan berguna untuk sistem operasi. Perisian percuma adalah teras Windows 10 , dan jika anda ingin memanfaatkan PC Windows 10 yang terbaik, anda perlu melihat senarai ini. Kita harus mengakui bahawa senarai itu tidak lengkap dan beberapa yang lain mungkin termasuk dalam senarai itu.

Salin dan Tampal tidak berfungsi di Windows 10

Ciri Salin dan Tampal di Windows adalah salah satu ciri paling kerap digunakan paling asas dalam OS. Tetapi atas sebab tertentu, jika anda mendapati bahawa tidak berfungsi seperti biasa, maka catatan ini akan membantu anda menyelesaikan masalahnya. Masalah ini boleh berlaku sekiranya beberapa fail sistem rosak atau jika proses pihak ketiga mengganggu kelancaran fungsi ini.

Windows 10 tidak mengenali iPhone

Windows 10 pengguna telah melaporkan isu menyambung ke iTunes, di mana mereka iPhone memuat gagal untuk mengesan , atau mereka peranti tidak diiktiraf oleh komputer yang dijalankan pada sistem operasi terbaru Microsoft (OS). Walaupun tidak ada penyelesaian tunggal dan terjamin untuk menyelesaikan masalah ini, berikut adalah beberapa penyelesaian dan penyelesaian mudah yang akan membantu menyelesaikan masalah ini.

Apa itu Sedlauncher.exe? Sekiranya anda membuangnya?

Setiap kali komputer melambat atau membeku, pendekatan pertama adalah dengan memeriksa Task Manager untuk Penggunaan Disk dan program yang menyebabkannya. Sekiranya Sedlauncher.exe menyebabkan penggunaan cakera tinggi dalam sistem anda, sila baca artikel ini.Apa itu Sedlauncher.exe?Fail Sedlauncher.exe didorong ke sistem bersama dengan Windows Update KB4023057 dan tujuannya adalah untuk mengoptimumkan kelajuan komponen Windows Update Service dalam sistem operasi.

Lumpuhkan atau Aktifkan DHCP untuk Ethernet atau Wi-Fi di Windows 10

Jaringan Protokol Internet (IP) menggunakan Protokol Konfigurasi Host Dinamik atau DHCP sebagai protokol rangkaian standard kerana ia adalah konfigurasi yang selamat dan boleh dipercayai. Ia membolehkan pengguna memberikan alamat IP yang boleh digunakan semula secara dinamik dan telus. Sekiranya anda mempunyai pelayan DHCP yang terpasang dan dikonfigurasi di rangkaian anda, semua klien yang berkemampuan DHCP dapat memperoleh alamat IP dan parameter kerangka yang berkaitan setiap kali mereka mula dan bergabung dengan rangkaian.

Kemas kini Windows Kumulatif tidak dipasang atau gagal dipasang

Kadang-kadang, anda mungkin mendapati bahawa Pembaruan Kumulatif Windows tidak dipasang atau gagal dipasang. Ini mungkin berlaku pada PC Windows 10 atau Windows 8.1 anda. Dalam catatan ini kami telah mengambil contoh pakej KB2919355 untuk Windows 8.1. Tetapi proses ini menunjukkan dan dapat digunakan untuk pakej kemas kini kumulatif lain untuk Windows 10 juga, dengan membuat perubahan yang sesuai.

Di manakah Dokumen Saya di Windows 10?

Kami telah melihat orang bertanya mengenai folder "Dokumen Saya" ini. Saya masih ingat ketika menggunakan Windows XP dan Windows 7, ini adalah folder tempat kami menyimpan semua dokumen kami. Sisi lain dari pertanyaannya ialah anda mencari di mana anda menyimpan dokumen anda di Windows 10. Dalam catatan ini yang dimaksudkan untuk pemula, kami akan menjawab soalan Di mana "Dokumen Saya" di Windows 10 dari kedua-dua titik tersebut.

Cara Menyembunyikan atau Menyembunyikan ikon Desktop di Windows 10

Mungkin ada kalanya anda ingin memperlihatkan desktop yang bersih dengan cepat dengan menyembunyikan semua ikon. Sekiranya anda ingin menyembunyikan atau menyembunyikan ikon desktop, atau jika ikon Desktop anda tidak muncul di Windows 10/8/7, maka catatan ini pasti dapat membantu anda. Buka atau Sembunyikan ikon Desktop di Windows 10Klik kanan pada desktop anda> Lihat> hapus centang Tunjukkan ikon desktop .

Masalah sambungan WiFi terhad pada Windows 10

Beberapa pengguna Windows mengalami masalah yang pelik. Setelah memasang Windows 10 atau Windows 8.1, mereka melihat bahawa peranti mereka menunjukkan kesalahan ' Kesambungan Terhad ' dalam status WiFi , dan mereka tidak dapat mengakses internet sehingga disambungkan semula.Saya menyedari bahawa ini adalah masalah biasa.

Lihat Kesihatan Hard Disk secara semula jadi di Windows 10 menggunakan WMIC

Walaupun selalu menjadi idea yang baik untuk memeriksa Kesihatan Hard Disk anda secara berkala untuk Kesalahan & Sektor Buruk, adalah sama pentingnya untuk memantau Hard Disk secara berkala, jika anda tidak mahu terperangkap dengan kegagalan cakera keras tanpa sebab yang jelas . Hard Disk akhir-akhir ini, gunakan Pemantauan Diri, Analisis, dan Teknologi Pelaporan atau SMART untuk memantau kesihatannya dan menghantar isyarat jika ia gagal.

Kelantangan suara komputer terlalu rendah pada Windows 10

Sekiranya kelantangan suara pada komputer Windows anda terlalu rendah, berikut adalah beberapa kemungkinan penyelesaian yang boleh anda gunakan untuk menyelesaikan masalah tersebut. Masalahnya mungkin disebabkan oleh perisian atau mungkin berkaitan dengan perkakasan. Windows dilengkapi dengan beberapa tetapan penting yang perlu sempurna untuk mendapatkan kualiti suara yang baik.

Windows tidak dapat memasang fail yang diperlukan, Kod Ralat 0x8007025D

Sekiranya anda cuba mengemas kini Windows 10 dengan Pembaruan Ciri baru, anda menemui kod ralat 0x8007025D dengan mesej ralat yang menyertainya Windows tidak dapat memasang fail yang diperlukan , maka siaran ini bertujuan untuk membantu anda. Dalam catatan ini, kami akan mengenal pasti kemungkinan penyebab ralat kemas kini ini, dan juga memberikan penyelesaian yang boleh anda cuba untuk membantu mengurangkan masalah ini.

Nota Melekit percuma terbaik untuk Windows PC

Adakah anda sering menggunakan Sticky Notes di Windows 10/8/7 tetapi berharap mereka menawarkan beberapa lagi ciri? Baiklah, dalam catatan ini, kita telah membincangkan beberapa aplikasi nota lekat yang tersedia untuk Windows 10. Aplikasi membuat nota ini bukan sahaja menjadikan hidup anda lebih mudah tetapi juga menjadikan desktop anda kelihatan cantik dan penuh dengan maklumat.

Cara menentukur Xbox One Controller di Windows 10

PC Windows 10 menyokong Xbox Game Controller . Anda boleh menyambungkannya dengan PC anda, dan bermain permainan yang menyokongnya. Anda juga boleh menstrimkan Permainan Xbox di PC, dan menggunakan pengawal permainan untuk bermain permainan jika konsol Xbox One dan PC anda berada sangat jauh.Walaupun begitu, sering kali pengawal nampaknya tidak berfungsi dengan baik, dan jika ini berlaku, anda mungkin perlu menentukur Xbox One Controller di Windows 10.

Perintah Periksa Pilihan Disk, Suis, Parameter pada Windows 10

Periksa Cakera atau Chkdsk.exe adalah utiliti Windows terbina dalam yang digunakan untuk memeriksa kesilapan dalam media cakera dan dalam sistem fail. Sekiranya anda menghadapi masalah mulai dari layar biru hingga ketidakupayaan untuk membuka atau menyimpan fail atau folder, seseorang dapat menjalankan utiliti Check Disk.

Waktu Jam Windows 10 salah? Inilah penyelesaian yang betul!

Adakah komputer Windows 10/8/7 anda memaparkan Waktu yang salah di Taskbar? Sekiranya ini, maka catatan ini memberi anda beberapa petua mengenai cara menyelesaikan masalah dan membuat Windows 10 memaparkan waktu sistem yang betul di Taskbar.Kadang kala Windows Time boleh bertindak pelik! Perkhidmatan Waktu Windows mungkin berhenti berfungsi atau Penyegerakan Masa mungkin gagal.

Windows tidak dapat mengesan tetapan proksi rangkaian ini secara automatik

Sekiranya anda melihat tanda seru kuning pada ikon Rangkaian di dulang sistem dan anda menerima mesej ralat Windows tidak dapat mengesan tetapan proksi rangkaian ini secara automatik , berikut adalah beberapa penyelesaian yang mungkin sesuai untuk anda. Walaupun memulakan semula penghala dapat menyelesaikan masalah ini, berkali-kali, ia tidak berfungsi - dan dalam kes seperti itu, anda perlu menyelesaikannya lebih jauh.

Windows Defender dimatikan oleh Dasar Kumpulan

Windows Defender adalah anti-virus lalai pada Windows 10. Ia cukup baik untuk kebanyakan kes utama. Oleh itu, anda tidak memerlukan pilihan pihak ketiga melainkan untuk kes yang melampau yang jarang berlaku. Tidak ketinggalan, Windows Defender bukan babi sumber, jadi ia harus bermain dengan baik dengan sistem Windows 10 anda.

Cara mencari dan memperbaiki Memory Leaks di Windows 10

A Memory Leak adalah salah letak sumber dalam program komputer disebabkan peruntukan memori yang rosak. Ia berlaku apabila lokasi RAM yang tidak digunakan masih belum dikeluarkan. Kebocoran memori tidak boleh dikelirukan dengan kebocoran ruang, yang merujuk kepada program yang menggunakan lebih banyak RAM daripada yang diperlukan.

Cara memasang Pemacu iPhone pada Windows 10

Salah satu sebab Windows 10 tidak mengenali iPhone dan peranti Apple lain adalah bahawa pemacu tidak dipasang dengan betul. Sebaik-baiknya, pemacu iPhone harus dipasang dalam sistem Windows secara automatik sebaik sahaja anda menyambungkan iPhone / iPad anda ke sistem atau memuat turun perisian iTunes ke sistem.

Cara memasang atau menyahpasang Aplikasi Microsoft Store di Windows 10

Ini adalah tutorial asas untuk pemula Windows 10, yang ingin mengetahui cara memasang atau menyahpasang aplikasi UWP di Windows 10 yang anda muat turun dari Kedai Microsoft . Prosesnya agak mudah, jadi marilah kita melihatnya.Cara memasang aplikasi Gedung WindowsSekiranya anda ingin memasang Aplikasi Kedai Windows pada PC Windows 10 anda, anda perlu mengunjungi Kedai Microsoft rasmi, mencari aplikasinya, kemudian memuat turun dan memasangnya.

Fon kepala tidak berfungsi atau dikesan pada Windows 10

Sekiranya Fon Kepala anda tidak berfungsi - mungkin setelah memasang Kemas kini, ini mungkin disebabkan oleh OS dan pemacu yang tidak serasi. Kemas kini beberapa komponen komputer bertujuan untuk memperbaiki perkara yang rosak tetapi kadangkala mengakibatkan kerosakan pada komponen lain. Salah satu senario tersebut adalah di mana Pembaruan Windows memecahkan fon kepala.

Kesalahan DEVICE BOOT DEVICE yang tidak dapat diterima di Windows 10

Sekiranya anda menerima ralat INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE setelah anda menaik taraf ke Windows 10 , atau setelah anda menggunakan Reset di Windows 10, maka catatan ini mencadangkan cara untuk mengatasi masalah tersebut.Pemeriksaan bug PERANGKAT YANG TIDAK DIPERCAYAI biasanya menunjukkan bahawa sistem operasi Windows kehilangan akses ke partition sistem semasa permulaan.

Aero tidak berfungsi di Windows? Bilas & aktifkan semula cache Aero!

Windows 7 tidak membenarkan kesan Aero Glass sendiri. Selain itu, anda perlu mengesahkan sama ada versi Windows 7 anda menyokong ciri Aero atau tidak. Sekiranya anda mendapati bahawa ciri Aero anda tidak diaktifkan atau berfungsi di Windows 10/8/7, cubalah langkah penyelesaian masalah ini. Aero tidak berfungsi di Windows1] Pastikan versi Windows 10/8/7 anda menyokong Aero.

Skype Audio atau Mikrofon tidak berfungsi pada Windows 10

Walaupun Windows 10 adalah salah satu sistem operasi yang paling digemari pada masa kini, terdapat beberapa masalah yang masih mengganggu pengguna. Isu mikrofon Skype dalaman adalah salah satu masalah biasa yang dihadapi oleh pengguna Windows 10.Mikrofon PC Windows 10 anda boleh berhenti berfungsi kerana pelbagai sebab, dan beberapa sebab yang sering dilaporkan adalah tetapan yang salah, pemacu yang rosak atau usang atau beberapa masalah perkakasan.

Ubah Resolusi Skrin, Kalibrasi Warna, Kalibrasi Teks ClearType pada Windows 10

Sangat penting untuk mempunyai tetapan resolusi skrin yang betul pada PC Windows anda kerana memudahkan paparan kandungan dan kejelasan gambar yang lebih baik. Semakin tinggi resolusi, semakin tajam gambar dan kandungan pada PC anda. Walaupun, Windows, bagaimanapun, mempunyai tetapan dan warna penskalaan lalai yang tersendiri untuk setiap paparan di PC anda, yang biasanya yang terbaik untuk sistem anda, anda selalu dapat menyesuaikannya mengikut pilihan anda sendiri.

Betulkan: Kod Ralat Kemas kini Windows 10 0x8024a105

Sekiranya anda melihat Kod Ralat Kemas Kini Windows 0x8024a105 ketika cuba menjalankan Pembaruan Windows, maka siaran ini memberi anda beberapa cadangan yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah ini. Semasa anda menjalankan Windows Update, anda akan melihat mesej berikut:Terdapat masalah semasa memuat turun beberapa kemas kini, tetapi kami akan mencuba lagi kemudian.

Cara menghapus folder Windows10Upgrade di Windows 10

Sekiranya anda telah melihat folder Peningkatan Windows10 dalam pemacu sistem Windows 10 dan bertanya-tanya sama ada anda boleh menghapusnya, maka ya, anda boleh. Pembantu Kemas Kini Windows 10 membuat folder. Dalam catatan ini, kami akan berkongsi bagaimana anda boleh menghapus folder Peningkatan Windows10 di Windows 10, dan juga menyingkirkan alat Pembantu.

Aplikasi muzik latar terbaik untuk memainkan audio di Xbox One

Ketika datang ke permainan, ada jenis pemain. Seseorang yang ingin terus tenggelam dalam audio dan kesan Permainan, dan kedua mereka yang suka mendengarkan muzik ketika bermain permainan. Sekiranya anda tergolong dalam kategori kedua, Xbox One Store mempunyai banyak Aplikasi Muzik yang berfungsi di latar belakang semasa anda menikmati permainan anda .

Cara menukar monitor Utama dan Sekunder pada Windows 10

Sekiranya anda mempunyai persediaan monitor dua dan anda mahu menukar monitor utama dan sekunder pada Windows 10 , inilah yang boleh anda lakukan. Tidak perlu memasang perisian pihak ketiga kerana mungkin dapat menyelesaikannya melalui panel Tetapan Windows 10. Sangat mudah untuk memasang dua monitor pada Windows 10.

Windows 10 tersekat dalam Mod Pesawat

Beberapa pengguna telah melaporkan masalah pelik dengan sistem mereka di mana komputer Windows 10 mereka tersekat pada mod Pesawat. Mereka tidak dapat mematikan mod. Ini, seterusnya, bermaksud bahawa mereka tidak dapat menggunakan internet. Kemungkinan penyebab masalah adalah pemacu rangkaian yang salah, bug dengan mod Pesawat, suis fizikal dihidupkan, dan lain-lain.

Pengawal Xbox One terus terputus

Saya telah menggunakan Xbox Controller di Xbox 360, dan kemudian di Xbox One. Pengalaman di kedua tempat ini sungguh luar biasa, dan hampir tidak ada ralat yang mengakibatkan terputus dari konsol. Walau bagaimanapun, beberapa kali, pengawal tidak dikesan oleh konsol kerana alasan yang pelik, dan saya terpaksa mencuba beberapa langkah penyelesaian masalah untuk menyelesaikannya.

Cara menghapus Fail Pengoptimuman Penghantaran dan mendapatkan semula ruang cakera yang hilang pada Windows 10 PC

Bolehkah saya memadam Fail Pengoptimuman Penghantaran ? Sekiranya anda mempunyai soalan ini, baca terus, kerana catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara menghapus Fail Pengoptimuman Penyampaian Pembaruan Windows & menuntut kembali ruang cakera yang hilang pada PC Windows 10.Windows 10 memperkenalkan ciri Pengoptimuman Penyampaian Pembaruan Windows, di mana komputer anda mungkin mendapat kemas kini dari atau mengirim kemas kini ke komputer atau komputer yang berdekatan di rangkaian anda.

Kemas kini Windows gagal dipasang - Ralat 0x80073701

Beberapa pengguna telah melaporkan kegagalan dalam kemas kini dengan pesan ralat - Kemas kini Gagal, Terdapat masalah memasang beberapa kemas kini, tetapi kami akan mencuba lagi nanti. Kod ralat, bersama dengan mesej ini adalah 0x80073701 . Dalam catatan ini, kita akan melihat kemungkinan penyelesaian untuk Kemas kini Windows yang gagal dipasang - Ralat 0x80073701.

Lokasi Folder Fail Internet Sementara pada Windows 10

Mereka yang berpindah dari Windows XP ke Windows Vista bingung di mana Fail Internet Sementara berada di sistem operasi ini. Dalam catatan ini, kita akan membincangkan lokasi folder Fail Internet Sementara di Windows 10/8/7.Di manakah Folder Fail Internet Sementara beradaBermula dengan Windows Vista , dan berterusan di Windows 7 , folder Fail Internet Sementara terletak di:C: \ Users \ username \ AppData \ Local \ Microsoft \ Windows \ Fail Internet SementaraDi Windows 10 dan Windows 8.

Apa itu taskhostw.exe? Adakah virus?

Taskhostw.exe adalah fail sistem operasi Windows. Fungsi utama taskhostw.exe adalah memulakan Perkhidmatan Windows berdasarkan DLL setiap kali komputer melakukan boot. Ini adalah hos untuk proses yang bertanggungjawab untuk melaksanakan DLL daripada fail Exe atau Executable. Ia sering ditiru sebagai taskhost.

Permainan skrin penuh meminimumkan ke Desktop secara rawak pada Windows 10

Kita semua mahu bermain dan menikmati permainan video kita di Windows 10, tetapi itu boleh menjadi sukar sekiranya kita tidak dapat bermain dalam mod skrin penuh. Ini adalah masalah yang sering dihadapi oleh pengguna dan masih dihadapi, tetapi bernasib baik, ada cara untuk mengawal semuanya.Satu penyelesaian mungkin tidak berfungsi untuk semua orang kerana orang cenderung mempunyai komputer yang berbeza dengan spesifikasi yang berbeza.

Peranti Austin Amazon KFAUWI muncul secara rawak di bawah Rangkaian Peranti

Beberapa pengguna melihat peranti yang tidak dikenali seperti Austin -Amazon KFAUWI muncul di Rangkaian berikutan pemasangan Windows 10 Updates. Mengklik kanan dan memeriksa Propertinya hanya memaparkan beberapa butiran yang berkaitan dengan alamat MAC dan pengeluar tetapi tidak ada alamat IP.Ia juga mendapati Amazon KFAUWI ini dinamakan sebagai AUSTIN di rangkaian.

Ralat 0x000000EF, PROSES KRITIKAL DIEDI pada Windows 10

Sekiranya proses sistem Windows kritikal gagal dijalankan dengan betul, sistem operasi anda akan rosak dan memaparkan Ralat Berhenti Proses Kritikal 0x000000EF atau Skrin Biru pada komputer Windows 10/8/7 anda. Ini berlaku kerana proses yang diperlukan untuk menjalankan sistem operasi Windows berakhir secara tiba-tiba kerana beberapa sebab.

Betulkan ralat BSOD ndis.sys yang gagal pada Windows 10

Spesifikasi Antaramuka Pemandu Rangkaian (NDIS) adalah antara muka pengaturcaraan untuk kad antara muka rangkaian yang membantu berfungsi dengan baik pemacu sistem dalam rangkaian komputer. NDIS membantu sistem komputer untuk berkomunikasi dengan peranti dan komponen perkakasan lain yang bersambung di rangkaian komputer.

Cara memformat USB Pen Drive menggunakan Command Prompt di Windows 10

Bagi pengguna akhir, memformat pemacu USB adalah mudah. Yang perlu anda lakukan ialah klik kanan pada pemacu, dan pilih Format. Walau bagaimanapun, jika anda ingin memformat pemacu pen USB menggunakan Prompt Perintah, berikut adalah cara anda boleh melakukannya di Windows 10/8/7.Format USB Pen Drive menggunakan CMDSemasa menggunakan Prompt Perintah, anda mempunyai dua kaedah.

Kotak Carian Cortana menjadi putih pada Windows 10

Tema Hitam adalah salah satu tema kegemaran pengguna Windows 10, dan jika anda melihat sesuatu yang berwarna putih, ia akan menjengkelkan. Ambil kotak Taskbar yang biasanya gelap, tetapi apabila anda melihat bar carian Cortana, anda akan melihat bahawa ia telah menjadi putih . Dalam catatan ini, kami akan berkongsi beberapa petua yang membolehkan anda menetapkan bar Carian Cortana menjadi hitam.

Cara memasang pemacu WiFi untuk Windows 10

Tanpa pemandu yang diperlukan, perkakasan yang anda cuba sambungkan ke PC anda akan gagal. Pengilang mengembangkan pemacu supaya OS yang berjalan pada mesin anda dapat berfungsi dengan harmoni dengan peranti dan aplikasi anda. Sambungan WiFi Internet boleh gagal sekiranya pemacu yang sesuai tidak dipasang.

Gagal Menghitung Objek Di dalam Bekas, Akses Ditolak

Secara amnya di Windows , kebenaran membantu kami menyimpan kandungan secara peribadi atau umum. Oleh itu, sangat mudah bagi kami untuk memberikan kebenaran tersebut ke fail dan folder kami, sehingga orang lain boleh meminta atau tidak, mengikut keperluan. Kebenaran untuk folder / fail dapat diubah dengan klik kanan pada folder / fail dan memilih Properties .

Carian Windows 10 tidak berfungsi

Beberapa pengguna Windows 10 menghadapi masalah, dan beberapa fungsi terbina dalam juga tidak berfungsi seperti yang diharapkan, bagi banyak orang. Fungsi Menu Mula dan Carian Bar Tugas di sistem operasi Windows 10 telah menjadi salah satu ciri paling berguna yang membolehkan kita mencari fail apa pun tanpa meninggalkan desktop.

Betulkan ralat ERR_SSL_VERSION_INTERFERENCE di Google Chrome

Kesalahan ERR_SSL_VERSION_INTERFERENCE berlaku ketika penyemak imbas web Google Chrome cuba memuat laman web dengan protokol SSL tetapi tidak dapat melakukannya. Terdapat banyak sebab untuk kesilapan ini. Kami akan menyenaraikan dan menguraikan setiap kemungkinan penyelesaian untuk masalah ini. Pembaikan untuk menyelesaikan ralat ini tidak begitu jelas.

Cara membetulkan ralat Blue Blue netio.sys pada Windows 10/8/7

Rangkaian adalah salah satu komponen komputer yang paling penting. Pertukaran maklumat antara semua jenis peranti kini dapat dilakukan dengan bantuan peranti rangkaian juga. The file netio.sys adalah fail sistem penting yang dikaitkan dengan pemandu rangkaian komputer. Ia digunakan oleh program pihak ketiga juga untuk berinteraksi dengan peranti di rangkaian.

Kompres Fail, Folder, Drive di Windows untuk menjimatkan Ruang Cakera di Windows 10

Untuk menjimatkan ruang cakera, sistem operasi Windows 10/8/7 membolehkan anda memampatkan fail dan folder. Apabila anda memampatkan fail, menggunakan fungsi Pemampatan Fail Windows, data dikompres menggunakan algoritma, dan ditulis semula sehingga menempati ruang yang lebih sedikit. Apabila anda mengakses fail itu sekali lagi, data harus disahkomkan semula terlebih dahulu sebelum anda dapat mengaksesnya.

Bagaimana Kotak Pas Penyemak Imbas dapat melindungi komputer anda?

Sebilangan besar penyemak imbas arus perdana dilengkapi dengan kotak pasir mereka sendiri untuk memastikan komputer anda lebih selamat. Siaran ini melihat apa itu Kotak Pas Penyemak Imbas , cara menggunakannya, atau mematikannya sepenuhnya di Google Chrome, Microsoft Edge, dan Mozilla Firefox. Apa itu Kotak Pas Penyemak Imbas?

Cara membatalkan ChkDsk di Windows 10

Dalam catatan ini, kita akan melihat cara membatalkan ChkDsk di Windows 108 semasa permulaan atau but semula, setelah dijadualkan di Windows. Pemeriksaan Kesalahan Cakera pada Windows 10/8 sedikit berbeza dengan versi Windows yang lebih lama. Di Windows 10, Microsoft telah merancang semula utiliti chkdsk - alat untuk mengesan dan memperbaiki kerosakan cakera.

Kod Ralat Kemas kini Microsoft 0x80080008 semasa memasang Kemas Kini Windows

Sekiranya terdapat beberapa kerosakan pada fail Windows Update, anda mungkin akan menerima pesan ralat 0x80080008 ketika anda cuba memasang Windows Update menggunakan Microsoft Update, pada Windows 10, Windows 8, Windows 7 atau Windows Vista. Kami telah melihat cara memperbaiki ralat ralat 0 × 80080008 yang mungkin anda terima semasa mengemas kini Aplikasi Windows Di Windows 8.