Cara memasang Microsoft Office Picture Manager di Windows 10

Office 2016, Office 2010 dan Office 365 tidak dihantar dengan Pengurus Gambar. Pengurus Gambar Microsoft membolehkan pengguna melihat, mengedit & menguruskan gambar dengan mudah dan ramai yang menyukainya. Pada Windows 10 , kini anda mempunyai aplikasi Windows Photos yang membolehkan anda menguruskan gambar anda. Microsoft membuang Pengurus Gambar, kerana alat penyuntingan gambar dasar yang disertakan di sana, sudah termasuk dalam Word, PowerPoint atau Excel. Tetapi jika hilang dan ingin memasang Pengurus Gambar, anda boleh melakukannya seperti berikut.

Pasang Pengurus Gambar Microsoft Office di Windows 10

Muat turun Microsoft Office SharePoint Designer 2010 atau 2007. Pemasangan percuma dan tidak memerlukan lesen. Fikiran anda; anda perlu memasang versi 201 - 32-bit atau 64-bit, dan bukan versi 2013, kerana SharePoint Designer 2013 tidak termasuk Pengurus Gambar.

Setelah anda memuat turunnya, mulakan pemasangan, terima syarat pelesenan dan pilih butang Sesuaikan untuk pemasangan, apabila ditawarkan.

Sekarang di layar seterusnya, pilih Jalankan dari Komputer Saya untuk Pengurus Gambar Microsoft Office dan Tidak Tersedia untuk semua program lain, seperti yang ditunjukkan di bawah.

install-microsoft-office-picture-manager-in-windows-10

Klik Pasang sekarang , dan pemasangan akan diteruskan. Setelah selesai, anda akan dapat melihat Microsoft Office Picture Manager di bawah Baru ditambahkan di Skrin Mula Windows 10 anda.

Klik di atasnya untuk membuka program.

Pengurus Gambar Microsoft Office

Pengurus Gambar Microsoft Office membolehkan anda mengurus, mengedit, berkongsi, dan melihat gambar anda. Ciri Cari Gambar cukup berguna untuk mencari semua gambar anda. Anda boleh menggunakan alat penyuntingan gambar untuk memotong, mengembangkan, atau menyalin dan menampal. Anda juga boleh berkongsi atau menghantar gambar dalam mesej e-mel atau membuat perpustakaan gambar di intranet korporat anda.

Anda juga dapat menggunakan file Setup.exe dari CD pemasangan Office 2010, 2007 atau 2003 dan semasa pemasangan pilih Customize dan kemudian memilih untuk memasang Microsoft Office Picture Manager sahaja. Tetapi anda mungkin menghadapi masalah pelesenan, dalam hal ini, jadi menggunakan SharePoint Designer adalah pilihan yang lebih baik.

Nikmati penggunaan Microsoft Office Picture Manager, walaupun Office 2016 dipasang pada komputer Windows 10 anda. Sekarang lihat bagaimana anda boleh mendapatkan Windows Photo Viewer di Windows 10.

Pengurus Gambar Microsoft Office