Padam Fail Pengoptimuman Penghantaran dan dapatkan semula ruang cakera yang hilang

Bolehkah saya memadam Fail Pengoptimuman Penghantaran ? Sekiranya anda mempunyai soalan ini, baca terus, kerana catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara menghapus Fail Pengoptimuman Penyampaian Pembaruan Windows & menuntut kembali ruang cakera yang hilang pada PC Windows 10.

Windows 10 memperkenalkan ciri Pengoptimuman Penyampaian Pembaruan Windows, di mana komputer anda mungkin mendapat kemas kini dari atau mengirim kemas kini ke komputer atau komputer yang berdekatan di rangkaian anda. Walaupun ini bermaksud bahawa anda mendapat kemas kini lebih cepat, ia juga bermaksud bahawa anda masih mempunyai bil lebar jalur yang lebih besar, serta ruang cakera yang hilang dalam menyimpan Fail Pengoptimuman Penyampaian Pembaruan Windows ini.

Kami telah melihat cara mematikan Pengoptimuman Penyampaian Pembaruan Windows. Sekarang mari kita lihat cara menghapus atau membuang sisa Fail Pengoptimuman Penyampaian jika ada dari komputer anda dan menuntut semula ruang cakera.

Padamkan Fail Pengoptimuman Penghantaran

Jalankan Alat Pembersih Cakera terbina dalam. Taip Pembersihan Cakera di kotak carian. Kemudian klik pada hasilnya untuk membukanya.

Semasa anda menjalankan alat ini, jika terdapat Fail Pengoptimuman Pengiriman yang terdapat di komputer anda, file tersebut akan dipaparkan dalam hasilnya.

Pilih kotak pilihan terhadap Fail Pengoptimuman Penghantaran untuk menghapusnya. Fail Pengoptimuman Penghantaran ini adalah fail yang sebelumnya dimuat ke komputer anda. Mereka boleh dihapus jika saat ini tidak digunakan oleh perkhidmatan Pengoptimuman Penyampaian.

fail pengoptimuman penghantaran

Oleh kerana anda sudah melumpuhkan ciri Pengoptimuman Penghantaran Windows, anda boleh memadam fail ini dengan selamat.

Fail boleh berukuran hanya beberapa MB atau lebih besar, dan dengan itu menghapusnya dapat membantu anda mendapatkan kembali ruang cakera.

Saya perhatikan satu perkara di komputer Windows 10 saya. Walaupun saya telah melumpuhkan Pengoptimuman Penghantaran Kemas Kini Windows, sekali sekala, saya melihatnya dihidupkan kembali! Mungkin ia berlaku setelah beberapa Kemas Kini Windows. Oleh itu, anda perlu menyemak dan mematikan tetapan ini dan memastikan bahawa tetapan itu tidak kembali dari Mati ke Hidup. Oleh itu, anda mungkin juga perlu menghapus Fail Pengoptimuman Penghantaran secara berkala.

Adakah anda melihat fail-fail ini di sistem anda? Berapakah ukurannya?

fail pengoptimuman penghantaran