Betulkan: Kod Ralat Kemas kini Windows 10 0x8024a105

Sekiranya anda melihat Kod Ralat Kemas Kini Windows 0x8024a105 ketika cuba menjalankan Pembaruan Windows, maka siaran ini memberi anda beberapa cadangan yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah ini. Semasa anda menjalankan Windows Update, anda akan melihat mesej berikut:

Terdapat masalah semasa memuat turun beberapa kemas kini, tetapi kami akan mencuba lagi kemudian. Sekiranya anda terus melihat ini, cuba cari di web atau hubungi sokongan untuk mendapatkan bantuan. Kod ralat ini mungkin dapat membantu: (0x8024a105).

Saya menerima mesej ralat ini semasa saya memuat turun kemas kini KB4020102. Mencari 0x8024a105 seperti yang disarankan tidak benar-benar membantu. Oleh kerana Windows telah mencadangkan agar saya mencari kod ralat ini, saya menjangkakan akan melihat siaran oleh Microsoft yang menjelaskan mengapa ralat ini berlaku dan apakah penyelesaian pasti; tapi sayangnya, saya dibiarkan begitu sahaja di Internet.

Kod ralat ini tidak disenaraikan dalam senarai kod ralat Kemas kini Windows. Yang saya dapati tahu bahawa itu mungkin sesuatu yang berkaitan dengan klien Pembaruan Automatik.

Kod Ralat Kemas kini Windows 10 0x8024a105

Sekiranya anda menerima ralat ini semasa memuat turun Kemas kini Windows berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda cuba.

Ralat kemas kini Windows 10 0x8024a105

1] Saya betul-betul mengklik butang Cuba semula dan walaupun selepas beberapa minit 15 kali, tetapi ia tidak membantu saya. Apa yang menolong saya ialah ini! Saya hanya memutuskan untuk reboot menggunakan PC dan menggunakan sambungan yang berbeza. Daripada sambungan Internet kabel biasa saya, saya menggunakan sambungan WiFi saya. Itu sahaja! Windows 10 mula memuat turun kemas kini.

Sekarang jika ini membantu anda, hebat; jika tidak, anda mungkin perlu menyelesaikan masalah lebih jauh. Anda boleh mencuba cadangan ini dan melihat apa yang sesuai untuk anda.

2] Flush folder SoftwareDistribution dan lihat apakah itu sesuai untuk anda.

3] Tetapkan semula folder Catroot2 dan cuba lagi.

4] Jalankan Penyelesai Masalah Pembaruan Windows dan kemudian cuba jalankan Kemas Kini Windows sekali lagi. Ia juga akan menetapkan semula komponen Windows Update.

5] Tetapkan Semula Ejen Kemas Kini Windows secara lalai dan semak.

6] Catatan ini memberikan lebih banyak cadangan sekiranya Kemas kini Windows tidak akan dimuat turun atau gagal dipasang.

7] Sekiranya anda menggunakan Kemas kini Windows untuk mengemas kini versi Windows anda ke versi Windows yang lebih baru , cuba gunakan versi Windows. Fail ISO dan menjalankan peningkatan untuk membina.

Seperti yang saya nyatakan, dalam kes saya, hanya menghidupkan semula PC dan menukar sambungan Internet membantu saya, dan saya dapat memuat turun & memasang Windows Update dengan jayanya.

windows 10 mengemas kini kod ralat 0x8024a105

Beritahu kami apa yang sesuai untuk anda.

Semua yang terbaik!

Ralat kemas kini Windows 10 0x8024a105