Windows tidak dapat memulakan pemacu peranti untuk perkakasan ini (Kod 37)

Pada Windows 10/8/7 Device Manager, jika anda melihat mesej ralat Windows tidak dapat memulakan pemacu peranti untuk perkakasan ini (Kod 37) , dan perkakasan anda tidak berfungsi dengan betul, penyelesaian berikut dapat membantu anda menyelesaikan masalah. Mesej ralat ini dapat dilihat di tab Umum yang muncul di tetingkap timbul Properties Pemandu.

Kod Ralat Pemacu Peranti 37 menunjukkan bahawa ini berlaku kerana pemandu mengembalikan kegagalan ketika menjalankan rutin DriverEntry.

Windows tidak dapat memulakan pemacu peranti untuk perkakasan ini (Kod 37)

Untuk menyelesaikan Kod Ralat Pengurus Peranti ini, anda harus memasang semula pemacu peranti secara manual.

1] Pasang semula pemacu

Windows tidak dapat memulakan pemacu peranti untuk perkakasan ini (Kod 37)

Untuk menjalankan operasi ini, buka Pengurus Peranti. Seterusnya, kenal pasti pemacu peranti yang menimbulkan masalah. Pilih pilihan Nyahpasang peranti .

Cabut palam peranti.

Mulakan semula komputer anda.

Pasangkan peranti. Sekarang menganggap bahawa peranti anda disambungkan ke komputer anda, sekali lagi terbuka Devices Manager, klik pada Action butang dan pilih Scan untuk perkakasan perubahan butang.

Ini semestinya membantu.

Pilihan lain adalah menyahpasang pemacu, kemudian pergi ke laman web pengeluar dan memuat turun pemacu terkini untuk perkakasan, dan pasangkannya.

2] Jalankan Penyelesai Masalah Perkakasan

Peranti ini tidak ada, tidak berfungsi dengan baik, atau tidak memasang semua pemacu

Sekiranya ini tidak membantu, mungkin anda perlu menjalankan Penyelesai Masalah Perkakasan. Oleh itu, buka panel Tetapan Windows dengan menekan butang Win + I. Selepas itu, pergi ke Kemas kini & keselamatan > Selesaikan masalah . Di sebelah kanan anda, anda boleh menemui Perkakasan dan Peranti . Pilihnya dan klik butang Jalankan penyelesai masalah . Selepas itu, anda perlu mengikuti pilihan skrin untuk membuatnya berfungsi. Sekiranya papan kekunci atau pencetak anda tidak berfungsi, anda juga boleh menjalankan Pemecah Masalah Papan Kekunci atau Penyelesai Masalah Pencetak.

Bacaan berkaitan : Peranti ini tidak ada, tidak berfungsi dengan baik, Kod 24.

Windows tidak dapat memulakan pemacu peranti untuk perkakasan ini