Tidak dapat mengakhiri proses atieclxx.exe di Windows 10 - Adakah virus?

Seperti proses winlogon.exe dan csrss.exe, atieclxx.exe telah disebut virus oleh banyak pengguna. Ini adalah penipuan oleh syarikat Scam Tech Support untuk memperbodohkan pengguna dan menjual produk mereka. Proses atieclxx.exe yang sah mewakili Modul Pelanggan Acara Luar AMD ATI .

atieclxx.exe

Modul Pelanggan Acara Luar AMD ATI atau atieclxx.exe

Ini adalah proses yang ringan, dan ukuran fail yang berkaitan biasanya lebih kecil daripada ukuran 1MB. Ia tidak menggunakan banyak sumber sistem semasa berjalan di latar belakang.

Apa itu atieclxx.exe dan mengapa ia dijalankan semasa permulaan

Proses atieclxx.exe adalah bahagian dari AMD External Events dan dikaitkan dengan ATI External Event Utility untuk Windows Ia menguruskan ciri hotkey ATI pada sistem anda dan ditetapkan untuk dijalankan pada permulaan.

Adakah atieclxx.exe virus?

Virus boleh disamarkan sebagai proses apa pun yang berguna untuk sistem dan mungkin mengambil nama apa pun. Lokasi asal fail atieclxx.exe yang sah adalah C: \ Windows \ System32. Klik kanan pada proses di Task Manager dan pilih Open Location. Periksa sama ada lokasinya sama dengan lokasi asal. Sekiranya tidak, imbas komputer anda untuk perisian hasad.

Adakah atieclxx.exe kritikal kepada sistem? Bolehkah anda membunuh prosesnya?

Atieclxx.exe bukan proses sistem dan dikaitkan dengan perkakasan AMD anda. Sistem anda tidak akan rosak sekiranya anda membunuh prosesnya. Namun, biasanya ia tidak menggunakan banyak sumber sistem. Oleh itu, ia tidak menjadi masalah.

Sekiranya anda ingin menghentikan atau mengakhiri proses ini, anda boleh mematikan perkhidmatan induk. Prosedur yang sama adalah seperti berikut:

Tekan Win + R untuk membuka tetingkap Run dan taip arahan services.msc . Tekan Enter untuk membuka Pengurus Perkhidmatan.

Cari Utiliti Acara Luaran AMD di Pengurus Perkhidmatan dan klik kanan padanya. Pilih Properties.Sifat AMD

Klik pada butang Berhenti untuk menghentikannya. Seterusnya, ubah Jenis Permulaan ke Dinonaktifkan .

Klik pada Apply dan kemudian pada OK untuk menyimpan tetapan. Mulakan semula sistem.

Kami harap ini dapat membantu menyelesaikan keraguan anda mengenai proses atieclxx.exe.

atieclxx.exe