Perisian percuma terbaik untuk Windows 10 pada tahun 2020

Bahagian terbaik mengenai ekosistem Windows adalah kerana ia mempunyai banyak perisian percuma yang berguna dan berguna untuk sistem operasi. Perisian percuma adalah teras Windows 10 , dan jika anda ingin memanfaatkan PC Windows 10 yang terbaik, anda perlu melihat senarai ini. Kita harus mengakui bahawa senarai itu tidak lengkap dan beberapa yang lain mungkin termasuk dalam senarai itu. Lihatlah perisian Windows percuma terbaik dan beritahu kami mana yang anda gunakan atau jika anda mempunyai cadangan alternatif untuk dibuat.

perisian percuma untuk windows 10

Perisian percuma terbaik untuk Windows 10

 1. Antivirus Percuma Kaspersky
 2. Pemain Media VLC
 3. 7-zip
 4. Keberanian
 5. Tweaker Windows Muktamad
 6. CCleaner
 7. VPN TunnelBear
 8. BitDefender Anti-Ransomware
 9. Sandaran EASEUS Todo
 10. GIMP
 11. Firefox
 12. FixWin

Berikut adalah pengenalan ringkas dengan perkara penting mengenainya. Itu akan membantu anda mendapatkan alasan mengapa anda harus menggunakannya.

1] Antivirus Percuma Kaspersky

Kaspersky Antivirus Percuma Windows

Ini adalah anti-virus ringan yang menawarkan perlindungan anti-malware asas masa nyata untuk pengguna Windows seperti fail, e-mel dan antivirus web, kemas kini automatik, pertahanan diri, karantina. Bahagian yang terbaik adalah bahawa ia sangat ringan, dan jika anda mahukan alternatif untuk Windows Defender, pilih ini. Mahukan yang lain? Lihatlah perisian antivirus percuma ini.

2] Pemain Media VLC

Perisian percuma

VLC tidak memerlukan pengenalan. Ia dapat memainkan sebahagian besar format video dan audio di internet. Kekuatan pemain adalah sebilangan besar codec, plugin & extensions, menyokong pemampatan, dan bahkan dapat merakam layar.

3] 7-zip Archiver

7 Perisian Arkib ZIP

Walaupun Windows dilengkapi dengan sokongan bawaan untuk fail arkib, 7-Zip adalah yang paling serba boleh ketika menggunakan ciri. Mampatan dan Kelajuan Tinggi adalah kekuatannya dan lebih baik daripada yang lain. Ia juga menyokong banyak format termasuk fail WIM, arkib RAR5, fail UEFI BIOS, gambar ext2 / ext3 / ext4, gambar GPT, VMDK, VDI, dan fail tunggal QCOW2.

4] Audacity (Penyunting Audio)

Editor Audio Audacity untuk Windows

Sekiranya ada sesuatu yang tidak memerlukan pengenalan selepas VLC, itu adalah Audacity. Ia adalah editor audio dan perakam. Ia dapat mengurangkan atau menghilangkan kebisingan latar belakang, membelah dan menggabungkan fail audio, menyokong pemalam, kesan, dan menawarkan mod pandangan spektrogram untuk memvisualisasikan dan memilih frekuensi. Sekiranya anda sangat menyukai penyuntingan audio, tidak ada yang mengalahkan Audacity!

5] Tweaker Windows Muktamad

Tweaker Windows Ultimate 4 untuk Windows 10

Ini adalah perisian percuma kami yang sangat popular yang membolehkan anda mengubah sistem anda mengikut kehendak anda. Jadikan sistem anda lebih cepat, stabil, peribadi, dan lebih selamat dengan hanya beberapa klik tetikus. Dengan menggunakan ini, anda boleh melangkau menggunakan tetapan Windows 10 yang kompleks, dan mengakses semua ini melalui aplikasi Tetapan Windows 10, Editor Registry atau Editor Dasar Kumpulan.

6] CCleaner

Lebih bersih untuk Windows

Ingin menyingkirkan semua Fail Sampah? CCleaner adalah alat pembersih dan pengoptimuman fail sampah Windows terbaik dan sementara yang boleh anda miliki di Windows. Ia dilengkapi dengan utiliti pembersih cakera bawaan, pembersih pendaftaran, pilihan untuk menyahpasang program, menguruskan permulaan Windows, penyemak imbas, menu konteks serta tugas yang dijadualkan. Mahukan yang lain? Lihatlah Pembersih Sampah percuma ini.

7] VPN TunnelBear

VPN TunnelBear

Mencari VPN percuma yang hanya berfungsi? Lihat Tubbel Bear. Kekuatannya dalam kemudahan berfungsi dan tidak ada antara muka yang kompleks. Ia dilengkapi dengan perlindungan penjejakan, pengendalian sambungan terputus, dan banyak lagi. Ia mempunyai pilihan yang membolehkan anda 'mendapatkan' lebar jalur percuma. Mahukan yang lain? Lihatlah perisian VPN percuma ini.

8] Alat Anti-Ransomware BitDefender

BitDefender Anti-Ransomware

Ransomware sangat menyakitkan, dan dengan kebanyakan perkhidmatan Anti-Ransomware Dibayar, BitDefender Anti-Ransomware Tool memenangi senarai perisian percuma terbaik untuk Windows 10. Ia menawarkan keupayaan perlindungan dan pencegahan ransomware yang kuat untuk melindungi PC Windows anda. Alat percuma ini akan mengimunisasi komputer Windows anda. Apa yang dilakukannya, pada dasarnya ia tidak membenarkan fail yang dapat dilaksanakan dari % appdata% dan % startup% dijalankan.

Setelah dipasang, ia dapat mengubah anda dengan segera jika ada ransomware yang bersembunyi di PC atau rangkaian anda. Mahukan yang lain? Lihat alat anti-ransomware percuma ini.

9] Sandaran Todo EASEUS

EASEUS Todo Sandaran Windows

Ia percuma, dan ia menawarkan penyelesaian yang baik untuk sandaran. Itulah kekuatan perisian. Ia menawarkan-

 • Sandaran dan Pemulihan Sistem
 • Jadualkan Sandaran
 • Alat Cakera
 • Fail dan Folder Sandaran
 • Sandaran Tambahan
 • Sandarkan ke pemacu keras luaran, pelayan CD / DVD, FTP untuk perlindungan berganda

Itu dengan beberapa antara muka pengguna yang sangat baik tidak mudah dicari. Ia juga menawarkan dua ciri hebat. Salah satunya adalah Pemulihan universal, sementara yang lain adalah Clone Feature. Keduanya membolehkan anda mengembalikan ke sistem dengan perkakasan yang berbeza. Anda boleh memindahkan OS ke SSD untuk Windows 10 tanpa memasang semula apa-apa. Dan cepat mengklon Windows 10 ke SSD percuma dan memindahkan OS dari satu SSD ke SSD yang lain. Tidak suka yang ini? Terdapat perisian sandaran percuma yang lain.

10] GIMP (Penyuntingan Imej)

Penyunting Imej Profesional Percuma GIMP untuk Windows

Sekiranya tugas anda mengedit gambar menuntut sesuatu yang lebih daripada MS Paint, sudah tiba masanya untuk melihat GIMP. Ini adalah alternatif Photoshop yang sangat baik yang dilengkapi dengan banyak alat, pengembangan komuniti, sokongan, dan alat. Malah boleh membuka fail Photoshop.

Melihat gambar, mesti jelas bahawa anda mendapat antara muka yang hampir sama. Anda boleh menambah lapisan pada gambar, mengubahnya mengikut keperluan dan sebagainya.

11] Kuantum Firefox

kuantum firefox 57

Walaupun Chrome adalah penyemak imbas yang paling popular, Firefox menang kerana prestasi yang lebih baik. Ia menyokong penyegerakan, peluasan akaun, dan semua ciri yang dapat anda harapkan dari penyemak imbas. Itu, dan tidak terlalu berat pada memori, tidak seperti Chrome. Firefox Quantum lebih pantas, dilengkapi dengan reka bentuk yang cantik, dan tidak berat pada perkakasan.

12] FixWin (Penyelesai Masalah)

FixWin 10 untuk Windows 10

Ini adalah perisian percuma dalaman kami yang ke-2 yang membantu anda menyelesaikan masalah Windows dengan penyelesaian yang cepat. Walaupun Windows dilengkapi dengan set penyelesai masalahnya sendiri, kami telah berjaya dengan membawa semuanya ke satu tempat. Ia menawarkan pembaikan, dan akses ke Penjelajah Fail, Internet & Kesambungan, Tetapan Windows 10, Alat Sistem, dan Penyelesai Masalah. Anda mesti memastikannya berguna kerana anda tidak pernah tahu bila anda memerlukan Doktor Windows ini!

Adakah anda mencari lebih banyak kategori dan pilihan? Menyemak senarai curated Percuma Windows Software dan Freeware yang anda boleh memuat turun.

Walaupun senarai itu merangkumi perisian terbaik dari pengalaman kami, saya pasti ada lebih banyak lagi. Mereka mungkin baru, atau mereka mungkin sudah tua yang tidak kita ketahui. Oleh itu, jika anda menggunakan perisian yang bernilai, beritahu kami di komen. Mari buat senarai perisian percuma ini untuk Windows 10, lebih baik lagi!

perisian percuma untuk windows 10