Cara memaksa keluar dari Program Skrin Penuh atau Permainan di Windows 10

Katakan bahawa anda mempunyai Program atau Permainan yang terbuka dalam mod selalu-di-atas skrin penuh, di mana Bar Tugas anda tidak dapat dilihat dan aplikasinya membeku dan anda mendapati diri anda berada dalam kedudukan yang seolah-olah tidak ada yang dapat anda lakukan kecuali memulakan semula komputer Windows 10 anda. Apa yang kau boleh buat?

Paksa keluar dari Program Selalu Di Atas Skrin Penuh

Paksa keluar dari Program Selalu Di Atas Skrin Penuh

Inilah cara anda memaksa menghentikan aplikasi atau permainan skrin penuh yang digantung atau tidak bertindak balas secara paksa. Oleh kerana anda tidak mempunyai akses ke Taskbar, anda harus mengikuti cadangan ini untuk membunuh aplikasi yang dibekukan.

1] Klik pertama pada aplikasi beku yang ingin anda tutup dan kemudian tekan kekunci Alt + F4 bersama-sama dan biarkan setelah aplikasi ditutup. Adakah ini membantu?

2] Tekan Ctrl + Shift + Esc untuk melancarkan Pengurus Tugas .

Sekarang walaupun Pengurus Tugas membukanya, ia akan diliputi oleh program skrin penuh yang selalu berada di atas.

Seterusnya tekan Alt + O untuk membuka menu Pilihan .

Akhirnya, tekan Enter untuk memilih Sentiasa di Atas .

Apabila anda melakukan ini, Pengurus Tugas akan mendapat pilihan untuk terus berada di puncak.

Anda sekarang akan dapat menggunakannya untuk membunuh proses atau aplikasi dengan mengklik kanan pada proses dan memilih Tamatkan tugas .

Sekiranya Pengurus Tugas anda ditetapkan untuk dibuka dalam Mod Ringkas , tekan butiran Lebih banyak untuk membukanya dalam Mod Perincian .

3] Sekiranya ini tidak berfungsi, anda boleh menggunakan alat percuma untuk menghentikan aplikasi atau permainan skrin penuh secara paksa.

Catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara memaksa menutup Program yang tidak dapat ditamatkan oleh Task Manager.

Paksa keluar dari Program Selalu Di Atas Skrin Penuh