Windows tidak dapat mencari pemacu untuk penyesuai rangkaian anda

Pemacu Peranti bertujuan berfungsi sebagai sambungan antara sistem operasi anda dan perkakasan. Sekiranya salah satu daripada mereka gagal, perkakasan yang berkenaan akan berhenti berkomunikasi dengan Windows. Sekiranya anda menghadapi masalah berkaitan rangkaian, anda mungkin akan menjalankan Pemecah Masalah Penyesuai Rangkaian. Sekiranya ia menemui masalah tetapi tidak dapat menyelesaikannya sendiri, anda akan melihat mesej ralat - Windows tidak dapat mencari pemacu untuk penyesuai rangkaian anda . Sekiranya anda menghadapi masalah ini, sesuatu dalam siaran ini pasti dapat membantu anda menyelesaikan masalah tersebut.

Windows tidak dapat mencari pemacu untuk penyesuai rangkaian anda

Windows tidak dapat mencari pemacu untuk penyesuai rangkaian anda

Anda boleh mencuba penyelesaian berikut untuk menyelesaikan masalah ini:

  1. Kemas kini pemacu Penyesuai Rangkaian
  2. Nyahpasang dan Pasang semula pemacu Adaptor Rangkaian
  3. Jalankan Penyelesai Masalah Perkakasan dan Peranti
  4. Jalankan Penyelesai Masalah Penyesuai Rangkaian sekali lagi
  5. Jalankan Pemulihan Sistem.

1] Kemas kini pemacu Rangkaian Penyesuai

Kemas kini Penyesuai Rangkaian

Untuk mengemas kini pemacu Penyesuai Rangkaian, ketik devmgmt.msc di kotak Carian mula dan tekan Enter untuk membuka Pengurus Peranti.

Cari pemacu Penyesuai Rangkaian dan kembangkan senarai. Klik kanan dan pilih Kemas kini pemacu untuk setiap pemacu.

Mulakan semula sistem dan periksa sama ada anda dapat menyambung ke rangkaian sekarang.

2] Pasang semula pemacu Penyesuai Rangkaian

Ikuti prosedur seperti yang dijelaskan di atas, tetapi pilih Nyahpasang peranti untuk mengeluarkan pemacu. Kemudian mulakan semula sistem anda dan lihat apakah Windows secara automatik dapat memasang pemacu. Sekiranya tidak membuka Pengurus Peranti lagi, klik kanan pada Penyesuai rangkaian dan pilih Imbas untuk perubahan perkakasan.

Sebagai alternatif, anda boleh memuat turun pemacu Penyesuai Rangkaian dari laman web pengeluar pada sistem lain dari Internet (kerana Internet tidak akan berfungsi pada sistem anda) dan memindahkannya ke sistem anda menggunakan pemacu USB. Buka Pengurus Peranti dan kembangkan senarai Penyesuai Rangkaian. Klik kanan dan pilih Nyahpasang peranti untuk semua pemacu Penyesuai Rangkaian.

Sekarang pasang pemacu yang anda muat turun lebih awal.

3] Jalankan Penyelesaian Masalah Perkakasan dan Peranti

Penyelesai Masalah Perkakasan dan Peranti membantu dalam mengesan masalah biasa dengan peranti yang disambungkan (penyesuai Rangkaian di sini) dan menyelesaikannya.

Klik pada butang Mula dan pilih pilihan seperti roda gigi untuk membuka menu Tetapan. Pergi ke Kemas kini dan Keselamatan untuk menu Tetapan Windows dan kemudian klik Selesaikan Masalah.

Pilih penyelesai masalah Perkakasan dan Peranti dan jalankan.

4] Jalankan Penyelesai Masalah Penyesuai Rangkaian

Seperti yang dijelaskan di atas, pergi ke Tetapan> Kemas kini dan Keselamatan> Selesaikan Masalah. Pilih Penyelesai Masalah Penyesuai Rangkaian dan jalankan.

Periksa sama ada menjalankan penyelesai masalah menyelesaikan masalah anda.

5] Lakukan Pemulihan Sistem

Sekiranya Internet berfungsi dengan baik lebih awal, dan masalahnya baru-baru ini, anda mungkin mempertimbangkan untuk melakukan Pemulihan Sistem. Ia akan memulihkan perubahan yang dibuat oleh program yang baru dipasang, dll.

Harap sesuatu di sini dapat menolong anda!

Windows tidak dapat mencari pemacu untuk penyesuai rangkaian anda