Pengawal Xbox One terus terputus

Saya telah menggunakan Xbox Controller di Xbox 360, dan kemudian di Xbox One. Pengalaman di kedua tempat ini sungguh luar biasa, dan hampir tidak ada ralat yang mengakibatkan terputus dari konsol. Walau bagaimanapun, beberapa kali, pengawal tidak dikesan oleh konsol kerana alasan yang pelik, dan saya terpaksa mencuba beberapa langkah penyelesaian masalah untuk menyelesaikannya. Dalam siaran ini, kami berkongsi apa yang boleh anda lakukan sekiranya Pengawal Xbox One anda terus terputus dan tidak akan terus menyala.

Pengawal Xbox One terus terputus

Pengawal Xbox One terus terputus

Kitar semula konsol anda

Silap mata ini berlaku di banyak tempat. Sekiranya anda tidak dapat menyelesaikan sebarang masalah, hidupkan konsol anda sahaja. Berikut adalah langkah-langkahnya:

  • Tahan butang Xbox di bahagian depan konsol Xbox One anda sehingga anda mendengar suara, dan konsol dimatikan.
  • Tunggu 2-3 minit lagi, kemudian hidupkan konsol dengan menekan Butang Xbox.

Hidupkan alat kawalan anda, dan lihat sama ada ia menyambung ke konsol. Sekiranya lampu pada butang Xbox tetap menyala, lampu akan disambungkan ke konsol.

Ganti bateri atau isi semula pek bateri

Sering kali saya mendapat amaran tentang bateri rendah semasa bermain permainan, tetapi saya diam-diam mengabaikannya. Selepas beberapa minit lagi, Xbox memunculkan mesej bahawa pengawal terputus. Kali pertama ia berlaku, saya memerlukan sedikit masa untuk menyelesaikan masalah ini. Saya terpaksa menyambungkan wayar USB untuk mula mengecas pengawal saya lagi, dan ia berjaya.

Berikut adalah dua petua saya untuk keadaan ini. Pertama, perhatikan tahap bateri yang dipaparkan di kanan atas skrin. Kedua, jangan biarkan bateri pengawal anda mati sepenuhnya. Sebaliknya, caj apabila anda tidak menggunakannya.

Cuba sambungkannya dengan konsol lain di lokasi yang berbeza

Xbox menggunakan sambungan tanpa wayar proprietari untuk pengawal dan bukannya menggunakannya melalui Bluetooth. Mungkin berlaku bahawa beberapa peranti di sekitar menyebabkan gangguan . Cuba sambungkannya dengan konsol atau PC yang berbeza, dan jika boleh di tempat lain untuk melihat apakah ia berfungsi.

Sekiranya berjaya, masalahnya adalah dengan rangkaian di tempat anda, dan anda harus menyelesaikannya dengan mematikannya satu persatu dan mengetahui apa yang menyebabkan masalahnya.

Kemas kini firmware pengawal anda

Xbox One tidak berfungsi dengan baik ketika memberitahu tentang kemas kini aksesori Xbox. Sekiranya anda telah menerima kemas kini untuk Xbox One anda, dan pengawal tidak berfungsi, masalah keserasiannya antara pengawal dan konsol. Anda perlu mengemas kini pengawal secara manual.

Ikuti langkah di bawah untuk mengemas kini firmware pengawal:

  • Sambungkan pengawal Xbox One anda dengan Xbox One menggunakan kabel USB.
  • Tekan butang Menu pada alat kawalan anda yang akan membuka Panduan.
  • Gunakan bumper kanan untuk sampai ke akhir menu, dan buka Tetapan.
  • Pilih Peranti & aksesori> pengawal yang dimaksud> pilih Kemas kini> Teruskan.
  • Sekiranya terdapat kemas kini, biarkan sistem menaikkannya ke versi terbaru.
  • Periksa sama ada pengawal berfungsi dengan betul sekarang.

Sambungkan semula Pengawal anda

Sekiranya lampu Tombol Xbox terus berkelip, ini adalah masalah pengasingan. Untuk menyambungkan semula pengawal Xbox One Tanpa Wayar, anda boleh menggunakan kabel USB untuk menyambungkannya kembali dengan konsol anda atau menggunakan butang Berpasangan pada konsol dan pengawal bersama untuk menyambung semula.

Sambung dengan Xbox Support Guys

Microsoft hebat untuk menyokong. Sekiranya anda berhubung dengan mereka melalui sembang atau panggilan, mereka mungkin dapat membantu. Sekiranya pengawal anda masih dalam jaminan, anda mungkin juga mendapat penggantinya.

Sekiranya tiada bantuan ini, mungkin sudah tiba masanya untuk membeli yang baru! Sekiranya Butang Xbox anda sekurang-kurangnya berkedip, anda masih mempunyai kemungkinan bahawa pengawal anda mempunyai beberapa masalah kecil. Namun, jika tidak dihidupkan sama sekali, walaupun anda menyambungkannya dengan kabel USB, tidak ada harapan.

Original text


Betulkan Pengawal Xbox One Terus Putus