Baiki & Selesaikan masalah Windows 7 dengan FixWin Utility

Kami dengan senang hati mengeluarkan aplikasi pertama seumpamanya untuk Windows 7 & Vista: FixWin . FixWin adalah aplikasi mudah alih percuma 529 KB untuk memperbaiki & memperbaiki gangguan & masalah Windows yang biasa. FixWin mengesan sama ada anda memasang Windows 7 atau Windows Vista dan dengan itu hanya menawarkan pembaikan yang berkaitan. Pengguna Windows 8 mungkin mahu memuat turun FixWin v2 untuk Windows 8 .

CATATAN: Pengguna Windows 10 mungkin mahu memuat turun FixWin10 untuk Windows 10 .

KEMASKINI: 19 Mac 2010. FixWin v 1.2 telah dikeluarkan yang merangkumi beberapa perbaikan bug kecil dan perubahan UI. Pautan muat turun yang disebutkan di bawah menunjukkan FixWin v 1.2 sekarang.

FixWin

Walaupun terdapat beberapa tutorial dan cara melakukannya sudah tersedia di Internet untuk menangani gangguan seperti itu, FixWin sebagai satu utiliti telah dikonseptualisasikan, untuk memperbaiki beberapa gangguan biasa yang mungkin dihadapi oleh pengguna Windows.

Adakah Tong Kitar Semula anda tidak disegarkan dengan betul? Atau mungkin anda mendapati bahawa atas sebab tertentu menu konteks klik kanan anda telah dilumpuhkan di Internet Explorer! Atau mungkin perkara tidak baik dengan Windows Media Center anda dan anda perlu membuang & membina semula pangkalan data Windows Media Center! Mungkin anda memilih untuk tidak diberi amaran semasa menghapus Sticky Notes dan kini anda mahukan kotak dialog amaran kembali! Atau mungkin, hantar serangan malware yang anda dapati bahawa tugas anda menguruskan atau cmd atau Registry Editor anda telah dilumpuhkan! Perbaikan untuk masalah ini dan banyak lagi masalah Windows yang biasa ditawarkan di sini.

Penyelesaian untuk memperbaiki dan memperbaiki 50 gangguan, masalah & masalah Windows yang biasa dikategorikan di bawah 5 tab, iaitu: Penjelajah Windows, Internet & Kesambungan, Windows Media, Alat Sistem & Pelbagai Tambahan.

50 masalah… 1 penyelesaian… FixWin adalah Windows Doctor yang dinanti-nantikan!

Untuk melihat tangkapan skrin yang menunjukkan senarai pembaikan Windows yang tersedia, klik di sini.

Cara menggunakan aplikasi ini:

1. Kami terlebih dahulu mencadangkan agar anda menjalankan Utiliti Pemeriksa Fail Sistem . Butang yang disediakan di halaman Selamat Datang, akan ' un un sfc / scannow ' dan akan memeriksa dan mengganti fail sistem Windows yang rosak. Ia dijangka memakan masa selama 5-10 minit. Sekiranya diminta, lakukan but semula.

2. Seterusnya, kami menegaskan bahawa anda membuat Titik Pemulihan Sistem . Butang yang disediakan akan membuat satu, yang dipanggil Safe Point . Kami selalu mengesyorkan agar anda membuatnya sebelum membuat perubahan pada sistem anda. Sekiranya anda mahu atau memerlukannya juga, anda boleh terus kembali ke Titik Selamat ini.

3. Setelah selesai, gunakan paling banyak satu pembetulan sekaligus dan mulakan semula komputer anda. Sila periksa sama ada perkara itu memuaskan anda; dan jika tidak, anda mempunyai pilihan untuk memulihkan kembali dengan segera.

Baca & tonton apa yang dikatakan oleh Fox8Live News mengenai The Windows Club & FixWin DI SINI .

Muat turun

FixWin Utility v 1.2 telah dikembangkan oleh rakan saya MVP Ramesh Kumar, untuk The Windows Club.

Ia telah diuji pada versi Windows 7 & Vista, 32-bit, dan 64-bit. Walau bagaimanapun, FixWin mungkin gagal dijalankan jika anda telah mengubah Windows 7 atau Vista Image menggunakan aplikasi pihak ketiga seperti vLite, dan lain-lain, kerana ia mungkin kehilangan beberapa komponen teras yang diperlukan agar FixWin dapat dijalankan dan dengan itu menyebabkan kegagalan.

Penyelesaian yang digunakan dalam utiliti ini terutama berasal dari WinVistaClub, TheWindowsClub & WindowsValley, dan selebihnya dikembangkan olehnya.

Betulkan Pembekuan atau Keretakan dengan sumber-sumber ini dari TheWindowsClub:

Windows 7 membeku | Windows Explorer ranap | Pembekuan Internet Explorer | Penyemak Imbas Google Chrome rosak | Pembekuan Penyemak Imbas Mozilla Firefox | Perkakasan komputer membeku.

Pautan ini mungkin menarik minat anda:

  • Cara membaiki Windows 7
  • Cara menjalankan penyemak fail sistem pada Windows 7.

Original text