Kategori «Panduan»

Apakah proses YourPhone.exe di Windows 10? Adakah saya membuangnya?

Sekiranya anda pergi ke aplikasi Tetapan Windows 10, terdapat ikon Aplikasi Telefon yang menonjol . Pilihan ini membolehkan anda menghubungkan telefon anda dengan Windows 10, dan menerima pemberitahuan langsung di desktop. Sekarang jika anda melihat "YourPhone.exe" di Task Manager dan bertanya-tanya apakah itu virus, maka jangan risau.

Muat turun percuma Microsoft Windows 10 versi penuh

Microsoft telah menjelaskan keraguan lain yang berlanjutan - Sama ada penguji Pratinjau Insider akan mendapat salinan Windows 10 percuma . Dan jawapannya adalah, YA. Mereka yang telah mendaftar untuk menjadi Windows Insider akan terus menerima versi penuh sistem operasi Windows 10 sebagai muat turun percuma secara sah, untuk ujian selama-lamanya.

Muat turun Ultimate Windows Tweaker 4 untuk Windows 10

Perisian tweaking yang paling popular, Ultimate Windows Tweaker 4 untuk Windows 10 menambah beberapa tweak baru untuk sistem operasi baru. Bagi anda yang telah menaik taraf ke Windows 10, ingin menggunakannya untuk mengubah Windows 10 anda dengan bijak dan memperibadikan pengalaman pengkomputeran anda.

Program tidak dapat dimulakan kerana api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll tiada

Sekiranya semasa anda cuba membuka program di komputer Windows anda, anda menerima mesej ralat Program tidak dapat dimulakan kerana api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll hilang dari komputer anda , itu bermaksud bahawa Universal CRT, yang merupakan sebahagian daripada Visual C ++ Redistributable telah gagal dipasang dengan betul atau bahawa fail api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.

ANDA TIDAK DIBENARKAN MENGAKSES LAMAN WEB INI SEPERTI PEMATUHAN DOT

Apa maksudnya apabila anda melihat mesej yang ANDA TIDAK DIBENARKAN MENGAKSES MUKA SURAT WEB INI SEPERTI PEMATUHAN DOT , setelah mengunjungi laman web menggunakan Chrome atau Firefox? Bagaimana untuk membuang pematuhan DoT? Berikut adalah beberapa penyelesaian yang akan kami cuba:Tukar DNSPasang Sambungan ProksiGunakan VPNHubungi ISP andaAnda juga dapat melihat mesej alternatif - Laman Web Disekat!

Cara memuat turun dan memasang semula Realtek HD Audio Manager di Windows 10

Pemacu Audio Realtek HD adalah pemacu bunyi yang paling biasa digunakan untuk menguruskan tetapan suara untuk sistem Windows. Realtek High Definition Audio Manager hadir bersama pemandu Realtek Audio. Ini pada dasarnya adalah pemacu bunyi yang paling biasa digunakan yang dilengkapi dengan ciri-ciri luar biasa dan menyokong Digital-Analog Converter (DAC) enam saluran dengan 16.

Lumpuhkan Microsoft Compatibility Telemetry (CompatTelRunner.exe) jika menunjukkan Penggunaan Cakera Tinggi & CPU di Windows 10

CompatTelRunner.exe adalah proses Telemetri Keserasian Microsoft . Ini secara berkala mengirimkan data penggunaan dan prestasi ke alamat IP Microsoft sehingga peningkatan dapat dilakukan pada pengalaman & penggunaan pengguna, dan memperbaiki kemungkinan masalah. Ia diaktifkan secara lalai, dan titik data berguna bagi Microsoft untuk meningkatkan Windows 10.

Lokasi folder Permulaan di Windows 10

The folder Startup dalam Windows 10 mengandungi senarai pintasan dari orang-orang aplikasi yang bermula apabila Windows anda bermula. Sebelumnya, anda boleh mengakses folder permulaan Windows 7 dengan mudah dari Menu Mula> Permulaan. Tetapi di manakah folder Startup di Windows 10/8?Lokasi folder permulaan Windows 10Untuk membuka folder Startup di Windows 10, buka kotak Run dan:Taip shell: mula dan tekan Enter untuk membuka folder Permulaan Pengguna SemasaJenis shell: permulaan biasa dan tekan Enter untuk membuka folder Permulaan Semua Pengguna.

Perbaiki untuk kod ralat NVIDIA GeForce Experience 0x0001

GeForce Experience adalah kelebihan bagi orang yang suka bermain kad grafik yang dibuat oleh NVIDIA. Tetapi sebilangan pengguna telah melaporkan kod ralat 0x0001 ketika cuba membuka utiliti NVIDIA GeForce Experience. Kesalahan keseluruhan berbunyi sebagai-Ada yang tidak kena, Cuba reboot PC anda dan kemudian lancarkan GeForce Experience, ERROR CODE: 0x0001.

Apakah 2 hamparan anak panah biru kecil ini yang muncul pada ikon desktop?

Sekiranya anda melihat ikon dengan 2 lapisan biru kecil, ketahui bahawa ia telah diletakkan di sana oleh OS Windows untuk menunjukkan bahawa fail atau folder telah dimampatkan untuk menjimatkan ruang cakera. Sekiranya anda mencari cara untuk membuang dua anak panah pemampatan biru ini pada ikon desktop, maka siaran ini akan menunjukkan cara melakukannya.

Penunjuk tetikus atau kursor hilang pada peranti Windows 10 atau Surface

Kadang-kadang, pemilik komputer Windows 10 atau peranti Surface Pro, mungkin mendapati penunjuk tetikus mereka telah hilang. Sekiranya anda menghadapi masalah ini, maka catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara mengembalikan kursor pada peranti Windows 10, Surface Pro atau Surface Book, atau kadang-kadang hanya semasa menyemak imbas dengan Chrome.

Cara menyediakan & menggunakan Miracast pada Windows 10

Ingin mencerminkan skrin PC anda ke TV atau Projektor lain secara wayarles? Anda boleh melakukannya dengan mudah menggunakan teknologi Miracast . Ia mudah, cepat dan selamat. Tutorial ini akan membimbing anda mengenai cara mengatur & menggunakan Miracast pada Windows 10.Apa itu MiracastMiracast adalah standard untuk sambungan tanpa wayar dari peranti seperti komputer riba, tablet, telefon pintar, dan lain-lain, ke paparan luaran seperti TV atau monitor.

Pemacu Keras Luar tidak muncul atau dikesan pada Windows 10

Kadang-kadang PC kita gagal atau hanya enggan mengenali External Hard Drive walaupun telah mengesahkan sambungan yang berjaya. Masalahnya berlaku terutamanya apabila pemacu peranti rosak atau ketinggalan zaman. Masalah seperti itu agak sukar untuk diselesaikan. Anda boleh menghabiskan berjam-jam tetapi tidak menemui jalan penyelesaian.

Windows 10 tidak dapat mengesan monitor kedua

Selain daripada banyak utiliti, monitor kedua sangat berguna untuk bekerja. Namun, dalam beberapa keadaan, walaupun monitor kedua disambungkan ke sistem, Windows tidak dapat mengesannya dan merasakan mesej seperti - Windows 10 tidak dapat mengesan monitor kedua atau Tidak mengesan paparan lain . Walaupun alasannya banyak, kita dapat menyempitkannya menjadi beberapa.

Status kemas kini Windows Menunggu pemasangan atau muat turun, Memulakan, Memuat turun, Memasang, Menunggu pemasangan

Kadang-kadang anda mungkin mendapati bahawa Windows 10 anda tersekat dengan status Kemas kini Windows yang dipaparkan sebagai Pending install, Pending download, Initialization, Downloading, Installing atau Menunggu pemasangan. Catatan ini menerangkan maksud istilah ini. Sekiranya anda menghadapi masalah ini, inilah yang boleh anda lakukan untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Perisian Kemas kini Pemandu percuma terbaik untuk Windows 10

Mempunyai pemacu peranti yang betul untuk peranti anda sangat penting untuk berfungsi dengan baik sistem komputer dan juga peranti perkakasan yang terpasang. Pemacu adalah komponen utama dalam sistem komputer, tetapi kita sering mengabaikannya yang mungkin menimbulkan pelbagai masalah prestasi dalam jangka masa panjang.

Apakah folder REMPL di Windows 10? Sekiranya anda menghapusnya?

Dalam catatan ini, kami akan menerangkan apakah folder REMPL yang anda lihat di folder Programs anda, apa yang terkandung di dalamnya, bagaimana ia dibuat, dan jika anda dapat menghapusnya dengan selamat. Dalam satu baris, folder REMPL mengandungi komponen berkaitan Windows Update yang diprogramkan agar Windows Update anda berjalan dengan lancar.

Cara untuk membuka Command Prompt dalam folder di Windows 10

Prompt Perintah adalah ciri Windows yang memungkinkan anda melaksanakan perintah MS-DOS dan komputer lain dan melakukan tugas di komputer anda tanpa menggunakan antarmuka grafik Windows. Terdapat pelbagai cara bagaimana anda boleh melancarkan tetingkap Prompt Perintah.Buka tetingkap command prompt di mana-mana folderDalam catatan ini, kita akan melihat dua cara yang sangat mudah untuk membuka tetingkap command prompt di mana-mana folder atau di desktop, tanpa perlu menavigasi menu.

Cara Meningkatkan atau Meningkatkan Kelantangan Mikrofon di Windows 10

Semasa menggunakan perkhidmatan voice-over-IP seperti Skype pada desktop Windows 10/8/7, anda mungkin melihat kualiti kadangkala suara sink. Dalam keadaan seperti itu, anda mungkin perlu meningkatkan kelantangan untuk mendapatkan kembali kualiti audio. Oleh itu, jika anda mengira kelantangan mikrofon anda terlalu rendah, petua ini akan memberitahu anda cara meningkatkan atau meningkatkan kelantangan mikrofon di Windows.

Titik masuk prosedur tidak dapat ditemukan di perpustakaan pautan dinamik

Catatan ini akan membantu anda jika anda menerima mesej ralat - Titik masuk tidak dijumpai, Titik masuk prosedur tidak dapat ditemukan di perpustakaan pautan dinamik pada komputer Windows anda. Kesalahan ini boleh berlaku jika program gagal mencari pustaka DLL yang perlu dijalankan. Ini juga boleh berlaku jika perpustakaan tidak berada dalam direktori yang ditentukan di jalan atau jika DLL hilang atau rosak.

Betulkan Host Penyedia WMI (WmiPrvSE.exe) Penggunaan CPU Tinggi di Windows 10

Kadang-kadang, anda mungkin mendapati bahawa proses Host Penyedia WMI anda secara konsisten menggunakan sebahagian besar CPU pada komputer Windows 10/8/7 anda. Ada laporan yang kadang-kadang proses berakhir menggunakan lebih dari 50% kekuatan CPU, terutama ketika aplikasi media sedang digunakan. Dalam catatan ini, kita akan melihat bagaimana menyelesaikan masalah Penggunaan CPU CPU WMI Provider Host.

Cara mengaktifkan atau mematikan Percepatan Perkakasan pada Windows 10

Secara sederhana, istilah Percepatan Perkakasan bermaksud menggunakan perkakasan komputer untuk melakukan tugas dan fungsi tertentu lebih cepat daripada yang mungkin menggunakan perisian. Ini juga membolehkan rendering grafik menjadi lancar. Di kebanyakan pemproses, arahan dilaksanakan secara berurutan, satu demi satu, tetapi anda dapat melaksanakannya dengan lebih cepat jika anda sedikit mengubah proses yang sama dengan menggunakan beberapa teknik.

Cara membuka Pengurus Perkhidmatan Windows di Windows 10

Kadang-kadang anda mungkin perlu membuka dan mengurus Perkhidmatan Windows anda. Anda mungkin mahu menghentikan beberapa perkhidmatan, memulakannya, mematikan perkhidmatan, menunda permulaannya atau menyambung semula atau menghentikan sebentar Perkhidmatan Windows. Pada masa itu, Pengurus Perkhidmatan , yang merupakan alat terbina dalam sistem operasi Windows, akan membantu anda.

Halaman web melambatkan penyemak imbas anda - Firefox

Sekiranya anda telah menggunakan Mozilla Firefox , pada tahap tertentu atau yang lain, anda pasti menemui mesej - Halaman web melambatkan penyemak imbas anda. Pengguna mendapat pilihan untuk 'menunggu' atau 'menghentikan' laman web yang menyusahkan. Kadang-kadang, kedua-dua pilihan tidak berjaya. Anda boleh menutup penyemak imbas tetapi itu bermakna kehilangan data anda, dan lebih-lebih lagi, itu bukan penyelesaian tetap.

Windows Modul Installer Worker High CPU & Disk Use in Windows 10

Masalah yang sering dijumpai dengan Windows 10/8/7 adalah penggunaan High Disk yang tidak dapat dijelaskan yang kadangkala membekukan semua proses sistem yang lain. Dalam banyak kes, setelah memeriksa Pengurus Tugas, didapati bahawa CPU Windows Modul Installer Worker dan Penggunaan Disk sangat tinggi - kadang-kadang lebih daripada 50%!

Cara Menjalankan Command Prompt sebagai Pentadbir di Windows 10

Petua kecil mengenai cara menjalankan command prompt anda sebagai pentadbir atau dengan kata lain, buka command prompt yang tinggi, pada Windows 10/8/7. Kami telah melihat cara melancarkan Command Prompt, dan melaksanakan banyak tugas. Tetapi beberapa tugas memerlukan hak istimewa yang tinggi untuk dijalankan.

Cara menjalankan fail .sh atau Shell Script di Windows 10

Shell Scripts atau .SH file seperti fail batch Windows yang dapat dijalankan di Linux atau Unix. Adalah mungkin untuk menjalankan fail .sh atau Shell Script di Windows 10 menggunakan Windows Subsystem untuk Linux. Dalam catatan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menjalankan fail Shell Script di Windows 10.

Terdapat masalah memulakan ralat C: \ Windows \ System32 \ LogiLDA.dll

Setiap kali terdapat kemas kini besar pada Windows, beberapa pengguna cenderung menghadapi masalah. Bukannya kemas kini itu buruk, ini disebabkan oleh konflik perisian atau masalah lain. Hari ini kita akan membincangkan ralat yang kebanyakannya berlaku setelah anda boot ke Windows: Terdapat masalah bermula C: \ Windows \ System32 \ LogiLDA.

Cara menunjukkan Sambungan Fail di Windows 10

Sambungan Fail adalah yang mengenal pasti jenis fail. Sekiranya anda pengguna Windows biasa, maka sama sekali tidak masalah untuk mengenal pasti jenis fail. Kerana sangat penting untuk melihat peluasan fail untuk mengenal pasti jenis fail yang ingin anda buka dari sudut keselamatan. Oleh itu, dalam catatan ini, kita akan melihat cara menyembunyikan atau menunjukkan Sambungan Fail di Windows 10/8/7 dan mengapa anda harus menunjukkannya.

Komputer Windows dimulakan semula tanpa amaran

Sekiranya komputer Windows anda dimulakan semula atau dihidupkan semula tanpa amaran secara automatik atau memasuki gelung but semula, berikut adalah beberapa cadangan yang dapat membantu anda mengenal pasti dan menyelesaikan masalah. Terdapat beberapa sebab yang boleh menyebabkan perkara ini terjadi.

Perisian VPN percuma terbaik untuk Windows 10 PC

Perkhidmatan internet biasanya mengumpulkan semua maklumat peribadi kami semasa kami melayari; di sinilah kita memerlukan VPN . Setiap kali kami menggunakan sambungan hotspot WiFi awam percuma, semua data kami berisiko tersembunyi. Sekiranya anda pengguna internet yang gemar dan prihatin dengan privasi anda dalam talian, menggunakan perisian VPN percuma adalah pilihan yang lebih baik berbanding dengan perisian Proksi.

Ralat Windows Media Player - Pelaksanaan Pelayan Gagal

Mungkin terjadi bahawa ketika cuba memainkan fail muzik menggunakan Windows Media Player, anda menerima pop timbul Pelaksanaan pelayan . Hantarkan ini; anda tidak akan dapat memainkan fail media untuk beberapa lama. Beberapa pengguna melaporkan bahawa walaupun mereka memasang semula Windows Media Player, ia tidak menyelesaikan masalahnya.

Cara memperbaiki Tiada Suara di YouTube

YouTube adalah laman web penstriman video yang paling popular. Sekiranya anda berada di sini, ini mungkin bermaksud bahawa anda tidak mendengar suara atau audio semasa memainkan video YouTube. Ini adalah masalah yang sangat biasa dihadapi oleh pengguna YouTube dan juga agak mudah untuk diperbaiki. Terdapat banyak sebab untuk masalah Tanpa Suara di YouTube ini dan dalam catatan ini hari ini, kita akan membincangkan beberapa kemungkinan sebab dan penyelesaian untuk sebab-sebab tersebut.

Cara memasang aplikasi Amazon Prime Video pada Windows 10

Aplikasi Amazon Prime Video untuk Windows 10 kini tersedia untuk dimuat turun melalui Kedai Microsoft . Anda boleh memuat turun dan menggunakannya atau memasang Amazon Prime sebagai Aplikasi Web Progresif (PWA) menggunakan penyemak imbas Edge.Muat turun aplikasi Amazon Prime Video pada Windows 10Berikut adalah senarai ciri aplikasi Amazon Prime Video baru untuk Windows 10:Muat turun video untuk ditonton di luar talian - di mana sahaja, bila-bila masaSewa atau beli ribuan judul termasuk filem terbitan baru, rancangan TV popular dan banyak lagiDengan Saluran Video Perdana, ahli Perdana dapat melan

Cara Menukar MBR ke Cakera GPT di Windows 10

The GUID Partition Table (GPT) telah diperkenalkan sebagai sebahagian daripada Firmware Interface extensible Bersepadu ( UEFI ). GPT memberikan lebih banyak pilihan daripada kaedah partition MBR tradisional yang biasa berlaku pada PC Windows 10/8/7. Sekiranya anda mempunyai Hard Drive bersaiz besar, maka anda boleh menukar MBR ke GPT .

Kurangkan penggunaan memori Chrome & jadikannya kurang RAM

Google Chrome adalah penyemak imbas yang popular. Sebab utama kebolehpercayaannya ialah hakikat bahawa ia menggunakan Chromium. Microsoft baru-baru ini mengumumkan memindahkan Microsoft Edge ke enjin Chromium. Namun, banyak pengguna melaporkan bahawa mereka telah melihat Google Chrome menggunakan memori tinggi .

Apa itu TrustedInstaller.exe pada Windows 10

Apakah proses TrustedInstaller.exe ? Mengapa TrustedInstaller.exe kadang-kadang menggunakan peratusan kuasa pemproses yang tinggi dan menjadikan sistem saya perlahan? Bolehkah saya mematikan TrustedInstaller.exe pada Windows 10/8/7? Ini adalah beberapa soalan yang akan saya cuba jawab dalam catatan ini.

Di mana Aplikasi Windows Store dipasang & cara mengakses folder

Aplikasi UWP dapat diakses dari dan dimulakan dengan mengklik Jubin pada Permulaan Windows. Tetapi di mana mereka dipasang atau berada? Aplikasi Universal atau Windows Store di Windows 10/8 dipasang di folder WindowsApps yang terletak di folder C: \ Program Files . Ini adalah folder Tersembunyi , jadi untuk melihatnya, anda harus membuka Opsi Folder terlebih dahulu dan periksa pilihan Tunjukkan fail, folder dan pemacu tersembunyi .

Cara menyediakan Pembantu Google pada PC Windows 10

Sama seperti Microsoft Cortana dan Alexa Amazon, anda juga boleh menggunakan Google Assistant untuk PC. Namun, tidak ada cara mudah untuk mula mengakses Google Assistant untuk PC, anda selalu boleh menggunakannya dengan cara yang tidak langsung tetapi boleh digunakan untuk Windows 10 PC dan Chromebook.

Muat turun emulator Tencent Gaming Buddy PUBG Mobile untuk PC

PUBG Mobile telah mula menjadi salah satu permainan paling terkenal dan berjaya tahun ini. Sebelumnya, diluncurkan untuk Xbox dan PC tetapi kemudian diluncurkan ke peranti Mobile dan PlayStation juga. Satu untuk peranti Mudah Alih boleh dimainkan secara percuma. Ini bermaksud bahawa pemain tidak perlu membayar sebarang bayaran untuk memuat turun versi yang dibuat untuk peranti Android dan iOS.

Cara membuang eBook DRM dengan Caliber

The eBook DRM meletakkan banyak sekatan ke atas pengguna yang sah dan pengguna tenaga untuk melihat ebook pada peranti tunggal atau app. Ini juga mengawal penggunaan anda dan tidak membenarkan anda berkongsi buku dengan orang lain. Dengan kata mudah, DRM (Pengurusan Hak Digital) mengehadkan bilangan peranti yang boleh anda baca ebook.

Gambar Facebook tidak dimuat? Cuba perbaiki ini!

Masalah biasa yang dilaporkan oleh pengguna Facebook ialah gambar Facebook tidak dimuat . Masalah ini sama biasa dengan semua penyemak imbas desktop dan aplikasi mudah alih. Walaupun banyak pengguna telah melaporkannya di Facebook dan forum lain, tidak banyak yang dilakukan untuk memperbaikinya oleh syarikat.

Berapa lama anda boleh menggunakan Windows 10 tanpa Pengaktifan?

Pernah terfikir berapa lama anda boleh menggunakan Windows 10 tanpa kunci produk atau pengaktifan? Jawapan mudah ialah anda boleh menggunakannya selama-lamanya, tetapi dalam jangka masa panjang, beberapa ciri akan dilumpuhkan. Menjelang hari-hari ketika Microsoft memaksa pengguna untuk membeli lesen dan terus menghidupkan semula komputer setiap dua jam jika mereka kehabisan tempoh untuk diaktifkan.

Cara melumpuhkan Alat Pelapor Perisian Google Chrome

Perisian Pelapor Perisian adalah proses mandiri Google Chrome yang memantau pemasangan dan laporan Chrome anda jika ada tambahan yang mengganggu fungsi penyemak imbas yang normal. Alat ini tidak disambungkan ke web tetapi digunakan terutamanya oleh penyemak imbas untuk mengenali program yang mungkin bertentangan dengannya.

Windows 10 Taskbar Volume Control tidak berfungsi

The Volume Control ikon dalam dulang sistem ini adalah cara yang paling cepat untuk mengawal kelantangan pada anda Windows 10 PC . Tetapi jika setelah kemas kini baru-baru ini atau pemasangan perisian, ia tidak lagi bertindak balas terhadap klik tetikus, sama ada klik kiri atau klik kanan, anda menghadapi masalah.

Jadikan tetingkap sentiasa Tetap Teratas di Windows 10

Adakah anda menyukai ciri Selalu Teratas yang disediakan oleh beberapa aplikasi dan mahukan ciri ini di aplikasi lain juga? Anda boleh membuat tetingkap berada di bahagian atas tetingkap lain. Catatan ini membincangkan sebilangan alat yang membolehkan anda melakukannya. Menjaga tingkap di atas dilengkapi dengan banyak faedah, anda dapat terus melakukan pekerjaan anda, sambil juga mengawasi tingkap lain.

Apa itu Perisian Sistem Pangkalan? Bagaimana membetulkan ralat Peranti Sistem Pangkalan?

A Peranti Sistem Asas boleh berkisar dari pembaca kad ke peranti chipset pada motherboard anda. Dalam beberapa kes, setelah memasang semula Windows atau setelah memasang komponen baru, pemasangan pemacu adalah ketinggalan. Anda mungkin melihatnya di bawah Pengurus Peranti> Peranti lain. Anda akan mendapat entri dengan nama Peranti Sistem Pangkalan - dan ini mungkin ditunjukkan sebagai Tidak Dipasang.

Tidak ada Audio atau Suara yang hilang pada komputer Windows 10

Sebilangan daripada anda mungkin menghadapi masalah ini pada suatu ketika - tidak ada suara di Windows 10/8/7. Sekiranya anda menghadapi masalah seperti Tidak ada Audio atau Suara , tutorial ini dapat membantu anda menyelesaikan masalah tersebut. Sebelum memulakan, pastikan bahawa anda telah memasang semua kabel dengan betul dan anda tidak mematikan pembesar suara secara tidak sengaja.

Taskbar telah hilang dari Desktop pada Windows 10

The Taskbar adalah merupakan sebahagian daripada desktop Windows. Itu telah ada sejak pembebasan Windows 1.0. Microsoft telah mengubahnya dengan reka bentuk baru dan menjadikannya rumah bagi ciri-ciri baru seperti Task View, Windows Search, dan banyak lagi. Namun, kadang-kadang, anda mungkin mendapati bahawa Taskbar hilang atau berhenti bertindak balas.

Cara membetulkan Panel Kawalan NVIDIA tidak dibuka pada Windows 10

Orang yang menggunakan aplikasi intensif grafik seperti permainan atau perisian rendering video, sentiasa perlu mengawal cara penggunaan kad grafik mereka. Beberapa pemain sentiasa perlu menukar tetapan Kualiti Grafik mereka untuk menaikkan FPS (Bingkai Per Detik) mereka. Ada yang perlu menyesuaikan ukuran, orientasi, penskalaan, dll dari paparannya agar berfungsi dengan lebih baik atau menggunakan komputer mereka dengan cara yang lebih cekap.

Pengalaman NVIDIA GeForce, Kesalahan telah berlaku pada Windows 10

Komputer yang disertakan dengan kad grafik dari NVIDIA harus memasang pemacu yang sesuai untuknya. Dan apabila anda mendapat pemacu terkini untuk kad Grafik NVIDIA GeForce, anda mendapat Pengalaman NVIDIA GeForce dengannya. Sering kali, kerana alasan yang berbeza seperti pemacu kad grafik yang ketinggalan zaman, beberapa perkhidmatan dihentikan tanpa diduga, atau sebab lain.

Fail Sementara Windows - Semua yang anda ingin ketahui

Kami telah melihat sifat beberapa fail sementara seperti Fail Internet Sementara, fail Index.dat, Cookies, dan Prefetch Files. Dalam artikel ini, kita akan melihat beberapa aspek dari Windows Sementara Files, yang dibuat oleh komputer anda, semasa berjalan seperti biasa.Fail Sementara WindowsApakah Fail Sementara di Windows 10Fail Sementara di Windows adalah fail sampah yang penggunaannya hanya sementara dan menjadi berlebihan setelah tugas yang diselesaikan selesai.

Ikon kelantangan hilang dari Taskbar pada Windows 10

Adakah anda pernah menghadapi situasi di mana anda ingin meningkatkan jumlah klip yang dimuat turun agar dapat didengar, hanya untuk mengetahui bahawa ikon sistem Volume hilang dari bar tugas komputer Windows 10 anda? Masalahnya berlaku apabila tingkah laku tetapan pemilihan ikon sistem dikaburkan. Pendekatan yang lebih umum untuk menyelesaikan masalah ini adalah mencari jalan keluar dari program Tetapan atau Panel Kawalan tetapi atau menetapkan ikon secara manual di kawasan pemberitahuan.

Cara melumpuhkan Pembantu Kemas Kini Windows 10 secara kekal

Windows 10 mempunyai perkhidmatan terbina dalam, Pembantu Pembaruan, yang membantu pengguna menaik taraf komputer mereka dengan memastikan mereka mempunyai set perkakasan dan perisian yang sesuai untuk versi Windows 10. yang berikutnya. Namun, kadang-kadang, Pembantu Peningkatan Windows 10 terus memasangnya semula dan memaksa Pemasangan Windows 10 apabila pengguna tidak menginginkannya.

Perbaiki Chrome tidak akan dibuka atau dilancarkan pada PC Windows 10

Sekiranya anda buntu kerana penyemak imbas Google Chrome tidak akan membuka atau melancarkan atau memuat laman web , kemungkinan besar fail Chrome telah rosak atau beberapa pemalam mengambil banyak sumber. Ini mungkin berakhir dengan mesej - Google Chrome telah berhenti berfungsi . Anehnya, anda mungkin juga melihatnya di Task Manager, tetapi tidak ada apa-apa di Taskbar.

Memeriksa Ralat Cakera: Cara menjalankan CHKDSK di Windows 10

Pengguna Windows 10/8 mungkin menyedari bahawa Pemeriksaan Kesalahan Cakera sedikit berbeza dengan versi Windows sebelumnya. Memeriksa cakera keras anda, kadang-kadang ada kesilapan - biasanya disebabkan oleh penutupan yang tidak betul atau tiba-tiba, perisian yang rosak, kerosakan metadata, dan lain-lain, - di Windows 7 dan sebelumnya selalu menjadi amalan yang baik kerana ini dapat membantu menyelesaikan beberapa masalah komputer dan meningkatkan prestasi komputer Windows anda.

Cara memeriksa sama ada Kunci Windows Asli atau Sah

Salinan Windows adalah asli hanya jika ia telah diaktifkan menggunakan kunci yang sah. Apabila anda membeli Kekunci Windows dari laman web Microsoft atau mendapatkannya dari OEM, anda pasti yakin bahawa kunci itu asli. Tetapi anda perlu berhati-hati jika anda membelinya dari laman web pihak ketiga. Jadi adakah kunci Windows 10 yang anda beli dari laman web lain seperti Amazon, dan lain-lain, sah atau sah?

Betulkan: Akses Windows Script Host dilumpuhkan pada mesin ini

Sekiranya anda menerima akses Windows Script Host ini dilumpuhkan pada mesin ini, hubungi pentadbir anda untuk mendapatkan kotak mesej perincian , pada komputer Windows 10/8/7 anda, maka siaran ini mungkin menarik bagi anda. Hari ini kita akan melihat bagaimana anda boleh mengaktifkan atau mematikan Windows Skrip Host.

Kemas kini Windows gagal dipasang - Ralat 0x80070643

Kemas kini KB4048955 untuk Windows 10 memperkenalkan beberapa peningkatan kualiti dan elemen lain yang diklaim dapat menyelesaikan kerentanan keselamatan. Walau bagaimanapun, bug menyebabkan ralat 0x80070643 muncul setiap kali pengguna cuba memasang kemas kini. Ralat 0x80070643 adalah kod ralat pemasangan Windows Update umum yang dapat muncul di skrin komputer anda semasa pemasangan.

Cara meningkatkan RAM Video khusus pada Windows 10

Memori komputer memainkan peranan penting untuk mempunyai akses cepat ke aplikasi dan program. Memori komputer atau RAM digunakan oleh pemproses sistem untuk menyimpan data. Ia adalah memori yang tidak stabil pada motherboard yang menyimpan sistem operasi sistem dan program untuk akses cepat. Pemproses sistem anda terus memuatkan data dari cakera keras ke RAM sebelum dijalankan.

Kod Ralat 0x80042405-0xA001A pada Alat Pembuatan Media

Terdapat beberapa masalah yang mungkin dihadapi pengguna ketika menggunakan Windows Media Creation Tool untuk memasang atau menaik taraf OS Windows 10 mereka. Catatan ini membincangkan masalah tertentu 0x80042405 - 0xA001A yang mungkin anda hadapi semasa membuat media pemasangan USB untuk memasang Windows 10.

Cara membuka fail RAR di Windows 10

Bolehkah Windows 10 membuka fail RAR? Ya, Windows 10 dapat membuka fail RAR. Sama seperti fail lain yang dimampatkan, fail RAR adalah fail arkib proprietari yang menyokong pemampatan data, pemulihan ralat dan rentang fail. Walaupun anda dapat membuka fail RAR di Windows 10 , fail tersebut tidak disokong secara lalai.

Snipping Tool di Windows PC: Petua & Trik untuk menangkap tangkapan skrin

Seperti Windows 7 dan Windows 8, Windows 10 juga termasuk Sn ipping Tool yang membolehkan anda mengambil tangkapan layar di komputer Windows 10. Snipping Tool atau SnippingTool.exe ini terletak di folder System32 , tetapi (jalan pintas) juga dapat diakses melalui lokasi berikut:C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programs \ AccessoriesAlat Memotong untuk PC WindowsMari kita lihat cara-cara menggunakan Snipping Tool di Windows 10/8/7, dengan berkesan.

Hotspot Mudah Alih tidak berfungsi pada Windows 10

Sekiranya anda tidak dapat menghidupkan hotspot mudah alih WiFi dan anda melihat mesej Kami tidak dapat mengatur hotspot mudah alih, Hidupkan Wi-Fi pada PC Windows 10 anda, berikut adalah beberapa cadangan yang akan membantu anda menyelesaikan masalah.Hotspot Mudah Alih tidak berfungsi pada Windows 10Kami tidak dapat mengatur hotspot mudah alih, Hidupkan Wi-FiInternet adalah sesuatu yang kita perlukan di mana sahaja, jika tidak data mudah alih dan jalur lebar; kita memerlukan titik panas dari seseorang.

CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT Ralat Skrin Biru pada Windows 10

RATU WAKTU JAM WAKTU Ralat Hentian Skrin Biru boleh berlaku pada sistem Windows apabila pemproses yang ditentukan tidak memproses gangguan. Ia biasanya berlaku apabila pemproses tidak responsif atau mengalami kebuntuan.Kesalahan ini berlaku semasa pemproses mengalami masalah dengan kerjasama inti dan utasnya.

Cara Menetapkan Semula atau Menghapus Cache Microsoft Windows Store di Windows 10

Salah satu ciri baru Windows 10/8, adalah memuat turun aplikasi Windows Store. Selalunya anda mungkin menghadapi masalah di mana memuat turun aplikasi Windows Store terhenti di tengah jalan atau ketika anda cuba memasangnya atau mengemas kini pada PC Windows 10 / 8.1 anda; ia tidak berfungsi.Untuk menetapkan semula cache untuk Kedai Microsoft, anda boleh menggunakan Tetapan Windows atau menggunakan alat baris perintah terbina dalam nama WSReset.

Cara menjadikan Windows 10 kelihatan dan terasa seperti Windows 7

Windows 10 boleh dikatakan salah satu peningkatan yang ketara berbanding dengan Windows 7. sebelumnya. Menjadi versi terbaru, Windows 10 telah melihat banyak peningkatan ketara dalam keselamatan, prestasi, dan kecekapan. Ia pasti mempunyai banyak ciri baru seperti Cortana, aplikasi Universal, Menu Mula Klasik, dan banyak lagi.

Cara membuang perisian hasad Chromium dari Windows 10

Arahan penghapusan malware Chromium ini akan membantu anda menyahpasang & membuang virus Chromium & penyemak imbas berasaskan Chromium dari komputer Windows anda.Sebenarnya, Chromium adalah projek penyemak imbas sumber terbuka yang sah yang menjadi asas bagi penyemak imbas Google Chrome , tetapi penulis perisian hasad menggunakan nama ini dan menggunakan Chromium untuk mendorong kod jahat ke komputer Windows.

Tiada Ralat Output Audio Dipasang pada Windows 10

Pada hari yang lain, saya menerima ralat yang pelik - Tiada Perisian Output Audio Dipasang pada komputer riba HP saya baru-baru ini. Setelah membuat sedikit kajian, saya menyedari bahawa bagi saya ini disebabkan oleh Kemas kini Windows 10 baru-baru ini - namun, terdapat banyak sebab lain juga. Jadi, pada dasarnya, setelah mencuba hampir 8-10 pembetulan yang berbeza yang disebutkan di seluruh web, saya akhirnya menyingkirkan ralat ini dan mengembalikan audio ke komputer riba saya.

Apa itu Kemas kini Perkhidmatan Orkestrator di Windows 10

Kemas kini perisian adalah bahagian yang sangat penting dari mana-mana peranti moden. Kemas kini membawa ciri baru, menghilangkan kerentanan, dan menjadikan peranti lebih selamat. Windows 10 juga mendapat kemas kini Windows yang memastikan anda sentiasa selamat dan menjalankan perisian versi terbaru.

Pintasan papan kekunci untuk Matikan atau Kunci komputer Windows 10

Komputer Windows membolehkan anda membenarkan Matikan Kunci, Tukar Pengguna, Keluar, Log Keluar, Hibernasi atau Tidur menggunakan pintasan papan kekunci. Di Windows 7 anda boleh melakukannya melalui Menu Mula. Di Windows 8, anda harus melakukannya melalui Charms Bar. Di Windows 8.1, anda boleh melakukannya melalui Charms Bar dan juga WinX Menu.

Windows Media Player tidak akan dibuka pada Windows 10

Kadang-kadang, anda mungkin mendapati bahawa Windows Media Player anda tidak terbuka atau berfungsi, atau tidak dapat memainkan MP4 atau DVD atau merobek CD / Media. Anda mungkin menghadapi gejala lain seperti - tidak ada yang berlaku apabila mengklik ikon pemain, atau apabila memaksanya dibuka, antara muka tidak muncul, lingkaran biru terus berputar menandakan ia dimuat, dan sebagainya.

Sistem mengganggu penggunaan CPU yang tinggi pada Windows 10

Apakah proses mengganggu Sistem ini ? Adakah anda melihat Sistem mengganggu penggunaan penggunaan CPU yang tinggi di Windows 10 Task Manager? Adakah virus atau perisian hasad? Nah, Sistem mengganggu adalah proses OS dan jika ia terletak di folder System32, itu bukan perisian hasad. Sekiranya berada di tempat lain, mungkin saja.

Cara memperbaiki ralat fail DLL yang hilang pada PC Windows 10

Salah satu kesalahan biasa yang dihadapi oleh pengguna Windows disebabkan oleh kehilangan fail DLL . Apa yang anda lakukan sekiranya anda menerima fail ralat .dll yang hilang ? Kami telah melihat apa yang harus dilakukan jika anda mendapati fail DLL berikut hilang - xlive.dll | MSVCR110.dll | d3compiler_43.

Betulkan Ralat Kemas kini Windows 10 0x80070652

Sekiranya anda menerima kod ralat 0x80070652 dengan mesej ERROR_INSTALL_ALREADY_RUNNING, maka ini bermaksud bahawa pemasangan Windows sebelumnya belum berjaya diselesaikan. Ini biasanya berlaku apabila kemas kini tersekat.Betulkan Ralat 0x800706521] Mulakan semula komputer andaUntuk masalah seperti ini, komputer biasanya membetulkannya jika anda menghidupkan semula Windows 10 PC anda.

Cara berkongsi permainan Xbox One dengan keluarga dengan pelbagai konsol

Adalah tidak biasa mempunyai banyak konsol dalam keluarga. Satu untuk anak-anak, dan satu untuk ibu bapa. Mengingat ini, Xbox satu memperkenalkan ciri perkongsian Permainan. Ciri ini memungkinkan bagi ibu bapa untuk tidak membeli beberapa salinan permainan, dan membayar dua kali. Akaun Microsoft mempunyai ciri keluarga yang mantap di seluruh PC, dan Xbox memungkinkan ibu bapa memantau aktiviti anak-anak.

Cara Mengunci, Menguruskan, Mengedit Fail Host di Windows 10

The fail Semesta Alam dalam Windows 10/8/7 , digunakan untuk memetakan nama hos kepada alamat IP. Fail Host ini terletak jauh di dalam folder Windows. Ini adalah fail teks biasa, dan ukuran fail Host lalai asal adalah sekitar 824 bait.Host Host dalam Windows 10Dalam catatan ini, kita akan melihat lokasinya dan juga cara mengurus, mengunci, atau mengedit fail Host.

Papan kekunci komputer riba tidak berfungsi pada Windows 10

Adakah papan kekunci komputer riba anda berhenti berfungsi? Anda kadang-kadang mungkin menghadapi masalah ini. Pad jejak atau peranti luaran mungkin masih berfungsi, tetapi mungkin ada masalah dengan papan kekunci terbina dalam. Catatan ini bertujuan untuk memberi anda beberapa petua berguna untuk menghidupkan semula papan kekunci Desktop atau Komputer riba.

Apa itu UsoClient.exe pada Windows 10

Sekiranya anda mendapat pop timbul CMD UsoClient.exe setiap kali anda memulakan Windows 10 , maka siaran ini akan menjawab beberapa soalan anda. Adakah Klien Uso virus atau proses sistem? Sebenarnya sejak beberapa minggu kebelakangan ini, saya sering melihat tetingkap command prompt terbuka dan ditutup dengan segera, setiap kali saya boot komputer Windows 10 saya.

Dayakan Num Lock semasa memulakan atau but semula pada Windows 10

Masalah yang agak biasa dihadapi oleh beberapa pengguna Windows, adalah bahawa kunci Numeral Lock atau Num Lock mereka tidak diaktifkan, dimatikan, tidak berfungsi atau tidak aktif semasa memulakan atau reboot pada Windows 10, Windows 8, atau Windows 7. Saya meneliti masalah ini sedikit dan menemui dua kemungkinan penyelesaian untuk masalah ini.

Komputer Windows 10 dihidupkan dengan sendirinya

Komputer yang dihidupkan sendiri secara rawak boleh menjengkelkan. Saya telah menghadapi situasi ini berkali-kali, dan saya harus memastikan mematikan suis, jadi tidak ada peluang untuk menghidupkannya secara automatik. Mungkin terdapat banyak sebab mengapa komputer Windows anda dihidupkan dan terbangun dari tidur, siaga, atau bahkan ketika dimatikan.

Cara memasang & menjalankan Microsoft Works pada Windows 10

Microsoft secara aktif mengembangkan rangkaian perisian produktiviti - Microsoft Works . Itu adalah pusat sehenti untuk pemproses kata, spreadsheet, dan sistem pengurusan pangkalan data. Kemudian, ia dikemas kini untuk mendapatkan kalendar dan kamus. Ini adalah versi yang lebih rendah dari suite Microsoft Office dan dengan harga rendah pada harga runcit $ 40 dan $ 2 untuk OEM.