Aplikasi Penukar Kertas Automatik Terbaik untuk Windows 10

Adakah anda suka bagaimana wallpaper berubah secara dinamik pada Skrin Kunci Windows 10 anda? Ramai orang telah bertanya kepada saya mengenai cara mendapatkan wallpaper dinamik seperti itu di desktop. Malangnya, Windows tidak dilengkapi dengan ciri bawaan untuk mengambil gambar dari internet dan menerapkannya sebagai latar belakang desktop. Tetapi dalam siaran ini, kami telah membahas 3 aplikasi Windows yang dapat mengubah kertas dinding secara dinamik di desktop anda. Alat ini mengambil kertas dinding dari pelbagai sumber termasuk Bing , NASA , Earth Science , dan Windows Spotlight .

Aplikasi Penukar Kertas Automatik Terbaik untuk Windows 10

  1. Tema Dinamik
  2. Kertas Dinding Desktop Harian
  3. Studio Desktop
  4. Penjadual Tukar Kertas Dinding
  5. GambarThrill
  6. Pemuat turun Wallpaper NatGeo

Mari kita bincangkan alat-alat ini secara terperinci. Kesemua mereka boleh dimuat turun dari Microsoft Store.

1. Tema Dinamik

Ini mungkin alat terbaik dalam senarai kerana paling mudah dan menyelesaikan tugas. Tema Dinamik membolehkan anda menukar kertas dinding secara dinamis ke Bing atau Windows Spotlight Image setiap hari. Bukan hanya itu, anda bahkan dapat menambahkan gambar tersuai dan alat itu dapat dengan mudah menjalankan tayangan slaid di desktop Windows anda. Tema Dinamik juga berfungsi pada Skrin Kunci dan anda boleh menggunakan alat ini untuk mengekalkan kertas dinding biasa pada kedua-dua skrin sepanjang masa.

Tukar Wallpaper secara automatik pada Windows 10

Ciri-ciri lain termasuk pemberitahuan setiap kali ada gambar baru, menyimpan gambar Bing Harian atau Spotlight secara automatik dalam folder pilihan anda dan banyak lagi. Untuk gambar Daily Bing, wilayah ini juga dapat disesuaikan sehingga anda mendapatkan gambar yang relevan sebagai wallpaper untuk desktop Windows atau Skrin Kunci. Terdapat juga pilihan untuk tidak memuat turun gambar pada sambungan meteran dan tetapan penyegerakan di seluruh peranti.

Muat turun Tema Dinamik di sini.

2. Kertas Dinding Desktop Harian

Ini adalah alat yang jauh lebih mudah hanya untuk pengguna yang hanya berminat dengan kertas dinding Bing. Alat ini secara automatik mengambil Bing Daily Wallpapers untuk wilayah yang ditetapkan. Anda boleh melihat sehingga lapan kertas dinding terakhir beserta keterangannya.

Seperti yang saya nyatakan, alat ini jauh lebih mudah dan hanya mempunyai satu tugas untuk mengemas kini latar belakang Desktop dan Kunci Skrin setiap hari. Anda juga boleh menentukan folder untuk menyimpan wallpaper ini juga. Dan pilihan lain membolehkan anda menyesuaikan resolusi di mana gambar itu dimuat turun di komputer anda.

Muat turun Wallpaper Desktop Harian di sini.

3. Latar Belakang Studio 10

Ini adalah aplikasi yang cukup kompleks dan dilengkapi dengan banyak ciri. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat melihat ribuan koleksi kertas dinding yang dibuat oleh pelbagai penerbit atau pengguna dalam komuniti. Koleksi ini kemudian boleh ditetapkan sebagai tayangan slaid di latar belakang Desktop atau Kunci. Anda boleh melihat kategori koleksi ini bijaksana, populariti atau bahkan mengikut negara. Selain itu, anda juga boleh membuat koleksi khas yang akan merangkumi kertas dinding yang anda pilih.

Wallpaper Studio 10 juga membolehkan anda melihat-lihat Wallpaper Bing Harian di kawasan yang ditetapkan. Bing Wallpapers boleh diaplikasikan di Desktop atau Lock Screen dengan mudah.

Muat turun Wallpaper Studio 10 di sini.

3] Penjadual Tukar Kertas Dinding

Tukar kertas dinding

Wallpaper Change Scheduler adalah perisian percuma yang membolehkan anda menukar kertas dinding secara automatik di Windows 10. Alat ini mempunyai beberapa ciri yang menyenangkan yang membolehkan anda menjadualkan perubahan kertas dinding di desktop anda setiap hari atau mingguan. Anda bahkan boleh menukar kertas dinding pada pergerakan tetikus!

5] PictureThrill

PictureThrill meletakkan kertas dinding baru dari NASA, Bing & EarthSciences di desktop anda. Ini secara automatik membawa anda kertas dinding baru setiap hari mengikut pilihan dan pilihan anda.

6] Pemuat turun Wallpaper NatGeo

National Geographic Photo of the Day Changer Wallpaper dan NatGeo Wallpaper Downloader membolehkan anda memuat turun wallpaper National Geographic dengan hanya satu klik.

Ini adalah beberapa aplikasi Windows yang dapat membantu anda menukar kertas dinding secara dinamis pada komputer Windows anda. Semua alat ini berfungsi dengan latar belakang Desktop dan Skrin Kunci dan tersedia untuk dimuat turun dari Microsoft Store secara percuma. Alat ini tidak akan mengubah warna aksen kerana Windows tidak membenarkan mengubahnya dari aplikasi luaran. Sekiranya anda mahukan warna aksen yang sepadan, anda boleh menetapkannya menjadi automatik dalam tetapan Warna.