Betulkan: Tidak dapat memuat turun fail dari Internet

Sekiranya anda tidak dapat memuat turun fail dari Internet atau menyimpan atau menjalankannya menggunakan Firefox, Chrome, Edge, Opera, Internet Explorer atau penyemak imbas lain pada Windows 10/8/7; iaitu, apabila anda mengklik pautan untuk memuat turun fail, tidak ada yang berlaku, atau kotak dialog Simpan Sebagai muncul dan cepat hilang, maka siaran ini mungkin dapat membantu anda.

Internet Explorer menggunakan Attachment Manager untuk melindungi anda daripada lampiran dan muat turun Internet yang tidak selamat dengan mengenal pasti jenis fail dan tetapan keselamatan masing-masing. Kadang-kadang, kerana beberapa sebab, anda mungkin tidak dibenarkan memuat turun fail dari Internet. Penyebabnya dapat bervariasi.

Tidak dapat memuat turun fail dari Internet

Berikut adalah beberapa langkah yang mungkin ingin anda cuba - mengikut urutan apa pun - untuk mengenal pasti, menyelesaikan masalah, dan menyelesaikan masalah.

1] Periksa sambungan Internet anda dan pastikan ia dalam keadaan berfungsi.

2] Kosongkan Cache Internet , Fail Sementara, Kuki, Sejarah, dll, dengan menggunakan alat Pembersih Cakera, CCleaner, atau UI penyemak imbas terbina dalam, mulakan semula komputer anda dan cuba lagi.

3] Pilih lokasi muat turun yang berbeza dan lihat apakah itu membantu Mungkin folder muat turun anda telah rosak atau mempunyai masalah lain.

4] Jangan gunakan nama lalai untuk menyimpan fail. Simpan sebagai jenis fail yang berbeza dan / atau pilih nama yang lain dan lihat apakah ini membantu

5] Sekiranya anda menggunakan Pengurus Muat turun , lumpuhkannya dan lihat apakah itu sesuai untuk anda.

6] Sekiranya anda sangat yakin bahawa failnya selamat, matikan Firewall dan atau perisian antivirus atau keselamatan anda buat sementara waktu dan lihat apakah muat turun berfungsi.

7] Adakah anda menerima tetapan keselamatan semasa anda tidak membenarkan fail ini dimuat turun? Kemudian pastikan muat turun Fail dibenarkan.

Tidak dapat memuat turun fail dari Internet

Jalankan inetcpl.cpl untuk membuka Pilihan Internet dan klik tab Keselamatan. Pilih zon Internet dan klik pada butang Custom level.

Dalam Tetapan Keselamatan, tatal ke bawah ke Muat turun. Tetapkan muat turun Fail ke Aktifkan. Tatal ke bawah sedikit lagi dan anda akan melihat Pelbagai. Di sini pastikan bahawa Melancarkan aplikasi dan fail yang tidak selamat ditetapkan ke Prompt (disyorkan). Klik Guna / OK dan Keluar.

Sekiranya ini tidak membantu, anda boleh menetapkan semula tetapan Keselamatan Internet dengan mengklik Reset semua zon ke tahap lalai di bawah tab Keselamatan.

8] Untuk memuat turun fail, Internet Explorer perlu membuat fail cache sementara. Di Internet Explorer, jika file dihantar melalui HTTPS, jika header respons disetel untuk mencegah cache, dan jika opsi Jangan simpan halaman yang dienkripsi ke disk ditetapkan, file cache tidak akan dibuat. Dalam kes sedemikian, muat turun mungkin gagal dengan mesej Internet Explorer Tidak Boleh Muat turun atau Fail tidak dapat dimuat turun .

tidak dapat memuat turun fail

Nyahtanda pilihan ini buat sementara waktu dan lihat apakah ia membantu. Anda akan mendapat tetapan ini di bawah Pilihan Internet> tab Lanjutan> Tetapan.

9] Sebilangan besar penyemak imbas melancarkan program antivirus anda untuk mengimbas fail setelah selesai memuat turun. Walaupun TIDAK dianjurkan, anda boleh mematikan fitur pengimbasan ini buat sementara waktu melalui tetapan penyemak imbas anda , jika anda pasti bahawa fail yang akan diunduh selamat.

Anda juga dapat mematikan pemindaian antivirus fail yang anda muat turun dengan mengedit Windows Registry . Untuk melakukan ini, Jalankan regedit dan tekan Enter untuk membuka Registry. Navigasi ke kekunci berikut:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ Attachments

melumpuhkan-av-scanning1

Sekiranya anda tidak melihat subkunci Lampiran, buat dengan mengklik kanan Dasar> Baru> Kunci> Ketik Lampiran sebagai nama kunci. Seterusnya, klik kanan Lampiran> pilih Baru> DWORD (32-bit). Beri Nama Nilai sebagai ScanWithAntiVirus dan berikan nilai 1 .

Nilai kunci pendaftaran ScanWithAntiVirus adalah:

  • 1: Akan 'Mati' atau mematikan imbasan
  • 2: Imbasan pilihan
  • 3: Akan membolehkan imbasan virus tepat setelah anda membuka atau menyimpan program atau fail sepenuhnya.

10] Akhirnya - jika tidak ada yang berfungsi, satu-satunya pilihan yang tersisa untuk dicuba adalah menetapkan semula tetapan penyemak imbas ke lalai. Catatan ini akan membantu anda: Tetapkan semula Internet Explorer | Tetapkan semula Chrome | Tetapkan semula Firefox.

Perhatikan bahawa beberapa langkah yang disebutkan di atas boleh menjadikan komputer anda kurang selamat. Oleh itu, buatlah hanya jika anda sangat yakin bahawa fail yang anda rancangkan akan dimuat turun adalah selamat. Setelah kerja anda selesai, ingatlah untuk menukar tetapan kembali.

Beritahu kami jika ada yang sesuai untuk anda atau jika anda mempunyai idea lain.

Tidak dapat memuat turun fail dari Internet