Aplikasi pengambilan nota percuma terbaik untuk Windows 10

Aplikasi pengambilan nota maya sangat penting untuk semua orang. Seorang kanak-kanak perlu menetapkan peringatan untuk tugas atau masa baru rancangan kegemaran mereka; seorang pelajar memerlukan nota yang tidak berkesudahan; orang yang bekerja perlu menetapkan senarai yang harus dilakukan; setiap orang dewasa memerlukan peringatan dan senarai membeli-belah. Membawa notepad dan pen sebenar ke mana sahaja anda pergi adalah menyusahkan.

Aplikasi pengambilan nota terbaik untuk Windows 10

Sekiranya anda fikir anda memerlukan aplikasi pengambilan nota yang lebih baik daripada Windows Notepad yang asal, maka periksa aplikasi Pencatat percuma percuma terbaik ini untuk PC Windows 10 yang terdapat di Kedai Microsoft. Anda tidak boleh kehilangan aplikasi notepad maya jika anda menyegerakkannya dengan penyimpanan awan.

  1. OneNote
  2. Notepad Windows
  3. Buku nota: Ambil Nota, Segerakkan
  4. Nota Notepad ColorNote
  5. Penulis Kod
  6. Catatan Saya
  7. Notepad X
  8. Notepad untuk Windows 10
  9. Notepad Beta
  10. Notepad Asli.

Keperluan aplikasi notepad setiap orang berbeza. Oleh itu, lihat senarai dan lihat set ciri yang memenuhi keperluan anda.

1] OneNote

mengambil nota aplikasi untuk Windows 10

OneNote adalah aplikasi Notepad yang sangat popular yang anda akan dapati di laman web rasmi Microsoft Store. Aplikasi ini serasi dengan HoloLens, PC, dan telefon pintar. Ini adalah aplikasi dari Microsoft Corporation itu sendiri. Anda boleh menggunakan aplikasi merentas peranti; semuanya akan dikemas kini. Anda boleh melukis, menulis, mencatat nota ringkas, dan mencoret petunjuk penting pada nota yang ada dalam pelbagai warna. Anda juga boleh berkongsi nota anda dengan orang lain menggunakan Share Charm, Microsoft Edge, dan aplikasi lain yang serupa.

2] Windows Notepad

Notepad Windows

Walaupun Notepad selalu menjadi bahagian OS Windows secara lalai, Microsoft baru-baru ini melancarkannya sebagai aplikasi Microsoft Store. Aplikasi baru akan dikemas kini dari semasa ke semasa, dan oleh itu disarankan untuk memuat turunnya sebagai gantinya. Menjadi produk dari Microsoft Corporation itu sendiri, ia sudah popular. Aplikasi ini sangat ringan dan percuma. Muat turun aplikasi Notepad klasik untuk Windows 10 anda di sini. Tulis nota, edit teks, sesuaikan fon, dan gunakan pelbagai pilihan pengekodan dengan aplikasi ini.

3] Buku nota: Ambil Nota, Segerakkan

Buku nota

Aplikasi dari Zoho Corp ini adalah perubahan yang menyeronokkan dari aplikasi Notepad standard. Aplikasi ini memerlukan hampir 250MB ruang simpanan anda kerana ia dilengkapi dengan ciri-ciri. Anda boleh membuat nota dan menambah fail yang boleh anda edit kemudian. Anda juga dapat membuat lakaran, merakam audio, atau gambar dengan kad nota audio dan foto. Selaraskan semuanya di pelbagai peranti melalui Cloud. Dapatkan aplikasi dari Kedai Microsoft dan nikmati cara terbaik untuk mengatur pelbagai jenis fail.

4] Nota Notepad ColorNote

Nota Warna

Aplikasi ini mungkin merupakan aplikasi Notepad paling ringan yang akan anda dapati di Microsoft Store. Ia hanya memerlukan 1.25MB storan peranti anda. Ini membolehkan anda melakukan tugas-tugas berkaitan Notepad standard seperti mencatat, menyimpan memo, mengedit e-mel dan pelbagai senarai, dan membuat sandaran data secara dalam talian. Aplikasi ini juga menyokong ciri tetingkap bersebelahan untuk kemudahan anda. Anda boleh menyusun pelbagai jenis nota, senarai, dan peringatan dengan warna yang berbeza.

Baca berkaitan : Penggantian Notepad Percuma untuk Windows 10.

5] Penulis Kod

Penulis Kod

Code Writer direka khas untuk pengekod. Ia menyokong lebih daripada 20 jenis fail, termasuk HTML, JavaScript, CSS, C ++, Python, dan SQL. Anda juga dapat menggunakannya sebagai aplikasi Notepad biasa. Cari aplikasi ini di sini untuk Windows 10. Anda boleh menyemak kod anda dan bahkan menggunakan aplikasi semasa persembahan. Aplikasi ini mempunyai berbagai warna, fungsi, tema, dan gaya fon untuk digunakan.

6] Catatan Saya

Catatan Saya

My Notes adalah aplikasi yang sangat mesra pengguna yang terdapat di pelbagai platform seperti Xbox One, HoloLens, Hub, PC, dan mudah alih. Pada masa ini, ia adalah salah satu aplikasi dengan nilai tertinggi dan paling popular di Microsoft Store. Anda boleh membuat pelbagai senarai dan merancang acara menggunakan sokongan jubin langsung. Anda boleh menyegerakkan semua fail melalui pelbagai peranti dengan OneDrive. Anda juga dapat melindungi aplikasi atau catatan sulit tertentu dengan kata laluan.

7] Notepad X

mengambil nota aplikasi untuk Windows 10

Notepad X adalah penyunting teks yang menyokong perkongsian mudah melalui e-mel dan OneDrive. Aplikasi ini tersedia di HoloLens, Continuum, Hub, dan tentu saja, PC dan mudah alih. Muat turun aplikasi di sini untuk menikmati ciri penyuntingan teks yang mudah. Anda boleh mengakses aplikasi ini secara langsung dari File Explorer, Outlook, atau OneDrive. Anda boleh mengedit banyak fail secara serentak.

8] Notepad untuk Windows 10

Notepad untuk Windows 10

Aplikasi Notepad pihak ketiga yang sederhana ini telah menjadi sangat popular di kalangan pengguna Windows 10. Aplikasi ini sangat intuitif dan mempunyai UI yang sempurna untuk pengguna Windows 10. PiceScorp Limited menjadikan aplikasi ini tersedia di HoloLens, PC, dan Hub. Cari aplikasi di Kedai Microsoft untuk menikmati membuat dan menyunting nota dengan tepat seperti yang anda suka. Anda boleh menukar fon dan format nota anda dengan mudah.

9] Notepad

Notepad - Beta

Notepad tersedia di PC dan Hub. Ini adalah aplikasi yang sangat bergaya. Sekiranya anda mahukan aplikasi Notepad yang unik untuk PC anda, muat turun aplikasi ini dari Kedai Microsoft. Aplikasi ini mempunyai sistem tab terbina dalam yang sangat intuitif. Aplikasi ini pantas dan lancar. Ini adalah editor teks sumber terbuka paling jujur ​​yang anda dapati. Terdapat ciri seperti sokongan tulisan tangan pelbagai baris, pratonton fail akses mudah, dan pelbagai mod pratonton.

10] Notepad Asli

Notepad Asli Percuma

Aplikasi Notepad Native Free adalah untuk pengguna PC, mudah alih dan Hub. Muat turun aplikasi ini di sini untuk menikmati salah satu aplikasi penyunting teks yang paling berkesan. Aplikasi ini mempunyai UI paling mudah. Sesiapa sahaja boleh menggunakan aplikasi ini. Anda tidak akan mengambil masa berhari-hari untuk mengetahui ciri dan cara menggunakannya. Ia disesuaikan dengan Fail Asas Visual. Juga, ruang penyimpanan anda memerlukan kurang dari 20MB.

Pilih aplikasi dengan ciri yang paling sesuai untuk anda.

Notepad - Beta