Cara menyahaktifkan atau memadamkan akaun LinkedIn buat sementara waktu

Mempunyai akaun LinkedIn adalah sangat penting jika anda ingin mengaitkan diri anda dengan orang yang berada dalam bidang pekerjaan anda. Dari sudut pandangan kami, ini bukan alat yang buruk, tetapi mungkin tidak semua orang merasa seperti itu. Sekiranya anda merasa perlu menyingkirkan akaun anda, maka kami mempunyai ubat untuk menyelesaikan pekerjaan.

Menghapus atau menyahaktifkan akaun LinkedIn anda sangat mudah. Tetapi tolong, sebelum anda melakukannya, pastikan ini benar-benar yang ingin anda capai, kerana apabila akaun anda hilang, anda akan kehilangan segalanya dan semua kenalan. Ini bermaksud anda harus bermula dari awal sekiranya keperluan timbul untuk kembali.

Cara memadam akaun LinkedIn secara kekal

Tidak menghapuskan akaun LinkedIn anda, kerana anda selalu boleh menyahaktifkannya. Tetapi jika anda benar-benar mahu, inilah cara anda boleh melakukannya:

  1. Buka Halaman Web LinkedIn
  2. Klik pada tab Me
  3. Pergi ke Tetapan dan Privasi
  4. Pilih Pengurusan Akaun
  5. Klik pada Menutup akaun LinkedIn anda
  6. Ikut arahan.

OK, jadi langkah pertama di sini, adalah melawat laman utama LinkedIn. Sekiranya anda tidak log masuk secara automatik, masukkan nama pengguna dan kata laluan anda ke dan tekan butang Enter pada papan kekunci anda untuk meneruskan.

Setelah log masuk, kini anda harus mencari suapan anda. Sekarang, di sudut kanan atas, klik pada tab Me, yang pada dasarnya adalah ikon profil.

nyahaktifkan atau menutup akaun LinkedIn

Di bawah tab Me, anda akan melihat bahagian yang disebut Tetapan & Privasi; sila klik padanya. Dari sana, arahkan ke tab yang bertuliskan Akaun.

Untuk membuang akaun anda, anda mempunyai beberapa pilihan untuk dipilih. Anda boleh memilih untuk menutup, menggabungkan atau hibernasi akaun.

OK, jadi untuk menutup akaun anda sepenuhnya, maka, anda mesti memilih Menutup akaun LinkedIn anda di bawah Pengurusan Akaun . Ini tidak semudah mengklik Next kerana alat tersebut memerlukan pengguna memberikan alasan untuk menutup akaun. Anda lihat, memaksa pengguna memberikan alasan tidak boleh menjadi pilihan, dan dengan demikian, ini adalah satu-satunya aspek buruk dalam menghapus akaun LinkedIn anda.

Itu sahaja untuk memadamkan akaun LinkedIn anda. Mudah dicapai dengan sedikit cegukan sepanjang perjalanan.

Nyahaktifkan akaun LinkedIn buat sementara waktu

Sekiranya anda ingin menyahaktifkan akaun, maka dari halaman Tetapan Akaun, klik pada Hibernate akaun LinkedIn anda , kemudian ikuti arahan dari sana.

Anda mempunyai pilihan untuk memilih mengapa anda melakukan hibernasi akaun. Syukurlah, ini hanya pilihan dan tidak dipaksa.

nyahaktifkan atau menutup akaun LinkedIn