Anda tidak diizinkan untuk mengakses laman web ini sesuai dengan kepatuhan DoT

Apa maksudnya apabila anda melihat mesej yang ANDA TIDAK DIBENARKAN MENGAKSES MUKA SURAT WEB INI SEPERTI PEMATUHAN DOT , setelah mengunjungi laman web menggunakan Chrome atau Firefox? Bagaimana untuk membuang pematuhan DoT? Berikut adalah beberapa penyelesaian yang akan kami cuba:

  1. Tukar DNS
  2. Pasang Sambungan Proksi
  3. Gunakan VPN
  4. Hubungi ISP anda

Anda juga dapat melihat mesej alternatif - Laman Web Disekat! Halaman yang anda minta telah diblokir, karena URL dilarang sesuai dengan Peraturan Pemerintah .

Halaman Web Disekat

Anda tidak diizinkan untuk mengakses laman web ini sesuai dengan kepatuhan DoT

ANDA TIDAK DIBENARKAN MENGAKSES LAMAN WEB INI SEPERTI PEMATUHAN DOT

DoT atau Jabatan Telekomunikasi India juga bertanggungjawab untuk mengawasi laman web yang menyajikan kandungan yang tidak senonoh. Semua ISP harus mengikuti peraturan dan undang-undang yang disusun oleh DoT. Oleh itu, jika mereka berpendapat bahawa laman web ini menyajikan kandungan seperti filem dalam talian, rancangan TV, perisian haram, lagu dan sebagainya, mereka boleh meminta ISP untuk menyekatnya.

Mesej " ANDA TIDAK DIBENARKAN MENGAKSES MUKA SURAT WEB INI SEPERTI PEMATUHAN DOT" yang anda terima ketika melayari laman web bermaksud bahawa ia telah ditandakan.

Kami tidak mengesyorkan anda mengakses laman web yang tidak sah dengan alasan apa pun. Walau bagaimanapun, jika anda yakin bahawa laman web ini sah, dan berada dalam senarai blok secara tidak sengaja, maka gunakan kaedah ini untuk membuka blokir dan mengakses Laman Web yang Disekat atau Terhad.

Cara membuang kepatuhan DOT

Tidak ada cara langsung untuk membuang sekatan aka pematuhan DoT. Tidak kira penyemak imbas mana yang anda gunakan; anda akan mempunyai masalah yang sama. Tepat sebelum saya meneruskan, dan berkongsi bagaimana anda melewati sekatan ISP, mari kita fahami satu perkara yang perlu. ISP dapat menyekat mana-mana laman web apabila permintaan melalui pelayannya, iaitu DNS. Tidak kira ISP mana yang anda gunakan, mereka menyediakan komputer atau penghala anda untuk menggunakan DNS mereka. Oleh kerana menyekat ISP tidak dapat dilaksanakan, mereka menyekat URL. Itulah kelemahan yang boleh anda gunakan.

1] Tukar DNS

Cara Menukar DNS di Windows 10

Sekiranya permintaan untuk mengakses laman web tidak melalui DNS mereka, Anda mungkin berpeluang untuk mengaksesnya. Anda boleh memilih untuk menggunakan Open DNS atau Google DNS atau Cloudflare DNS atau DNS lain yang sesuai untuk anda. Tukar DNS sama ada di komputer atau penghala anda. Semasa melakukan itu, pastikan untuk membuang DNS ISP dari senarai.

Anda mungkin menghadapi kekurangan semasa membuang DNS ISP anda. Di kawasan saya, ISP saya adalah operator kabel tempatan saya. Orang-orang ini mempunyai persediaan konfigurasi Peer to Peer yang menjadikan muat turun fail tempatan dari komputer lain sangat cepat. Saya juga melihat bahawa muat turun dari Play Store atau Windows Update sangat pantas dengan ISP DNS. Ini biasanya kerana kaedah cache yang mereka ikuti.

Oleh itu, jika anda ingin menukar DNS, lebih baik menggunakan alat ini untuk menukar antara DNS orang lain dan DNS ISP anda.

2] Pasang Proxy Extension

Terdapat banyak perisian Proksi percuma atau sambungan Proksi yang tersedia di Chrome dan Firefox. Mereka membenarkan anda mengakses laman web yang disekat DoT dengan menghantar permintaan melalui pelayan mereka. Ia juga dapat menyembunyikannya dari ISP dan membuat mereka merasa kandungannya berasal dari pelayan proksi.

3] Gunakan VPN

Terdapat banyak perisian VPN atau pelanjutan penyemak imbas VPN yang boleh anda gunakan untuk mengakses laman web ini. Sebilangan dari mereka juga selamat, dan jika anda membayar VPN yang baik, ia akan memastikan bahawa semuanya dienkripsi dengan tepat. Beberapa VPN juga menawarkan kelajuan yang baik dan mengenkripsi semua data yang anda muat turun atau muat naik.

4] Hubungi ISP anda

Sering kali walaupun DoT membersihkan laman web, ISP terus menyekatnya. Walaupun kami mempunyai cara untuk memintasnya, yang terbaik adalah anda menghubungi ISP anda dan meminta mereka untuk menyerahkannya semula. Saya pasti mereka akan membuangnya sebentar lagi.

Harap ini menjelaskan mengapa mesej ini berlaku dan apa yang boleh anda lakukan mengenainya.

ANDA TIDAK DIBENARKAN MENGAKSES LAMAN WEB INI SEPERTI PEMATUHAN DOT