Tiada Ralat Output Audio Dipasang pada Windows 10

Pada hari yang lain, saya menerima ralat yang pelik - Tiada Perisian Output Audio Dipasang pada komputer riba HP saya baru-baru ini. Setelah membuat sedikit kajian, saya menyedari bahawa bagi saya ini disebabkan oleh Kemas kini Windows 10 baru-baru ini - namun, terdapat banyak sebab lain juga. Jadi, pada dasarnya, setelah mencuba hampir 8-10 pembetulan yang berbeza yang disebutkan di seluruh web, saya akhirnya menyingkirkan ralat ini dan mengembalikan audio ke komputer riba saya. Lega sekali!

Tiada Perisian Keluaran Audio DipasangTiada Ralat Output Audio Dipasang pada Windows 10

Saya tidak mahu anda mengatasi semua masalah ini, jadi saya menyenaraikan semua kemungkinan perbaikan untuk ralat ini, di sini dalam catatan ini. Lihat apa yang sesuai untuk anda. Anda mungkin bernasib baik kerana masalah ini dapat diselesaikan dengan penyelesaian pertama, atau anda mungkin perlu mencuba semuanya satu persatu. Ini adalah pembaikan yang saya cuba perbaiki ralat pada PC Windows saya:

 1. Jalankan Penyelesai Masalah Audio
 2. Nyahpasang peranti audio
 3. Kemas kini Pemacu Audio
 4. Hubungi Sokongan untuk PC anda
 5. Kemas kini pemacu Kawalan Audio Intel Smart Sound Technology.

Mari kita bincangkan secara terperinci. Sila baca keseluruhan siaran terlebih dahulu, sebelum anda memutuskan penyelesaian yang mana untuk bermula.

1] Jalankan Penyelesai Masalah Audio Windows 10

Inilah yang saya cuba dahulu. PC Windows mempunyai penyelesai masalah bawaannya, jadi saya memutuskan untuk mencubanya terlebih dahulu.

Untuk Menjalankan Penyelesaian Masalah Audio Windows-

 • Ketik Selesaikan Masalah di kotak carian, dan ia akan membuka Tetapan.
 • Pergi ke Playing Audio dan klik pada Run Troubleshooter.
 • Ikut arahan yang diberikan, dan biasanya Penyelesai Masalah menyelesaikan masalahnya, tetapi dalam kes saya, tidak.

2] Nyahpasang Peranti

Setelah mencuba semua yang disebutkan di atas, saya melihat tanda seru di Pengurus Peranti saya. Saya tertanya-tanya bagaimana saya tidak menyedarinya sebelumnya. Dalam Pengurus Peranti saya, terdapat dua peranti yang disebut di bawah tab Intel dan setelah membuat sedikit kajian, saya memahami bahawa peranti ini dipasang pada PC saya dengan Kemas kini Windows yang terbaru dan menyahpasangnya akan membawa kembali audio ke dalam komputer riba saya. Saya melakukan itu, saya menyahpasang dua peranti yang disebut di sana dengan tanda seru dan VOILA, audio kembali.

Malangnya semasa mematikan komputer riba, ia sekali lagi menerima Pembaruan secara automatik dan ralat 'Tiada Perisian Output Audio Dipasang' kembali dan terdapat lagi salib merah di atas pembesar suara komputer riba saya. Saya tidak mahu menyembunyikan Kemas kini dan mencuba langkah lain.

3] Kemas kini Pemacu Audio

Sebilangan besar masalah diselesaikan melalui Pengurus Peranti di Windows PC, jadi saya memutuskan untuk mengemas kini pemacu audio.

 1. Tekan Win + X dan pilih Pengurus Peranti.
 2. Tatal ke bawah dan klik pada " Pengawal suara, video dan permainan ", dan lihat peranti audio anda di sini.
 3. Pilih peranti audio anda, klik kanan, dan klik Update Driver.
 4. Pilih 'Cari secara automatik untuk perisian yang dikemas kini' dan Windows secara automatik akan mengimbas sistem anda untuk mencari pemacu kemas kini yang sesuai.
 5. Setelah kemas kini selesai, mesin anda akan mendapatkan kembali audio.
 6. Pembaikan ini sering berlaku - tetapi dalam kes saya, ia tidak berlaku.

4] Hubungi Sokongan untuk PC anda

Seterusnya, apa yang saya lakukan ialah menghubungi pasukan Sokongan HP dan melihat apakah mereka mempunyai penyelesaian cepat. Di sinilah saya mengetahui bahawa masalah audio disebabkan oleh Windows Update KB4462919.

Ejen maya memberitahu saya bahawa ini kerana kemas kini baru-baru ini dan juga meminta untuk memasang kemas kini dari pautan yang diberikan. Saya mencubanya, tetapi malangnya, ia juga tidak berjaya.

Begitu juga, anda boleh menghubungi sokongan Acer, HP, ASUS, Lenovo, Dell, Samsung, dan lain-lain, bergantung pada pembuatan komputer riba anda.

5] Kemas kini pemacu Kawalan Audio Intel Smart Sound Technology

Akhirnya, setelah mencuba semua ini, saya mendapat jalan keluar untuk ralat tersebut, dan ia telah diperbaiki. Komputer riba saya mendapat kembali audio. Jadi inilah yang saya buat-

Tekan Win + X dan buka Pengurus Peranti

Tatal ke Bawah dan klik pada Peranti Sistem .

Pilih 'Intel Smart Sound Technology Audio Control ', klik kanan dan klik pada Update Driver.

Dalam beberapa saat, ahli sihir mencari pemandu yang ada dan dikemas kini.

VOILA, ralat telah diperbaiki, dan saya mengembalikan audio ke komputer riba saya.

Ia bahkan tidak meminta restart, dan ralat telah diperbaiki.

Kini tidak ada tanda seru lagi di Pengurus Peranti saya dan tidak ada salib merah di atas ikon pembesar suara komputer riba saya.

Ini adalah bagaimana saya membetulkan ralat "Tiada Perisian Output Audio Dipasang" pada PC Windows saya.

PS : Microsoft juga telah menyelesaikan masalah ini dengan pembebasan KB4468550.