Di mana Windows 10 menyimpan Tema?

Windows 10 boleh disesuaikan menggunakan tema, wallpaper, dan gambar skrin kunci. Sama seperti gambar latar lain dan gambar skrin kunci, Windows 10 menyimpan Tema di lokasi khusus. Mereka seperti fail arkib yang menyimpan kertas dinding, gambar, kesan, dan fail audio.

Di mana Windows 10 menyimpan Tema

Sesuaikan Tema Windows 10

Semasa membuat atau mengubah tema menggunakan ciri Pemperibadian Windows 10, anda mesti menukar kertas dinding, suara, dan perkara lain. Setelah disesuaikan, ia dapat disimpan dengan nama yang berbeza. Setiap tema yang anda pasang tersedia dengan nama yang berbeza, dan fail tema baru dibuat.

Sekiranya anda ingin berkongsi tema indah yang anda buat dengan orang lain atau ingin menyalinnya ke komputer lain, tidak ada pilihan langsung. Itulah sebabnya mengapa perlu mencari Tema Kedai Windows 10. Untuk membuat ini-

Buka arahan RUN.

Salin-tampal yang berikut dan tekan Enter:

% localappdata% \ Microsoft \ Windows \ Tema

File Explorer akan dibuka dengan senarai folder dan fail tema.

Di mana Windows 10 menyimpan Tema

Anda boleh menyalin fail ini dan meletakkannya di lokasi yang sama, tetapi pada komputer yang lain dan fail tersebut akan muncul dalam Tetapan Windows 10> Pemperibadian> Tema.

Apabila anda memuat turun tema dari Windows 10 Store, tema tersebut akan tersedia di folder ini.

Saya memuat turun tema Autumn Colors dari kedai Microsoft. Ia tersedia dalam subfolder Autumn Co di bawah folder ini:

% localappdata% \ Microsoft \ Windows \ Tema \

Wallpaper hadir dalam folder "DesktopBackground", sementara selebihnya fail tersedia dalam fail tema.

Fail Tema Windows 10

Terdapat dua tema yang biasanya terdapat di folder ini: Custom dan Roamed. " Custom " tema datang ke dalam gambar apabila anda mengubah suai fail tema yang sedia ada. " Roamed " adalah ketika anda memilih untuk menyegerakkan tema antara beberapa komputer. Ia akan berfungsi apabila anda menggunakan akaun Microsoft yang sama pada peranti Windows 10 yang berbeza.

Ekstrak audio & kertas dinding dari Tema Windows 10

Sekiranya anda ingin mengekstrak audio & kertas dinding dari Tema Windows 10, anda perlu menggunakan dan menggunakan sebarang perisian pemampatan & penyahmampatan fail seperti 7-Zip.

Saya harap ini dapat membantu!

Baca seterusnya : Di manakah gambar Wallpaper dan Skrin Kunci disimpan di Windows 10.

Original text


Di mana Tema Kedai Windows 10