Tweaker Windows Ultimate 4 untuk Windows 10

Perisian tweaking yang paling popular, Ultimate Windows Tweaker 4 untuk Windows 10 menambah beberapa tweak baru untuk sistem operasi baru. Bagi anda yang telah menaik taraf ke Windows 10, ingin menggunakannya untuk mengubah Windows 10 anda dengan bijak dan memperibadikan pengalaman pengkomputeran anda. Dengan tweak yang bijak, sistem ini dapat menjadikan sistem anda lebih cepat, lebih stabil, peribadi, dan lebih selamat dengan hanya beberapa klik tetikus.

Ultimate Windows Tweaker adalah seperti TweakUI untuk Windows 10. Walaupun anda mungkin dapat mengakses semua ini melalui aplikasi Tetapan Windows 10, Editor Registry atau Editor Dasar Kumpulan, Ultimate Windows Tweaker mempermudah anda dengan menawarkan semua tweak yang berguna dari UI tunggal.

Tweaker Windows Ultimate 4 untuk Windows 10

Tweaker Windows Ultimate 4 untuk Windows 10

Tweak ini berukuran sekitar 750 KB dan merangkumi lebih dari 200 tweak. Seperti pendahulunya, UWT 4.0 menggunakan UI yang bersih dan minimalis, yang menawarkan pautan di panel kiri, dan tab di bahagian atas, dalam beberapa kategori. Arahkan kursor ke mana-mana tweak, dan petua alat yang berguna akan memberitahu anda tentang apa yang dilakukan.

Apa yang baru

Ultimate Windows Tweaker 4 untuk Windows 10 menambah beberapa tweak baru. Berikut adalah sorotan:

 1. Melihat kebimbangan yang ditimbulkan mengenai masalah privasi, beberapa perubahan telah ditambahkan di bawah bahagian Privasi yang baru.
 2. Banyak perubahan baru dalam Menu Konteks untuk Aplikasi Store untuk menyokong Windows 10.
 3. Fail kosong.ico tidak diperlukan sekarang untuk "Buang Panah Pintasan Dari Ikon" agar berfungsi dengan baik
 4. Ia mengira Indeks Pengalaman Windows dari halaman utama. Klik pada Jalankan penilaian untuk mengira semula WEI.
 5. Anda boleh Menjalankan perintah DISM untuk memperbaiki imej sistem yang rosak
 6. Anda kini boleh menyematkan Pemacu ke Menu Konteks Desktop
 7. Banyak tweak baru untuk menyesuaikan Windows 10
 8. Antaramuka yang baru direka dengan butang pautan arahan
 9. Arahkan kursor ke arah tweak, dan dapatkan keterangan di bahagian bawah tweaker
 10. Banyak perubahan lain.

Semua perubahan telah dikategorikan sebagai berikut:

Maklumat Sistem: Apabila anda membuka UWT4, anda akan dapat melihat beberapa maklumat asas mengenai sistem anda seperti versi sistem Operasi, Build, Jenis Sistem, Pemproses, RAM yang Dipasang, Nama komputer, Nama pengguna, dan Skor WEI, dll. Anda juga mempunyai butang untuk membuka Pilihan Pemulihan, jalankan DISM, jalankan Pemeriksa Fail Sistem atau buat Titik Pemulihan Sistem.

Penyesuaian: Di bawah kategori ini, anda dapat mengubah tetapan Bar Tugas, Gambar Kecil, Penjelajah Fail, dan UI Moden anda. Anda boleh memilih untuk menggunakan tema Cahaya atau Gelap untuk OS atau aplikasi, melumpuhkan animasi Mula, menggunakan lalai atau menukar flyout Tarikh & Masa Bateri atau mengubah Kawalan Kelantangan, menunjukkan atau menyembunyikan folder Kerap atau Fail Terkini, dll.

Akaun Pengguna: Di bawah tab Akaun Pengguna, anda dapat mengubah tetapan Akaun Pengguna, maklumat Log masuk, dan pilihan masuk. Anda juga boleh menukar tetapan Kawalan Akaun Pengguna di sini.

Tweak prestasi: Tab Prestasi menawarkan tweak untuk mengoptimumkan Windows 10 agar sesuai dengan keperluan anda. Walaupun kebanyakan tetapan ini paling baik ditinggalkan pada nilai lalai mereka, panel ini memberi anda akses cepat untuk mengubahnya, jika anda mahu.

Tweak keselamatan: Kerahkan Windows 10 anda dengan mengubah beberapa tetapan. Sekiranya anda ingin menyekat akses ke beberapa applet Panel Kawalan seperti Kemas Kini Windows, anda boleh melakukannya dengan mudah. Terdapat tab Privasi baru , di mana anda mengubah tetapan Privasi Windows 10 dan Telemetri, Biometrik, ID Iklan, carian Bing, Cortana, perkongsian Kemas kini Windows, permintaan Maklum Balas, butang Pengungkapan Kata Laluan, Langkah Perekam, Pengumpul Inventori, menonaktifkan Wi-Fi Telemetri Rasa dan Aplikasi.

Internet Explorer: Tweak Internet Explorer 11 anda apabila anda membuka bahagian ini. Tweak penampilan dan tingkah laku IE.

Penyesuaian Menu Konteks: Tambahkan aplikasi, ciri, dan fungsi berguna Windows Store ke menu konteks klik kanan. Tambahkan Imbasan dengan Windows Defender, Clear Clipboard, semua aplikasi Windows Store lalai bawaan dan banyak lagi ke menu konteks.

Tweak sistem tambahan: Di bawah kategori ini, anda akan melihat beberapa penambahbaikan sistem dan Rangkaian tambahan. Anda juga boleh menetapkan UWT untuk berperilaku seperti yang anda mahukan juga. Secara lalai, apabila anda menggunakan tweak dan klik Apply, UWT4 akan memulakan semula explorer.exe secara automatik untuk menerapkan tweak. Tukar tingkah lakunya jika anda mahu.

Search Bar : Ultimate Windows Tweaker 4 menambah Search Bar. Tunduk anda boleh mencari tweak dengan mudah, dan kemudian klik dua kali pada hasil carian untuk pergi langsung.

Perihal tab: Di sini selain dari Perjanjian Lesen, anda akan melihat beberapa pautan yang berguna. Sekiranya anda perlu menghantar bug, kunjungi halaman Tentang dan gunakan pautan Kirim Bug. Sekiranya anda memerlukan sokongan, anda boleh menggunakan pautan Sokongan atau lawati Forum TWC kami. Mengklik butang Check for Update akan memberitahu anda jika ada kemas kini. Anda kemudian boleh mengunjungi laman utama untuk memuat turun versi terkini.

Cara menggunakan Ultimate Windows Tweaker 4

 1. Ia mudah alih sepenuhnya dan tidak perlu dipasang.

 2. Setelah memuat turun fail zip, ekstrak kandungannya, dan pindahkan folder program ke lokasi yang anda inginkan. Sematkan failnya yang dapat dilaksanakan ke Menu Mula anda untuk akses mudah. Jangan memisahkan kandungan muat turun kerana penting agar kandungannya berada dalam folder yang sama.
 3. Buat titik pemulihan sistem terlebih dahulu. Anda boleh menggunakan butang Buat Titik Pemulihan yang ditawarkan oleh UWT. Kami mendesak anda membuatnya, sebelum menggunakan tweaker, supaya anda dapat mengembalikannya sekiranya anda memerlukannya.
 4. Tweakers dimaksudkan untuk pengguna yang tahu apa yang mereka lakukan. Kami mengesyorkan agar anda tidak mengubah sistem anda secara berlebihan. Ini adalah pengalaman kami bahawa banyak orang hanya menggunakan semua tweak sekaligus, tetapi tidak ingat tweak mana yang bertanggung jawab atas beberapa perubahan yang ingin mereka ubah. Kami mencadangkan anda menggunakan tweak hanya untuk 1 kategori setiap hari, lihat bagaimana kinerja sistem anda, sebelum beralih untuk menerapkan lebih banyak tweak.
 5. Untuk menggunakan tweak, tandai atau hapus centang pada kotak mengikut keadaan. Setelah memilih satu atau lebih perubahan, klik pada butang Terapkan. Beberapa perubahan mungkin berlaku seketika. Sekiranya hanya perlu dimulakan semula penjelajah, penjelajah anda akan dimulakan semula secara automatik, dan tweak akan digunakan. Sekiranya restart sistem diperlukan, semasa anda keluar dari aplikasi, anda akan diingatkan untuk menghidupkan semula komputer anda.

Ciri-ciri:

 1. Antara muka pengguna yang senang digunakan
 2. Petua alat memberi anda panduan mengenai apa yang dilakukan tweak.
 3. Menawarkan butang yang dapat diakses untuk membuat titik pemulihan sistem dan memulihkan nilai lalai
 4. Alat kecil, sangat ringan hanya sekitar 750 KB
 5. Dikemas dengan 200+ tweak yang bermakna
 6. Tweak mudah alih. Tidak perlu dipasang. Untuk menyahpasangnya, hapus folder programnya
 7. Tidak mengandungi adware, dan juga tidak mendorong crapware - dan kami berjanji tidak akan pernah!
 8. Laporkan Bug dengan hanya menggunakan butang di tab Perihal. Jika tidak, lawati halaman ini.
 9. Sokongan tersedia di TWC Forum.
 10. Memeriksa kemas kini yang tersedia. Klik butang di tab Perihal untuk melakukannya. Sekiranya ada, muat turun versi terkini dari laman utama ini
 11. Eksport dan import Tweaks anda
 12. Ciri Carian yang senang digunakan.

Senarai Tweaks: Pergi ke sini untuk melihat senarai lengkap lebih dari 200 tweak yang terdapat di UWT4.

Galeri Gambar: Untuk melihat antara muka penggunanya dan semua yang ditawarkannya, periksa galeri gambar UWT4.

Seperti 75+ perisian percuma lain yang dikeluarkan oleh kami, Ultimate Windows Tweaker 4 (UWT4) adalah perisian percuma yang bersih dan tidak termasuk sebarang tawaran pihak ketiga dan juga tidak mendorong crapware.

UWT telah menerima ulasan dan liputan hangat di media dalam talian dan luar talian dan telah dilabel sebagai sistem penyesuaian terbaik untuk Windows.

CATATAN: Beberapa perisian keselamatan mungkin melaporkannya sebagai disyaki. Ini kerana tweaker mengubah tetapan sistem Windows. Yakinlah bahawa itu adalah positif palsu. Anda harus menambahkannya ke senarai pengecualian anda dan membenarkannya jika anda mempercayai kami.

Muat turun

Ultimate Windows Tweaker 4.7.1 untuk Windows 10 telah dikembangkan oleh Paras Sidhu , untuk TheWindowsClub.com. Ia menyokong Windows 10, 32-bit & 64-bit. Ia memerlukan.NET Framework 4 untuk berfungsi, yang telah dipasang sebelumnya di Windows 10.

Pengguna Windows 7 & Windows Vista harus terus menggunakan Ultimate Windows Tweaker 2.2, Windows 8 dan Windows 8.1 harus terus menggunakan Ultimate Windows Tweaker 3.

Adakah anda menghadapi masalah Windows 10? FixWin 10 kami untuk Windows 10 akan membantu anda menyelesaikan masalah dengan satu klik.

PETUA : Anda mungkin ingin melihat Pusat Video TWC kami yang menawarkan banyak video menarik, termasuk How-Tos dan Tutorial.

Tweaker Windows Ultimate 4 untuk Windows 10