Padam catatan lama dalam garis masa Fackbook dengan Pengurus Pos Buku Sosial

Anda tidak dapat menghapus semua catatan Facebook anda dalam satu masa kerana tidak ada Butang 'Padam Segala'. Sekiranya anda ingin membuang sesuatu, anda mesti menyemak semula aktiviti tersebut dan kemudian menghapusnya secara manual. Namun, jika anda mahu, anda boleh memadam catatan secara berkumpulan dengan pelanjutan penyemak imbas sederhana untuk Chrome. Ia dipanggil Pengurus Pos Buku Sosial .

Saya percaya, Facebook sengaja menyimpan rekod aktiviti anda untuk mengumpulkan data dan menggunakannya untuk membina profil Facebook peribadi anda. Sekiranya anda mempunyai kebimbangan tertentu mengenai aktiviti ini, cuba pelanjutan Pengurus Pos Buku Sosial untuk Chrome.

Pengurus Pos Buku Sosial untuk Chrome

1] Tambahkan pelanjutan Pengurus Pos Buku Sosial ke Chrome. Selepas itu, buka akaun Facebook anda dan pergi ke Log Aktiviti anda (kelihatan sebagai anak panah ke bawah bersebelahan dengan tanda tanya).

2] Dengan serta-merta, anda akan diarahkan ke halaman yang memaparkan semua aktiviti terbaru yang anda lakukan di profil Facebook anda termasuk catatan yang anda sukai, rakan yang anda tambahkan dan banyak lagi.

3] Memilih untuk kekal di halaman ini, pilih Penapis yang ingin anda hapus dari bar sisi kiri. Sebagai contoh, anda boleh memilih siaran yang anda ditandai, siaran orang lain ke Garis Masa anda dan banyak lagi.

4] Klik pada ikon Social Book Post Manager untuk membuka peluasan. Setelah selesai, ia akan memaparkan senarai penapis yang boleh anda gunakan untuk menghapus catatan di Facebook.

5] Anda boleh menentukan penapis untuk mengkonfigurasi jenis catatan yang harus dikeluarkan dari akaun Facebook anda. Terdapat pilihan 'Prescan on Page' yang jika diperiksa akan menunjukkan catatan yang akan dihapus. Sekiranya anda merasa ok, anda boleh terus menghapusnya secara kekal dengan mengklik butang Pengesahan. Harap maklum bahawa catatan yang dipadam tidak dapat dipulihkan.

Pengurus Pos Buku Sosial untuk Chrome

6] Juga ingat, proses 'Prescan on page' tidak begitu cepat dan memerlukan waktu yang sangat lama untuk diselesaikan. Ia sangat bergantung pada jumlah jawatan yang terlibat. Facebook (TM) tidak mendorong pengguna untuk membuang catatan dengan mudah. Oleh itu, mereka tidak menawarkan jalan pintas untuk menghapus beberapa catatan dalam satu masa.

Sekiranya peluasan itu tidak berfungsi seperti yang diinginkan, beberapa pelanjutan Chrome lain mungkin mengganggunya. Oleh itu, cuba hapus / lumpuhkan pelanjutan Chrome yang lain buat sementara waktu. Kemudian mulakan semula Chrome dan periksa semula jika Pengurus Pos Buku Sosial berfungsi. Dapatkannya di sini !