Cara membuat pautan ke video YouTube dari waktu mula tertentu hingga waktu tamat

Kami suka menonton video di YouTube , dan kami yakin ramai pembaca kami merasakan perkara yang sama. Ini adalah portal hiburan paling popular di web. Ini adalah tempat yang dikunjungi orang untuk menonton video, mendengarkan muzik, dan mengikuti rancangan komedi dan berita kegemaran mereka. Sekarang, kebanyakan orang akan mengetahui bahawa mungkin untuk berkongsi video YouTube di platform media sosial dengan rakan dan keluarga. Bagi mereka yang tidak menyedari, cukup salin pautan tersebut dan tampalkannya ke Facebook, Twitter, Skype, atau bahkan melalui e-mel dan kongsi dengan semua orang.

Sekarang mari kita lihat cara menghubungkan ke bahagian atau titik tertentu dari video YouTube. Kongsi URL video YouTube dari waktu mula dan hentian tertentu!

Pautkan ke video YouTube dari waktu mula tertentu hingga waktu tamat

Inilah masalahnya, tidak banyak orang akan mengetahui pilihan untuk berkongsi video YouTube dari saat tertentu dalam video. Sekiranya seseorang menemui pemandangan yang mengagumkan pada tanda lima minit dalam video, tidak perlu berkongsi pautan dan meminta pihak lain menonton keseluruhan video untuk menemui tanda lima minit, atau untuk melangkauinya.

Orang baik di YouTube telah memungkinkan bagi sesiapa sahaja untuk berkongsi video dan memulakannya di bahagian yang mereka mahukan. Ini adalah ciri yang luar biasa, yang tidak dapat kita jalani sejak ia wujud.

Mari tunjukkan sesuatu di sini. Terdapat dua cara untuk berkongsi video di media sosial dari cap waktu tertentu . Terdapat pilihan di bawah setiap video yang menjadikan semuanya boleh diklik. Ini disebut " Bagikan " dan dapat ditemukan tepat di bawah butang " Langgan ". Klik pada butang Kongsi dan segera Kotak Kongsi akan muncul di bahagian bawah.

Pautkan ke video YouTube dari waktu mula tertentu hingga waktu tamat

Apabila Kotak Kongsi dibuka, pengguna akan melihat pelbagai butang kongsi media sosial. Abaikan yang sekarang dan klik kotak centang di sebelah " Start At ". Terdapat kotak lain, tetapi yang ini mempunyai cap waktu di dalamnya. Perlu diingat, kemungkinan memasukkan cap waktu secara manual ke dalam kotak sekiranya diperlukan.

Akhirnya, pengguna hanya perlu menyalin pautan dan menampalnya di mana mereka mahu video itu dikongsi; itu sahaja.

Bagaimana dengan Pilihan Lain?

Jangan bimbang; kita belum melupakan cara kedua untuk melakukan semua ini. Inilah yang perlu anda ketahui; tidak ada alasan untuk mengklik butang Kongsi atau perkara lain. Sekiranya kita melihat URL YouTube setelah diubah untuk membolehkan video bermula pada cap waktu yang ditentukan, kita dapat melihat sedikit perubahan.

Inilah URL sebelum perubahan:

//youtu.be/RWn9PnjEPNo

Berikut adalah URL setelah perubahan ditambahkan

//youtu.be/RWn9PnjEPNo?t=5m59s

Yang kita lihat ialah penambahan “ t =? 5m59s ”. Yang perlu dilakukan pengguna adalah mengetahui cap waktu, menyalin pautan, dan menambahkan cap waktu secara manual ke pautan untuk membuat URL yang mereka mahukan. Perlu diingat bahawa " 5m59 " mewakili masa yang dipilih pengguna mahu video dimulakan. The "m" bermaksud beberapa minit, sementara "s" bermaksud beberapa saat.

Perlu diingatkan bahawa “ ? T = ” mesti selalu ditambahkan ke URL setiap saat dalam urutan yang sama seperti yang dilihat di atas.

Untuk memulakan dan mengakhiri video , anda perlu menggunakan ? Start = and ? End = untuk menentukan waktu mula dan berakhir. Sesuatu seperti ini:

//www.youtube.com/embed/xxx6x67ws7?start=45&end=200

Nombornya mesti dalam beberapa saat.

Anda boleh melihat Parameter Pemain dan Pemain Tertanam YouTube di sini.

Jika demikian, anda baru sahaja belajar bagaimana membuat pautan ke video YouTube dari waktu mula dan waktu tamat yang tertentu!

Mahu lebih? Lihat Petua, Trik & Rahsia YouTube yang hebat ini.