Cara memperbaiki ralat Windows 10 0xc1900107

Semasa menaik taraf ke versi Windows seterusnya, sistem akan memeriksa apakah ada kemas kini yang belum selesai Sekiranya anda mendapat ralat 0xC1900107 , ini disebabkan oleh percubaan pemasangan sebelumnya yang masih belum selesai, dan sistem perlu dimulakan semula untuk meneruskan peningkatan. Inilah yang perlu anda lakukan untuk menyelesaikan masalah pada komputer Windows 10 anda.

Ralat Windows 10 0xC1900107

Ini dapat diselesaikan dengan tiga cara. Pertama adalah dengan memulakan semula PC anda dan melihat apakah kemas kini sebelumnya selesai. Kedua, apabila yang pertama tidak berfungsi, anda perlu membersihkan fail sementara dan fail Sistem. Terakhir, anda boleh menjalankan Penyelesai Masalah Pembaruan Windows jika tidak ada yang berfungsi.

1] Selesaikan Kemas kini Tertunda Sebelumnya

Mulakan Udpate tidak akan hilang

Cara paling mudah untuk mengetahui adalah dengan memeriksa apakah butang kuasa telah diganti dengan ' Update and Restart ' atau ' Update and Shutdown' . Ini jelas menunjukkan bahawa terdapat kemas kini yang belum selesai. Oleh itu, mulakan semula PC anda , dan ia mesti menyelesaikan kemas kini. Sekiranya anda tidak melihat perubahan status butang kuasa, dan telah mengesahkan bahawa tidak ada kemas kini yang belum selesai (Tetapan> Kemas kini dan Keselamatan> Kemas kini Windows), berikut adalah cara memperbaiki Shutdown / Restart ini tidak berfungsi atau tidak pergi.

2] Kosongkan Ruang pada cakera keras anda

Rasa Penyimpanan

Terdapat dua cara untuk melakukan ini. Pertama adalah menjalankan utiliti Disk Clean Up klasik atau menggunakan sistem Windows 10 'Storage Sense ' untuk melakukan tindakan ini. Kedua-dua utiliti ini akan membuang fail sementara dan fail Sistem dari sistem.

Anda akan dapat membersihkan Fail sementara, folder muat turun, Recycle Bin kosong, dan versi Windows sebelumnya. Pastikan untuk memeriksa semula setiap tempat ini, supaya anda tidak kehilangan fail penting secara tidak sengaja. Kita semua mempunyai kebiasaan buruk untuk menyimpan barang-barang dalam folder Muat turun.

3] Jalankan Penyelesai Masalah Kemas kini Windows

Kemas kini dan penutupan Windows 10 tidak akan hilang

Windows 10 menawarkan perkhidmatan pembaikan automatik terbina dalam yang dapat menolong setiap pengguna untuk mendapatkan sumpah kecil pada PC Windows 10 mereka. Penyelesai Masalah Pembaruan Windows adalah salah satu yang dapat menyelesaikan masalah seperti ini apabila semuanya gagal.

  • Buka Tetapan> Kemas kini dan Keselamatan> Selesaikan Masalah
  • Klik pada Windows Update, dan 'Run the troubleshooter'

Prosesnya mungkin memerlukan beberapa minit untuk menyelesaikan prosesnya, jadi pastikan anda memberikannya sedikit masa. Setelah menemui masalah, ia akan memulakan semula PC setelah memberi anda mesej yang jelas mengenai masalah ini.

4] Perkara lain yang boleh anda cuba

Sekiranya cadangan di atas tidak membantu anda, anda boleh mencuba yang berikut:

  • Betulkan Kesalahan Kemas kini Windows menggunakan penyelesai masalah dalam talian Microsoft
  • Matikan perisian keselamatan pihak ketiga buat sementara waktu
  • Cabut palam perkakasan tambahan atau tambahan.

Beritahu kami jika panduan ini membantu anda menyelesaikan masalah ini.

Konfigurasikan Storage Sense di Windows 10 v1703 Update Creators