Senarai laman web untuk memuat turun perisian versi lama untuk Windows PC

Walaupun selalu disarankan untuk memiliki versi terbaru perisian yang ditingkatkan, kadang-kadang kita mungkin perlu menggunakan versi yang lebih lama. Mungkin apabila versi yang ditingkatkan tidak serasi dengan PC Windows anda atau ketika anda tidak begitu menyukai ciri dan UI yang ditingkatkan atau mungkin juga semasa perisian telah Dibayar! Biasanya, pembangun memadam versi lama atau menggantinya dengan versi perisian yang ditingkatkan tetapi syukurlah ada beberapa laman web yang membantu anda memuat turun versi lama perisian. Di sini dalam catatan ini, kita akan membincangkan lima laman web terbaik untuk memuat turun perisian versi lama untuk Windows 10/8/7.

Muat turun perisian versi lama

1. Oldversion.comMuat turun perisian versi lama

Dijalankan sejak tahun 2001, laman web ini mempunyai banyak koleksi perisian lama, baik untuk Windows, Linux, Android dan juga Mac. Lebih daripada 2800 versi 190 perisian disenaraikan di sini dalam kategori yang betul. Selain itu, terdapat juga kotak carian di mana anda dapat mencari program yang diinginkan dalam masa yang singkat. Laman web ini juga mempunyai forum tersendiri di mana anda boleh menghantar pertanyaan anda mengenai perisian dan versi yang diperlukan.

Anda boleh melihat perisian mengikut kategori atau mengikut abjad. Kedua-duanya, program semasa dan versi lama tersedia untuk dimuat turun. Ini adalah salah satu laman web terbaik untuk memuat turun perisian versi lama. Lihat di sini.

2. Oldware.org

Ini sekali lagi merupakan laman web yang teratur yang menawarkan versi lama perisian Windows yang popular. Senarai yang luas merangkumi sekitar 2400 program. Semua program di sini ditampilkan mengikut abjad, dan ada juga pilihan lompat cepat di mana anda boleh memilih pilihan yang diinginkan dari menu lungsur. Hampir setiap program disahkan oleh pengarang laman web.

Antaramuka pengguna yang sederhana dan senarai perisian yang disusun mengikut abjad menjadikan laman web ini patut ditambahkan dalam senarai laman web terbaik untuk memuat turun perisian versi lama untuk Windows. Halaman utama juga menunjukkan sepuluh fail terbaru yang ditambahkan dan program yang paling banyak dimuat turun. Cukup klik pada mana-mana program dan muat turun versi yang anda perlukan. Lihatnya oldware.org.

3. OldApps.com

Laman web terperinci dengan pengkategorian perisian yang betul dan pelbagai versi tersedia untuk Windows, Mac, dan Linux. Halaman utama menunjukkan semuanya. Cukup pergi ke kategori yang dikehendaki dan pilih program yang ingin anda muat turun. Pelbagai kategori merangkumi penyemak imbas, utusan, program perkongsian fail dan banyak lagi. Klik, dan anda dapat melihat pelbagai versi yang tersedia untuk muat turun percuma. Laman web menunjukkan tarikh pelepasan program, ukuran fail persediaan, dan sistem operasi yang disokong.

Anda mungkin akan dapat melihat versi tertua dari kebanyakan program yang disenaraikan di sini. Tab seperti 'Aplikasi yang baru ditambahkan' dan 'Aplikasi untuk Windows' dan 'Aplikasi Paling Banyak Dimuat turun' memberi anda akses cepat ke program. Walaupun, terdapat halaman Komuniti juga di laman web, tetapi nampaknya kini tidak berfungsi. Anda juga boleh menggunakan tab carian jika anda pergi terus ke program yang ingin anda muat turun. Lihat di sini.

4. Versi Perisian Percuma terakhir

Laman web ini memuatkan versi lama dari hampir semua program yang popular, tetapi antara muka agak kekok jika dibandingkan dengan laman web muat turun lain yang disebutkan di atas. Anda memerlukan sedikit masa untuk terbiasa dengan antara muka dan kemudian mencari program yang anda perlukan.

Program perisian di sini tidak disenaraikan mengikut abjad dan juga mengikut kategori. Tetapi, kelebihannya adalah bahawa ia menyenaraikan versi percuma dari beberapa program yang sangat baik yang kini hanya tersedia sebagai versi berbayar. Lawati 321download.com.

5. PortableApps.com

Laman web ini pada dasarnya menyediakan versi perisian terkini, tetapi hanya menyenaraikan versi lama. Koleksi besar program perisian popular merangkumi lebih daripada 300 aplikasi mudah alih sebenar, tanpa bundleware atau shovelware.

Laman web mempunyai forum sokongan tersendiri di mana anda boleh menghantar pertanyaan anda dan mendapatkan bantuan. Seperti namanya, laman web ini menawarkan semua aplikasi mudah alih yang boleh anda bawa pada pemacu awan atau peranti mudah alih anda. Kiranya permainan kegemaran anda, perisian penyuntingan foto, aplikasi Office, aplikasi Media Player, utiliti atau banyak lagi, laman web ini menawarkan anda semua. Ringkasnya, ia adalah platform yang menawarkan semua aplikasi mudah alih yang disatukan.

Sentiasa lawati laman web muat turun perisian yang selamat untuk memuat turun perisian anda dan jangan sekali-kali mengklik Next, Next secara membuta tuli. Pilih daripada tawaran pihak ketiga dan elakkan daripada memasang Program Berpotensi Tidak Diingini pada komputer anda.