Betulkan Ralat Kemas Kini Windows 0x8024000B pada Windows 10

Kemas kini Windows penting untuk sistem operasi; namun, kadangkala mereka boleh menyebabkan kesalahan. Salah satu kesalahan tersebut ialah Ralat Kemas Kini Windows 0x8024000B . Kesalahan disebabkan apabila Windows tidak dapat membaca fail Manifest Pembaruan yang diperlukan untuk memasang kemas kini. Ini bermaksud bahawa operasi dibatalkan oleh pengguna atau perkhidmatan. Ini juga boleh berlaku jika anda tidak dapat menyaring hasilnya.

0x8024000B

WU_E_CALL_CANCELLED: Operasi dibatalkan.

Ini menunjukkan bahawa operasi dibatalkan oleh OS. Anda juga mungkin menghadapi ralat ini apabila kami tidak dapat menyaring hasilnya.

Ralat Kemas kini Windows 0x8024000B

Cubalah penyelesaian berikut secara berurutan untuk menyelesaikan masalah tersebut.

1] Jalankan Pembersihan (Tolak) Skrip PowerShell kemas kini yang digantiJalankan skrip Decline Superseded PowerShell

Penyelesaian yang mudah untuk masalah ini adalah dengan menggunakan pembaruan Superseded Pembatalan (Tolak) ini Skrip PowerShell WSUS PowerShell yang disediakan di laman web Microsoft Technet. Cukup muat turun dan jalankan.

Mulakan semula sistem setelah anda selesai.

2] Namakan semula fail Spupdsvc.exe

Sekiranya penyelesaian sebelumnya tidak berfungsi, anda mungkin mempertimbangkan untuk menamakan semula fail Spupdsvc.exe yang menyusahkan menjadi Spupdsvc.old. Prosedur untuk melakukannya adalah seperti berikut:

Tekan Win + R untuk membuka tetingkap Jalankan. Ketik perintah berikut dan tekan Enter untuk melaksanakannya:

cmd / c ren% systemroot% \ System32 \ Spupdsvc.exe Spupdsvc.old

Mulakan semula sistem setelah arahan dilaksanakan.

3] Jalankan Penyelesai Masalah Kemas Kini Windows

penyelesai masalah kemas kini tetingkap

Penyelesai Masalah Kemas kini Windows akan memeriksa status perkhidmatan yang berkaitan dengan proses dan memulakan / memulakannya semula jika diperlukan. Oleh itu, ini dapat membantu masalah ini. Prosedur untuk melakukannya adalah seperti berikut:

Pergi ke Mula> Tetapan> Kemas kini dan Keselamatan> Selesaikan Masalah. Pilih dan jalankan Penyelesai Masalah Kemas kini Windows dari senarai ini dan mulakan semula sistem setelah selesai.

Kami harap sesuatu di sini membantu anda.