Buka kunci Windows PC dengan pengimbas cap jari Android

Membuka kunci peranti kami dengan sensor cap jari telah menjadi arus perdana. Sokongan untuk sensor cap jari juga diperkenalkan di Windows 10. Dan tidak lama kemudian banyak komputer riba dan peranti Windows keluar dengan sensor cap jari yang sesuai dengan Windows Hello. Tetapi jika anda kebiasaannya memiliki komputer riba yang lebih tua atau jika komputer riba anda tidak mempunyai pengimbas cap jari, anda masih dapat membukanya menggunakan pengimbas cap jari telefon anda menggunakan Kunci Jari Jari Jauh . Catatan ini membincangkan mengenai cara membuka kunci komputer Windows anda dengan pengimbas cap jari Android.

Buka kunci komputer Windows dengan pengimbas cap jari Android

Telefon kami mempunyai pengimbas cap jari yang sangat pantas dan dioptimumkan. Sekiranya kita dapat menghubungkannya dengan komputer Windows kita, kita dapat membuka kunci komputer dengan mudah menggunakan telefon kita. Tutorial yang berikut menggunakan aplikasi Android yang disebut Remote Fingerprint Unlock .

Untuk membuka kunci PC anda, kedua-dua peranti mesti disambungkan ke rangkaian yang sama yang kebanyakannya berlaku.

Buka Kunci Jari Jari Jauh

Inilah cara untuk menyiapkan Kunci Jari Jari Jauh pada komputer Android dan Windows anda.

Muat turun Kunci Jari Jari Jauh di telefon anda dari Google Play Store.

Muat turun dan pasang Modul Kredensial Cap Jari Windows dari sini.

Kunci komputer anda dan pada skrin kunci, anda seharusnya dapat melihat Buka Kunci Sidik Jari.Buka kunci komputer Windows dengan pengimbas cap jari Android

Buka aplikasi mudah alih dan letakkan jari anda pada pengimbas untuk menyelesaikan konfigurasi awal.

Sekarang pergi ke bahagian Imbas dan tekan ikon Plus untuk menambahkan komputer anda.

Pilih komputer anda dari senarai dan ketuk Simpan.

Sambungan antara telefon dan komputer anda telah dimulai, sekarang anda perlu menambahkan akun yang akan membuka kunci komputer ini.

Pergi ke bahagian Akaun Saya di aplikasi mudah alih dan klik pada butang Tambah Akaun yang sesuai dengan komputer anda.

Masukkan nama pengguna dan kata laluan Windows anda di sini dan ikuti arahan untuk berjaya menambahkan akaun.

Sekiranya kata laluan nama pengguna betul, akaun akan berjaya ditambahkan ke Kunci Jari Jari Jauh. Sekarang untuk membuka kunci peranti anda, pergi ke bahagian Buka kunci dan letakkan jari anda pada pengimbas untuk membuka kunci komputer Windows dari telefon anda.

Alat ini sangat berguna dan menjadikannya sangat mudah untuk membuka kunci komputer anda. Ini juga dapat digunakan untuk membuka kunci komputer dari jauh dari mana saja di dalam rumah anda. Menurut pemaju, semua kata laluan dienkripsi dengan selamat dan hanya dapat didekripsi dengan cap jari anda. Selain itu, tidak ada maklumat yang disimpan pada peranti Android anda.

Ciri keselamatan lain yang ditawarkan adalah pembatalan automatik. Sekiranya cap jari baru ditambahkan ke telefon anda, data di dalam aplikasi akan dibatalkan secara automatik dan anda perlu menyiapkan semuanya lagi.

Buka Kunci Jari Jari Jauh adalah alat yang hebat. Ia unik dalam apa yang dilakukannya dan menjadikannya lebih mudah untuk membuka kunci komputer di rangkaian yang sama. Ia betul-betul selamat, dan pembangun berusaha untuk membawa lebih banyak ciri dan peningkatan keselamatan pada aplikasi.

Terdapat versi PRO juga tersedia. Ia dilengkapi dengan beberapa ciri tambahan seperti Bangun di LAN.