Jadikan tetingkap sentiasa Tetap Teratas di Windows 10/8/7

Adakah anda menyukai ciri Selalu Teratas yang disediakan oleh beberapa aplikasi dan mahukan ciri ini di aplikasi lain juga? Anda boleh membuat tetingkap berada di bahagian atas tetingkap lain. Catatan ini membincangkan sebilangan alat yang membolehkan anda melakukannya. Menjaga tingkap di atas dilengkapi dengan banyak faedah, anda dapat terus melakukan pekerjaan anda, sambil juga mengawasi tingkap lain.

Jadikan tingkap sentiasa Tetap Teratas

Berikut adalah beberapa alat percuma yang dapat membantu anda mencapainya di Windows 10/8/7 PC anda:

  1. TurboTop
  2. OnTopReplica
  3. Sentiasa di atas
  4. Pin Meja
  5. Sambungan AOT untuk Chrome & Firefox
  6. Bahagian Tingkap
  7. PinWin
  8. PinWin - Pin Di Atas
  9. Atas Atas
  10. PinMe.

Mari kita perhatikan mereka.

1] TurboTop

Jadikan tingkap sentiasa Tetap Teratas

TurboTop sekali lagi merupakan utiliti kecil yang berjalan dari dulang sistem. Ini membolehkan anda memilih tetingkap yang ingin anda jaga di atas dan semua itu. Tingkap akan melekat di atas semasa anda melakukan kerja anda. Tidak ada hotkey atau penyesuaian yang mungkin dilakukan dengan alat ini. TurboTop sangat mudah digunakan dan hanya melakukan apa yang dinyatakan. Klik di sini untuk memuat turun TurboTop.

2] OnTopReplica

OnTopReplica adalah alat hebat yang membuat klon masa nyata dari tetingkap yang ditentukan menggunakan DWM Thumbnail dan perpustakaan Windows Forms Aero. Anda boleh membuat klon dengan memilih Window atau dengan menentukan kawasan dari skrin anda. Anda dapat mengubah saiz tetingkap dengan mudah mengikut keperluan anda dan mengubah beberapa tetapan lain juga. Anda boleh menetapkan kelegapan klon dan bahkan mengunci kedudukannya di skrin. Untuk memudahkan tugas, anda bahkan boleh memilih hotkey untuk mengkloning skrin dan juga untuk menunjukkan / menyembunyikan tetingkap kloning. Klik di sini untuk memuat turun OnTopReplica.

3] Sentiasa Di Atas

Always On Top adalah utiliti kecil kecil yang membolehkan anda menyimpan sebarang tetingkap di latar depan. Anda hanya perlu memuat turun aplikasi, jalankan dan tekan butang panas. Selalu Teratas tidak mempunyai fungsi pengimejan lain seperti itu tetapi alat ini menjadikannya lebih mudah untuk menjaga tingkap di atas. Ini menjadikan keseluruhan tugas menjadi lebih mudah dan cepat. Yang perlu anda lakukan hanyalah memilih tetingkap dan kemudian tekan 'Ctrl + Space' dari papan kekunci anda, dan tetingkap akan tetap ada seperti di atas semua tetingkap lain. Klik di sini untuk memuat turun Sentiasa Teratas.

4] Pin Meja

DeskPins adalah alat ringan lain yang dapat memaksa program berjalan untuk terus mengikuti yang lain. Ia terdapat di sini.

5] Sambungan AOT untuk Chrome & Firefox

AOT

AOT aka sambungan Selalu Teratas untuk Google Chrome membolehkan anda menyimpan laman web apa pun di atas semua tetingkap lain. Sambungan itu berguna apabila anda secara manual melakukan entri data di laman web dan meminimumkan dan kemudian memaksimumkan tingkap adalah menyakitkan. Untuk menggunakan pelanjutan, anda perlu mengaktifkan Panel dari 'chrome: // flags'. Untuk menetapkan laman web di atas, anda hanya perlu membuka laman web di Google Chrome, kemudian klik kanan dan kemudian pilih 'Sentiasa Di Atas'. Halaman web akan dibuka di tetingkap baru yang akan selalu berada di atas. Klik di sini untuk memuat turun Sambungan Chrome AOT. Pelanjutan serupa juga tersedia untuk Mozilla Firefox yang boleh dimuat turun dari sini.

KEMASKINI : Sambungan Chrome AOT telah dihentikan. Ia masih tersedia untuk Firefox.

6] WindowTop

tingkap

Anda mungkin juga ingin melihat WindowTop. Ini adalah utiliti percuma untuk Windows yang membolehkan anda memasang tetingkap terbuka di atas yang lain. Anda boleh mengawal kelegapan, tetingkap klik, aktifkan Mode Gelap & Kecilkan aplikasi yang terbuka.

7] PinWin

PinWin adalah aplikasi yang sangat mudah dan intuitif yang membolehkan anda membuat tetingkap pihak ke-3, tetap "sentiasa di atas". Ia akan muncul di atas tetingkap lain setiap masa. Terdapat di sini.

8] PinWin - Pin Di Atas

PinWin - Pin On Top adalah satu lagi aplikasi dulang sistem Windows minimum yang membolehkan anda menyematkan sebarang tetingkap ke bahagian atas skrin dengan satu klik. Terdapat di sini.

9] OnTopper

OnTopper adalah alat percuma lain yang tersedia di SourceForge yang membolehkan anda memasang tetingkap program paling atas.

10] PinMe

PinMe memungkinkan anda memasang tetingkap Sentiasa Teratas, mengubah tahap ketelusan, menangkap tingkap, dan menawarkan statistik asas pada PC anda.

Adakah kita terlepas?