DIHADAPI PERLAKSANAAN MEMORI NOEXECUTE 0x000000FC

BSOD atau Skrin Kematian Biru sangat mengerikan. Kita semua pernah mengalaminya sekurang-kurangnya sekali atau lebih. Apa yang berlaku dengan ralat ini ialah anda melakukan kerja pada komputer Windows anda dan tiba-tiba, ia menunjukkan skrin biru dengan ralat dan maklumat lain dan hanya but semula. Anda tidak boleh melakukan apa-apa di sini. Anda tidak mempunyai pilihan selain kehilangan kerja yang belum disimpan dan kemudian tunggu komputer dinyalakan semula.

Satu kesilapan itu cuba MELAKSANAKAN OF NOEXECUTE MEMORY . Kod pemeriksaan pepijat untuk ini adalah 0x000000FC, dan penyebab biasa adalah pemacu yang rosak atau ketinggalan zaman. Atau kadang-kadang disebabkan oleh kesalahan pada RAM (Random Access Memory). Kesalahan dalam RAM ini boleh berupa fizikal, berdasarkan pemacu atau semacam perisian hasad yang tidak diingini. Tidak ada satu sebab untuk ini. Oleh itu tidak ada satu penyelesaian untuk ini. Kami akan memeriksa lima cadangan untuk memperbaiki kesilapan ini.

DIHADAPI PERLAKSANAAN MEMORI NOEXECUTE

DIHADAPI PERLAKSANAAN MEMORI NOEXECUTE

Pertama sekali, saya akan mengesyorkan membuat titik Pemulihan Sistem sekiranya anda boleh kembali ke keadaan semasa jika ada yang tidak kena.

1: Kemas kini Windows 10 dengan semua patch dan kemas kini keselamatan anda

Seperti yang dinyatakan dalam Kaedah 1, buka Windows Update untuk memasang semua tawaran terbaru dari Microsoft. Untuk ini, buka bahagian Kemas kini Windows di dalam Tetapan> Kemas kini & Keselamatan> Kemas kini Windows dan kemudian klik Periksa Kemas kini. Ia akan mencari dan memasang semua patch terkini dan kemas kini ciri dari Microsoft.

2: Kemas kini semua pemacu anda

Kami akan mulakan dengan mengikuti kaedah yang paling asas. Mengemas kini pemacu anda tidak sukar. Hanya pergi ke Pengurus Peranti untuk melakukan perkara yang diperlukan. Atau, anda boleh pergi ke bahagian Muat turun di laman web pengeluar anda. Dapatkan semua pemacu yang lebih baru daripada yang dipasang pada komputer anda.

3: Jalankan Pemeriksaan Imbas Virus dan Malware

Seperti disebutkan di atas, kesalahan ini dapat disebabkan oleh beberapa malware atau virus. Oleh itu, anda harus pergi ke perlindungan anti-virus yang ada di komputer anda dan mengimbas PC anda. Sistem Keselamatan Windows Defender untuk PCSecara peribadi, saya akan mengesyorkan menggunakan Pusat Keselamatan Windows Defender . Buka Papan Pemuka sahaja. Sekarang buat Imbasan Pantas terlebih dahulu. Kemudian lakukan Imbasan Penuh. Dan akhirnya, jika ada, lakukan imbasan Boot-time. Ini akan membasmi semua kemungkinan eksploitasi yang masih ada di komputer anda.

4: Jalankan Pemeriksaan Memori

Kami telah menyebut bahawa kesalahan ini boleh disebabkan oleh beberapa kesalahan dalam memori. Untuk memperbaikinya, anda perlu menjalankan Memory Check di komputer anda. Mulakan dengan menekan kombinasi butang WINKEY + R untuk melancarkan utiliti Run . Kemudian taip, mdsched.exe dan tekan Enter. Ia tidak akan melancarkan Diagnostik Memori Windows dan akan memberikan dua pilihan. Pilihan ini akan diberikan sebagai,

  • Mulakan semula sekarang dan periksa masalah (disyorkan)
  • Periksa masalah pada masa saya memulakan komputer

Sekarang, mengikut pilihan yang anda pilih, komputer akan dimulakan semula dan memeriksa masalah berdasarkan memori semasa dimulakan semula. Sekiranya anda mendapat masalah di sana, ia akan menyelesaikannya secara automatik jika tidak ada masalah yang dikesan, ini mungkin bukan penyebabnya.

5: Menggunakan Pemeriksa Fail Sistem menggunakan Prompt Perintah

Mulakan dengan menekan kombo butang WINKEY + X atau klik kanan pada butang Mula dan klik pada Prompt Perintah (Admin) atau hanya cari cmd di kotak carian Cortana, klik kanan pada ikon Prompt Perintah dan klik pada Jalankan sebagai Pentadbir. Klik Ya untuk UAC atau arahan Kawalan Akaun Pengguna yang anda dapat. Kemudian, tetingkap Prompt Perintah akhirnya akan terbuka. Sekarang, ketik perintah berikut untuk menjalankan Pemeriksa Fail Sistem–

sfc / scannow 

Dan tekan Enter.

Sekarang, biarkan tetingkap Prompt Perintah terbuka sehingga pengimbasan selesai.

Setelah pengimbasan selesai, jika komputer mengatakan, "Perlindungan Sumber Windows tidak menemui pelanggaran integriti" , maka tidak ada masalah yang dijumpai dengan komputer anda. Lihat siaran ini jika anda menerima Windows Resource Protection yang menemui fail yang rosak tetapi tidak dapat membetulkan sebahagiannya .

Semua yang terbaik!

DIHADAPI PERLAKSANAAN MEMORI NOEXECUTE