Perisian TV Tuner terbaik untuk Windows 10 PC

Adakah anda menyukai idea menonton saluran televisyen kegemaran anda di komputer atau komputer riba? Sama sekali tidak masalah dengan penala TV . Adakah anda mencari sumber untuk menjadikan komputer peribadi anda menjadi pusat media yang lengkap? Maka penala TV akan menjadi pilihan terbaik yang dapat memenuhi keperluan anda. Ia adalah periferal yang berguna yang dapat mengembangkan keupayaan komputer anda dengan ketara. Misi penala TV cukup mudah; ia akan menerima isyarat audio dan video dan memberi mereka input ke komputer peribadi anda.

Perisian TV Tuner untuk Windows 10

Perisian penalaan televisyen dapat menjadualkan rancangan televisyen untuk rakaman terlebih dahulu dengan bantuan internet. Perisian 5 TV tuner teratas untuk komputer Windows yang kami sertakan dalam catatan ini termasuk perisian yang membolehkan anda merakam pengaturcaraan di komputer anda supaya anda dapat melihat rancangan mengikut jadual anda atau merakam yang sama untuk tontonan di masa hadapan.

  1. Kodi
  2. Nextpvr
  3. Penala TV Plex
  4. Portal Media
  5. Emby.

Sekarang mari kita lihat masing-masing.

1] Kodi

Perisian TV Tuner untuk Windows 10

Kodi adalah nama yang anda dengar ketika anda bertanya kepada sesiapa tentang aplikasi media yang kuat yang bukan sahaja membolehkan anda menstrim saluran TV langsung atau video, anda juga dapat merakam kandungan langsung. Satu-satunya titik negatif dalam Kodi ialah ia tidak mempunyai fungsi penyetelan televisyen tertanam sendiri. Ini adalah perisian penala TV yang sempurna untuk komputer peribadi Windows. Untuk menangkap isyarat komputer, anda perlu menggunakan komputer riba atau peranti sokongan. Setelah selesai memasang Kodi pada peranti anda, anda boleh berehat dan melayari pelbagai bahagian untuk mencari saluran yang paling menghiburkan pilihan anda.

2] Nextpvr

Perisian TV Tuner untuk Windows 10

Ia adalah Perakam Video Peribadi dengan ciri penuh yang berjalan di mana-mana komputer yang berjalan di Microsoft Windows. Fungsi utama NextPvr adalah menjadwalkan rakaman televisyen dan membolehkan pengguna menonton saluran televisyen kegemaran mereka. Perisian ini banyak bermanfaat bagi pengguna dengan pelbagai plug-in yang menyediakan ciri seperti cuaca, Netflix, dll. Anda tidak perlu memasang aplikasi front-end untuk melihat video pada peranti anda menggunakan perisian ini. NextPvr menawarkan aplikasi web yang membolehkan pengguna menguruskan rakaman. Muat turunnya di sini.

3] Penala TV Plex

Plex adalah penala TV terkenal yang terkenal kerana membenarkan akses cepat dan mudah ke video atau gambar anda dari mana sahaja. Ini membolehkan anda menyambungkan penala antena yang serasi ke pelayan Plex untuk menonton televisyen dari mana-mana tempat di dunia. Selain berfungsi sebagai sumber berharga untuk menonton televisyen, fitur DVR di dalamnya dapat menjadwalkan dan memainkan semula rakaman rancangan antena. Kami dapat mengharapkan lebih banyak ciri yang membolehkan pengguna meneruskan dan menyambung semula video yang sedang berlangsung dalam beberapa hari akan datang. Muat turunnya di sini.

4] Portal Media

Media Portal adalah pilihan yang baik jika anda mencari aplikasi yang sesuai untuk menjadikan komputer peribadi anda menjadi pusat multimedia yang maju. Selain terus mengalirkan saluran televisyen, anda juga boleh melayari laman web sambil menonton video Portal media akan sangat berguna jika anda ingin melihat panduan TV di mana-mana komputer peribadi di rumah anda. Ia berfungsi dengan baik pada semua versi sistem operasi Windows. Anda boleh melihat-lihat semua video dalam perjalanan dan menontonnya dengan kualiti yang luar biasa pada peranti anda. Muat turunnya di sini.

5] Emby

Perisian yang inovatif dan mudah digunakan ini mengatur video dan muzik anda ke perpustakaan yang dapat dialirkan dan diakses dari mana-mana peranti yang berjalan pada sistem operasi Windows. Keselamatan Emby membuat sandaran untuk media di awan; ia dilengkapi dengan rangkaian aplikasi besar dengan pelayan pusat yang menguruskan perpustakaan anda. Menyatukan semua media peribadi anda di satu tempat di komputer anda boleh dilakukan dengan mudah dengan Emby. Anda perlu melanggan pakej premium untuk menikmati semua ciri. Walau bagaimanapun, versi percuma cukup baik dengan semua ciri utama. Muat turun dari sini.

Beritahu kami jika anda menggunakan perisian TV Tuner.