Cara menyesuaikan dan menukar Warna dan Tema Chrome

Di komputer, aplikasi atau perisian yang paling popular adalah penyemak imbas. Sekiranya anda suka memperibadikan Windows, saya pasti anda suka melakukan perkara yang sama dengan penyemak imbas. Sekiranya anda menggunakan Google Chrome, berikut adalah cara anda dapat menyesuaikan dan mengubah Warna dan Tema penyemak imbas.

Tukar Warna & Tema Chrome

Tukar Warna & Tema Chrome

Bahagian terbaik untuk menyesuaikan Chrome ialah anda tidak perlu memasang tema atau pelanjutan dari mana sahaja. Ciri ini dimasukkan ke dalam Chrome, dan jika anda menyukai warna, saya pasti anda menyukainya.

  1. Lancarkan Chrome dan beralih ke tab kosong.
  2. Di kanan bawah, cari butang yang bertuliskan Sesuaikan. Klik padanya.
  3. Ia akan membuka tetingkap tetingkap halaman ini dan akan menawarkan tiga pilihan
    • Warna dan Tema
    • Jalan pintas
    • dan Latar Belakang
  4. Lakukan perubahan dan anda akan melihat penyemak imbas baru.

Mari kita perhatikan cara menggunakan pilihan ini secara terperinci.

1] Tukar Warna dan Tema di Chrome

Tema Warna Chrome

Chrome menawarkan dua puluh empat set warna yang berbeza yang boleh anda gunakan pada penyemak imbas. Yang satu mempunyai warna yang lebih ringan berbanding yang lain untuk menjadikan tema berguna untuk melayari. Anda boleh memilih salah satu daripadanya dan klik pada butang Selesai.

Bahagian Warna dan Tema juga membolehkan anda membuat satu tema pilihan anda sendiri. Klik pada yang pertama, yang mempunyai ikon pen, dan kemudian pilih warna pilihan anda. Chrome akan secara automatik membuat versi nada terang dan gelap untuk tema ini.

2] Tunjukkan Sembunyikan & Sesuaikan Pintasan

Sesuaikan Pautan Halaman Utama

Jalan pintas adalah pautan yang terdapat di tab baru atau halaman utama. Mereka biasanya merupakan halaman yang paling banyak dikunjungi, tetapi anda boleh memilih yang akan dipaparkan dengan menyiapkan pautan secara manual. Tukar ke Pintasan, dan anda boleh beralih untuk menyembunyikannya sepenuhnya, menunjukkan halaman yang paling banyak dikunjungi, atau halaman yang anda pilih. Sebilangan orang mahu pautan kandungan yang dikunjungi dimuka, dan sebaiknya menyembunyikannya

3] Gambar Latar Ringkas atau Segarkan Harian

Tukar Wallpaper di Chrome

Walaupun saya bukan peminat latar belakang Chrome atau penyemak imbas lain, tetapi jika anda ingin mempunyai gambar yang dapat membuat anda tersenyum, jangan ragu untuk menggunakan ciri ini. Anda boleh memilih antara memuat naik gambar anda sendiri atau menggunakan gambar yang tersedia di Galeri Chrome.

Pilih yang anda suka, dan ia akan membuka galeri gambar yang serupa. Saya mencadangkan untuk menghidupkan "Segarkan Harian" untuk mendapatkan kertas dinding baru setiap masa.

Sangat menarik untuk diperhatikan bahawa Tema ini bukanlah perkara baru. Mereka tersedia di bahagian Tema Kedai Chrome, dan mana-mana pengguna Chrome dapat memuat turunnya, dan menerapkannya. Google kini menawarkannya sebagai sebahagian daripada penyemak imbas. Tema-tema ini juga berfungsi pada Edge baru.

Walaupun begitu, jika ini tidak mencukupi, anda selalu dapat melihat koleksi Tema Google Chrome pilihan kami dari pembangun pihak ketiga. Saya berharap ada cara Chrome dapat menyegerakkan dengan tema warna Windows, dan ini akan menjadikan semuanya lancar.

Anda harus bereksperimen dan mengetahui kombinasi terbaik gambar latar, pautan, dan warna yang sesuai dengan keinginan anda.

Tema Warna Chrome