PENGECUALIAN PERKHIDMATAN SISTEM Skrin Biru pada Windows 10

Sekiranya anda melihat SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Skrin Biru atau Ralat Berhenti pada Windows 10/8/7, maka catatan ini menunjukkan beberapa kawasan yang boleh anda perhatikan, untuk menyelesaikan masalah tersebut. Ralat Berhenti biasanya disebabkan oleh fail seperti fltmgr.sys, win32k.sys, ntoskrnl.exe, tcp.sys, neti.sys, ntfs.sys, win32kfull.sys, dll.

PENGECUALIAN PERKHIDMATAN SISTEM

PENGECUALIAN PERKHIDMATAN SISTEM

Kesalahan Berhenti ini biasanya diterima dalam kes penggunaan kolam page yang berlebihan dan boleh terjadi kerana pemacu grafik mod pengguna menyeberang dan menyebarkan data buruk ke kod kernel.

Untuk menyelesaikan masalah ini, berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda cuba.

  1. Jalankan ChkDsk
  2. Kemas kini Pemacu
  3. Nyahpasang perisian yang bermasalah
  4. Periksa status Pemacu di Pengurus Peranti
  5. Jalankan Penyelesai Masalah Skrin Biru Windows 10 dalam talian.

1] Buka Command Prompt dan jalankan chkdsk / f / r pada pemacu anda untuk menjalankan Check Disk untuk mengenal pasti, memperbaiki dan memperbaiki sektor yang buruk, jika ada, pada pemacu cakera keras anda.

2] Skrin Biru ini boleh berlaku kerana pemacu yang bermasalah. Kemas kini pemacu Intel dan AMD anda. Juga, kemas kini pemacu Grafik atau Video anda melalui Pengurus Peranti.

3] Beberapa perisian seperti McAfee, BitDefender, Virtual Clone Drive telah dilaporkan menyebabkan Blue Screen ini. Gunakan budi bicara anda dan lihat apakah anda mahu mencopot pemasangannya dan periksa sama ada masalah itu akan hilang.

4] Buka Pengurus Peranti dan periksa sama ada anda melihat mana-mana peranti ditandai dengan tanda seru kuning. Sekiranya pemacu peranti baru atau perkhidmatan sistem ditambahkan baru-baru ini, cuba hapus atau kemas kini. Sekiranya anda baru-baru ini menambahkan perkakasan baru ke sistem, alih keluar dan lihat. Juga, tanyakan kepada pengeluar dan lihat apakah ada kemas kini untuk firmware.

5] Jalankan Pemecah Masalah Skrin Biru Windows 10 dalam talian dari Microsoft adalah wizard yang bertujuan untuk membantu pengguna baru memperbaiki Kesalahan Berhenti mereka. Ini akan membantu anda memperbaiki ralat Skrin Biru ini dan menawarkan pautan berguna sepanjang perjalanan.

Panduan Skrin Biru ini menawarkan beberapa langkah penyelesaian masalah umum. Anda mungkin ingin melihatnya.

Semua yang terbaik!

PENGECUALIAN PERKHIDMATAN SISTEM