Lima Pembersih PC Terbaik untuk Windows - 2020

Apabila kita terus menggunakan PC Windows kita, ia semakin perlahan seiring berjalannya waktu. Ini bukan perkakasan, tetapi kebanyakannya kerana kami memasang dan menyahpasang banyak perkara - fail sampah di komputer terus berkembang. Walaupun Windows 10 menawarkan pilihan terpasang untuk membersihkan komputer, hari ini kita melihat senarai perisian Pembersih PC profesional .

Pembersih PC Terbaik - 2020

Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa perisian profesional diperlukan, maka jawapannya mudah. Perisian ini selangkah lebih maju dari tempat pembersihan Windows berhenti. Windows tidak dapat membersihkan entri pendaftaran sampah; ia tidak dapat menghapus jejak fail yang ditinggalkan oleh perisian, dan sebagainya. Perisian profesional yang kami senaraikan di bawah menawarkan lebih banyak daripada perkhidmatan pembersihan.

Berikut adalah senarai lima perisian peningkatan & pengoptimuman PC Cleaner terbaik untuk komputer Windows:

 1. Advanced SystemCare Pro
 2. Ashampoo WinOptimizer
 3. CCleaner
 4. Profesional Mekanik Sistem
 5. AVG PC TuneUp.

Bahagian terbaik perisian adalah anda tidak memerlukan kemahiran komputer untuk menggunakannya. Cukup pilih pilihan yang sesuai untuk komputer anda dan perisian menguruskan yang lain.

1] Advanced SystemCare Pro

Pembersih PC Terbaik

Syarikat selama bertahun-tahun telah mengekalkan pangkalan data maklumat yang luas yang membantu menentukan masalah pada PC Windows. Perisian ini menawarkan ciri-ciri canggih, dan prestasi yang tidak merugikan komputer. Salah satu ciri uniknya ialah FaceID dan sokongan data biometrik yang tidak hanya melindungi PC tetapi dapat mengambil gambar sesiapa sahaja yang cuba menceroboh. Sejarah FaceID menyulitkan dan menyimpan foto penceroboh di PC anda supaya anda dapat memeriksa siapa yang secara rahsia cuba mengakses PC anda.

Ciri-ciri:

 • Percepat PC anda
 • Pembersih Kuat yang membersihkan pakej pemacu yang terpasang, sisa, dan program yang tidak digunakan dari PC anda dengan itu memberi anda lebih banyak ruang cakera.
 • Resource Manager memantau ruang Disk, RAM dan CPU anda.
 • Penyemakan Imbas Selamat dilengkapi dengan Pangkalan Data Perlindungan Spyware dan Pengukuhan Sistem yang memberikan perlindungan yang lebih baik daripada program jahat dan ancaman dalam talian yang lain.

Muat turunnya dari filehorse.com.

2] Ashampoo WinOptimizer

Ashampoo WinOptimizer

Ini adalah perisian yang kuat yang mengimbas, membersihkan dan mengoptimumkan PC Windows anda dengan berkesan sehingga meningkatkan fungsi dan kestabilan.

Ia menawarkan teknik pengoptimuman 1 klik yang menangani beberapa masalah sekaligus. Senarai ini merangkumi membersihkan sistem anda secara mendalam, menghilangkan jejak pelayaran web, menghapus fail yang tidak diperlukan untuk mendapatkan kembali ruang cakera, membuang entri Pendaftaran yang tidak sah untuk peningkatan prestasi dan untuk mengelakkan kesilapan sistem.

Pengimbas fail juga dapat mengetahui apakah fail yang tersedia di komputer anda telah dimuat turun atau merupakan sebahagian daripada sistem. Ini membantu apabila anda terus bertanya-tanya melihat pengurus tugas jika fail itu virus.

Ciri-ciri:

 • Selenggara Sistem
 • Meningkatkan prestasi
 • Sesuaikan Windows
 • Menganalisis Sistem
 • Alat Fail
 • Sandaran

Muat turunnya dari filehorse.com.

3] CCleaner

CCleaner Windows 10

Ini adalah perisian pembersih PC yang popular yang saya pasti kebanyakan menggunakan sekurang-kurangnya sekali. Perisian ini sangat terkenal kerana memperbaiki tetapan pendaftaran dan menghapus fail sampah. Maju cepat hari ini, perisian telah berkembang untuk menggabungkan tetapan Privasi bersama dengan pengoptimuman sistem, dan alat pembersih.

Pembersih pendaftaran dengan ciri lengkap memastikan membuat sandaran sebelum membuang sebarang entri sampah jadi jika anda ingin memulihkannya, hanya satu klik sahaja.

Ciri-ciri:

 • Padamkan fail sampah dan rosak
 • Membuang entri pendaftaran yang tidak sah dan tidak diperlukan
 • Keluarkan program dari permulaan
 • Pengoptimuman PC

Muat turun dari sini.

4] Profesional Mekanik Sistem

Isu Pro Mekanik Sistem

Ini adalah perisian lain yang berkaitan satu dekad yang lalu. Selain meningkatkan prestasi komputer anda, perisian ini kini menawarkan blok Anti-virus / Anti-spyware dan Melindungi Privasi.

Apa yang menjadikan perisian menonjol adalah ciri Live Boost. Ia menggunakan fitur AccelWrite yang menawarkan pengoptimuman fail masa nyata. Ia dapat mengelakkan fragmen fail dihasilkan untuk memastikan sistem berfungsi dengan baik. Begitu juga dengan ciri RAMJet yang dapat mengoptimumkan RAM.

Seterusnya, anda mempunyai Pengoptimuman Teras dan Power Sense. Ia memastikan sumber CPU digunakan secara seimbang. Ia memastikan bahawa proses tidak menyekat CPU. Segala proses yang tidak digunakan, dan menyumbat CPU yang berjalan di latar belakang dikesan dan ditandai.

Ciri-ciri:

 • Desktop File Incinerator adalah pemusnah fail yang memastikannya tidak dapat dipulihkan dengan menggunakan perisian pemulihan fail.
 • Ia membersihkan dan memperbaiki masalah pendaftaran.
 • Hapuskan program yang tidak perlu dari permulaan.
 • Pemacu sistem defragment.
 • Ia membuang fail sampah, data penyemakan imbas peribadi, dan banyak lagi.
 • Mengambil banyak fail yang hilang dan dihapus secara tidak sengaja termasuk foto, video, dan dokumen.
 • Mengenal pasti program permulaan yang tidak diingini yang melambatkan anda dengan melancarkan dan berjalan tanpa pengetahuan anda.

Dapatkannya dari halaman muat turunnya.

5] AVG PC TuneUp

Penyesuaian PC AVG

Selain daripada membersihkan fail sampah secara berkala, ia menawarkan ciri unik yang disebut Sleep Mode. Ini memastikan untuk meningkatkan kelajuan dan prestasi PC anda ketika anda tidak menggunakan sistem.

Pengemas kini perisian memastikan bahawa semua program perisian anda dikemas kini secara berkala. Ini memastikan bahawa tidak ada perisian yang mempunyai masalah keselamatan yang boleh mempengaruhi anda.

Ciri-ciri:

 • Penyelenggaraan rutin berjadual & automatik.
 • Mempercepat akses ke cakera keras anda dengan mendefragmentasinya.
 • Nyahkemas dan bersihkan pendaftaran anda.
 • Mengenal pasti program yang melambatkan permulaan dan mengesyorkan untuk menghapusnya.
 • Menawarkan mod ekonomi untuk komputer riba. Ia mengimbangkan antara kuasa dan kerja.
 • Menghentikan program yang tidak digunakan daripada menguras kuasa.
 • Lap data sampah untuk mengosongkan ruang cakera.
 • Keluarkan fail pendua.

Muat turunnya dari filehorse.com.

Itu menyimpulkan senarai Pembersih PC Terbaik kami pada tahun 2019. Semua perisian yang disenaraikan ini menawarkan tempoh percubaan. Anda boleh memasangnya dan menggunakannya dengan semua ciri untuk mengalami apa yang mereka tawarkan. Kami mengesyorkan anda mencubanya dan kemudian menilai mana yang sesuai untuk anda

Tindakan untuk Meningkatkan Prestasi & Keselamatan PC Lebih Lanjut

Pembersih PC bagus untuk membuang sampah yang tidak diperlukan dari sistem anda, tetapi sering kali, prestasi PC yang buruk adalah hasil daripada program malware dan penjejakan yang lebih berbahaya.

Oleh itu, anda tidak boleh bergantung pada pembersih sendiri untuk memastikan keselamatan sistem anda dan memperoleh prestasi terbaik daripadanya. Alat seperti anti-malware dan VPN untuk Windows juga berperanan penting untuk menjaga keselamatan PC dan maklumat anda.

Perisian anti-malware yang baik akan membuat anda selamat dari virus berbahaya yang boleh merosakkan prestasi dan keselamatan PC anda secara serius, sementara VPN akan melindungi aktiviti dalam talian anda daripada dilacak oleh pihak ketiga. Dalam pengalaman peribadi saya, saya menggunakan ExpressVPN untuk aktiviti melayari saya untuk melindungi diri saya dalam talian

Pembersih PC Terbaik pada tahun 2019