Keluarkan Tindakan Windows Defender Diperlukan atau Disyorkan pemberitahuan

Sekiranya anda pengguna Windows 10, saya pasti anda pernah mengalami perkara ini suatu ketika dahulu. Sekiranya anda melihat Kawasan Pemberitahuan, anda mungkin telah melihat ikon Windows Defender memaparkan tanda seru dalam segitiga kuning dengan hamparan yang mengatakan Tindakan disarankan ATAU perisai merah dengan tanda x, dengan tindakan yang diperlukan, hover teks ditulis.

Diperlukan Tindakan Pembela Windows yang Disarankan

Ini baik jika ada perkara yang perlu anda lakukan. Tetapi bagaimana jika anda membuka Pusat Keselamatan Windows Defender, anda dapati semuanya berwarna hijau dan Tidak perlu tindakan di mana sahaja.

Tindakan Windows Defender Diperlukan atau Disyorkan

Walaupun tidak ada penyelesaian khusus untuk masalah ini, ada beberapa hal yang dapat Anda coba untuk menjadikan ikon ditampilkan secara normal tanpa overlay ikon.

Tindakan Windows Defender Diperlukan atau Disarankan pemberitahuan

Sekiranya anda melihat mesej Windows Defender Action Needed dengan perisai merah, atau ikon Tindakan Disyorkan , dengan tanda seru dalam segitiga kuning, itu tidak akan hilang; walaupun semuanya baik-baik saja, mungkin beberapa cadangan ini dapat membantu anda.

1] Mulakan semula Penjelajah Fail dan lihat apakah ia membersihkan ikon.

2] Buka Pusat Keselamatan Windows Defender dan kemudian klik pada kemas kini perlindungan Virus & ancaman dan klik pada butang Check for Updates .

3] Buka Pusat Keselamatan Windows Defender dan jalankan Imbasan Pantas

4] Buka Pusat Keselamatan Windows Defender dan periksa apakah Firewall anda dihidupkan.

5] Di Papan Pemuka, sekiranya di bawah Tidak ada tindakan yang diperlukan , anda melihat pesan Ketepikan , klik padanya untuk membuatnya hilang.

Adakah ini membantu?

6] Buka Tetapan> Sistem dan klik pada Pemberitahuan dan Tindakan. Di bawah Tunjukkan pemberitahuan untuk aplikasi ini, Matikan dan kemudian Pada tetapan untuk Windows Defender.

7] Periksa sama ada anda perlu Menyekat fail dalam rangkaian anda, atau mungkin Buang fail dari senarai yang disekat.

8] Periksa sama ada anda perlu Karantina fail atau mungkin membuang fail yang dikuarantin.

9] Periksa butiran Aktiviti di Pusat Tindakan Windows. Adakah ada perkara yang perlu anda lakukan?

10] Buka Pengurus Tugas, klik kanan pada ikon pemberitahuan Windows Defender dan pilih Tamat Tugas .

Pada komputer dimulakan semula, lihat apakah tanda itu hilang.

11] Kosongkan cache pemberitahuan Baki. Dalam kes ini, anda boleh melakukan tweak registri atau menggunakan perisian percuma untuk menghapus atau menghapus ikon lalu di kawasan pemberitahuan dulang. Untuk melakukan ini, buka regedit dan arahkan ke kunci pendaftaran berikut:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ Local Settings \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ TrayNotify

Padamkan nilai 'Icon Streams' dan 'Past Icons Stream'.

Sebagai alternatif, anda juga boleh menggunakan CCleaner perisian percuma untuk melakukan tugas dengan mudah.

Mulakan semula proses explorer.exe atau komputer Windows anda.

12] Sekiranya anda telah mengaktifkan Ransomware Protection di Windows Defender, anda mesti disambungkan ke OneDrive. Oleh itu, tolong lakukan perkara yang diperlukan dan lihat apakah itu membantu anda. Atau anda boleh mematikan Ransomware Protection.

Di bawah tajuk Perlindungan Ransomware, periksa sama ada anda melihat '!' tanda. Jika terlihat, Anda mungkin melihat pesan yang berbunyi " Siapkan OneDrive untuk pilihan pemulihan file jika terjadi serangan ransomware ".

Anda boleh menyiapkan Ransomware Protection menggunakan OneDrive atau menolak cadangan OneDrive ini, dan anda akan melihat masalahnya sudah tiada dan tidak lagi muncul di Windows 10.

13] Menggunakan carian Mula, buka Windows Defender Firewall dengan Keselamatan Lanjutan.

Di sebelah kanan klik Refresh dan lihat apakah itu berfungsi.

14] Buka Pusat Keselamatan Windows Defender. Di bawah tajuk Perlindungan akaun , log masuk menggunakan Akaun Microsoft, masukkan butiran dan keluar.

Lihat apakah ini dapat menyelesaikan masalah anda.

15] Sekiranya tidak ada yang membantu, anda boleh mempertimbangkan pilihan untuk mematikan ikon Pusat Keselamatan Windows Defender di Windows 10 Taskbar.

Beritahu kami jika ada yang membantu anda atau jika ada cadangan lain untuk anda tawarkan.

Baca berkaitan : Lumpuhkan Pemberitahuan Ringkasan Windows Defender.

Tindakan Windows Defender Diperlukan atau Disarankan pemberitahuan