Cara memperbaiki Tiada Suara di YouTube

YouTube adalah laman web penstriman video yang paling popular. Sekiranya anda berada di sini, ini mungkin bermaksud bahawa anda tidak mendengar suara atau audio semasa memainkan video YouTube. Ini adalah masalah yang sangat biasa dihadapi oleh pengguna YouTube dan juga agak mudah untuk diperbaiki. Terdapat banyak sebab untuk masalah Tanpa Suara di YouTube ini dan dalam catatan ini hari ini, kita akan membincangkan beberapa kemungkinan sebab dan penyelesaian untuk sebab-sebab tersebut. Selalunya, memulakan semula peranti adalah pilihan terbaik untuk menyelesaikan masalah sementara ini.

tiada suara youtube

Tiada Suara di YouTube

Cubalah cadangan ini dan lihat apakah ia membantu:

  1. Periksa tetapan kelantangan
  2. Kemas kini penyemak imbas anda
  3. Tutup program yang sedang berjalan
  4. Kemas kini Pemain Flash
  5. Kosongkan cache penyemak imbas
  6. Kemas kini pemacu Kad Suara anda.

1] Perkara pertama yang perlu diperiksa adalah tetapan kelantangan peranti anda. Periksa dan pastikan pembesar suara peranti anda tidak disenyapkan atau pada tetapan kelantangan terendah. Juga, periksa tetapan konfigurasi pembesar suara peranti anda. Kadang-kadang slaid Volume Mixer berada pada tetapan serendah mungkin, dan dengan itu kita tidak melihat ikon bisu pada pembesar suara. Kadang kala pengawal suara terbina dalam YouTube juga disenyapkan atau pada tetapan kelantangan terendah. Juga, pastikan ikon pembesar suara di tab penyemak imbas yang memainkan video tidak disenyapkan.

2] Sebab kedua untuk kesalahan ini ialah penyemak imbas web anda . Kesalahan seperti itu berlaku apabila penyemak imbas anda tidak dikemas kini ke versi terbaru. Oleh itu, jika anda menghadapi masalah ini tidak ada masalah, cuba kemas kini penyemak imbas anda dan periksa apakah masalahnya diselesaikan. Anda juga boleh memainkan video tersebut di beberapa penyemak imbas web lain untuk memeriksa apakah masalahnya ada pada penyemak imbas anda. Sekiranya ada, maka menetapkan semula atau memasang semula penyemak imbas web adalah pilihan yang mungkin anda ingin pertimbangkan.

Bacaan berkaitan: Tidak ada bunyi di Chrome | Tiada suara di Firefox.

3] Kadang kala program multimedia lain yang terbuka pada peranti anda boleh menyebabkan ralat ini di YouTube. Cuba tutup semua program yang sedang berjalan dan periksa apakah masalahnya dapat diselesaikan.

4] Kadang-kadang Flash Player juga boleh menjadi pelakunya. Dalam banyak kes, pembaharuan ke versi Pemain Flash terkini menimbulkan beberapa masalah dengan audio pada peranti anda. Sekiranya anda baru-baru ini mengemas kini Pemain Flash dan tidak mendapat ralat di YouTube, kembali ke versi sebelumnya dan lihat apakah ia membantu.

5] Walaupun, ini bukan alasan yang paling banyak, tetapi fail cache, kuki dan fail internet sementara yang disimpan di peranti anda juga boleh menyebabkan kesilapan ini. Kosongkan semua fail cache dan fail sementara , dan ini dapat membantu menyelesaikan masalah ini. Gunakan Alat Pembersih Cakera untuk mencapainya.

6] Sekiranya anda tidak menghadapi masalah bunyi pada PC Windows anda, kemas kini pemacu Kad Suara anda dan lihat. Juga, jalankan Pemecah Masalah Pemutaran Audio. Anda boleh mengaksesnya melalui halaman Penyelesaian Masalah Tetapan di Windows 10.

Beberapa alasan umum lain untuk tidak ada suara di YouTube termasuk sambungan yang lemah, sekatan hak cipta, dll. Pastikan anda menyemak video di beberapa laman web penstriman video lain sebelum anda meneruskan pembaikan lain kerana terdapat banyak video yang diunggah tanpa audio.

PS : Lihat juga Ulasan Pilihan di bawah.

PETUA : Sekiranya anda pengguna YouTube yang gemar, periksa siaran trik YouTube ini yang akan meningkatkan pengalaman menonton video anda.

Original text


tiada suara youtube