Sistem operasi Windows 10 muat turun percuma versi penuh

Microsoft telah menjelaskan keraguan lain yang berlanjutan - Sama ada penguji Pratinjau Insider akan mendapat salinan Windows 10 percuma . Dan jawapannya adalah, YA. Mereka yang telah mendaftar untuk menjadi Windows Insider akan terus menerima versi penuh sistem operasi Windows 10 sebagai muat turun percuma secara sah, untuk ujian selama-lamanya. Mereka akan menerima semua kemas kini sebelum pengguna umum dapat mengaksesnya sehingga mereka dapat mengujinya dan mengirim maklum balas kepada Microsoft.

Muat turun percuma Microsoft Windows 10 versi penuh

Sekiranya anda tidak mempunyai Windows 7 SP1 atau Windows 8.1, anda masih boleh mendapatkan versi penuh Windows 10 percuma . Microsoft memerlukan penguji atau Orang Dalam, untuk Windows 10 menguji semua peningkatan ciri dan keselamatan yang akan datang, jadi jika anda dapat melakukannya, anda akan dapat mengekalkan sistem operasi Windows 10 terkini tanpa membayar apa-apa walaupun anda tidak mempunyai Windows 7 atau sistem operasi Windows 8.1.

Microsoft juga telah menjelaskan bahawa ia akan terus memberikan kemas kini terbaru kepada Windows Insiders terlebih dahulu dan hanya setelah mereka mengesahkan bahawa kemas kini itu baik atau berguna, kemas kini akan dilancarkan kepada pengguna Windows 10 biasa. Ini adalah satu-satunya peluang anda untuk mendapatkan versi penuh sistem operasi Microsoft Windows 10 sebagai muat turun percuma, tanpa batasan.

Windows 10 akan menjadi perkhidmatan seumur hidup peranti. Dengan perkhidmatan seumur hidup peranti, kami bermaksud bahawa Microsoft akan terus memberikan kemas kini dan peningkatan selagi seseorang menggunakan peranti yang menjalankan Windows 10.

Terdapat banyak ciri Windows 10 baru, termasuk Penyemak Imbas Edge baru, Windows Hello, dan Desktop Maya yang lebih baik. Ciri-ciri akan bergantung pada edisi dan peranti yang anda naik taraf. Menu Mula kembali dan pembantu pertuturan Cortana tersedia. Akan ada ciri keselamatan baru seperti Enterprise Data Protection, Device Guard, Antimalware Scan Interface, dan sebagainya untuk mengelakkan malware. Walau bagaimanapun, beberapa ciri seperti Pusat Media telah dikeluarkan.

Sejauh keperluan sistem, kebanyakan keperluan sistem untuk Windows 10 adalah sama dengan keperluan Windows 8.1. Sekiranya komputer anda dapat menjalankan Windows 8.1 dengan betul, anda mudah memasang Windows 10 - Home atau Pro.

Anda harus tahu bahawa anda boleh menggunakan Windows 10 tanpa kunci produk atau pengaktifan selama-lamanya, tetapi dalam jangka masa panjang, beberapa ciri akan dilumpuhkan. Lewatlah hari-hari ketika Microsoft memaksa pengguna membeli lesen dan terus menghidupkan semula komputer setiap dua jam jika mereka kehabisan tempoh untuk diaktifkan

Muat turun percuma versi penuh Windows 10

Kaedah ini akan membantu anda mendapatkan versi penuh sistem operasi Microsoft Windows 10 untuk muat turun dan penggunaan percuma selama bertahun-tahun akan datang. Ini membuka jalan bagi semua pengguna Windows XP dan Windows Vista, serta mendapatkan salinan versi akhir Windows 10 percuma.

Untuk mendapatkan salinan Windows 10 versi penuh percuma, ikuti langkah-langkah yang digariskan di bawah.

 1. Buka penyemak imbas anda dan arahkan ke insider.windows.com
 2. Klik Bermula . Dalam kotak pendaftaran, masukkan butiran, e-mel, dan kata laluan akaun Microsoft anda
 3. Sekiranya anda ingin mendapatkan salinan Windows 10 untuk PC , klik pada PC; jika anda ingin mendapatkan salinan Windows 10 untuk peranti mudah alih, klik pada Telefon
 4. Anda akan mendapat halaman yang bertajuk " Adakah tepat untuk saya ?". Halaman ini mengandungi maklumat mengenai versi terbaru Windows 10 untuk PC atau telefon berdasarkan pilihan anda; teliti keperluan sistem dan lihat apakah peranti anda sepadan dengannya
 5. Tatal ke bawah halaman dan klik Dapatkan Pratonton . Klik pada Muat turun pautan ISO
 6. Di halaman yang terbuka, catat dahulu kunci Pratonton Windows 10; Anda tidak memerlukan kunci untuk pemasangan, tetapi sekiranya Windows 10 meminta anda mengaktifkan salinannya, anda harus menggunakannya
 7. Dari senarai Bahasa, pilih bahasa yang anda mahukan salinan Windows 10 anda
 8. Pilih jika anda memerlukan Windows 10 64-bit atau 32-bit secara percuma
 9. Klik pada pautan muat turun dan biarkan fail ISO dimuat turun
 10. Bakar ISO ke USB atau DVD.
 11. Sekiranya anda ingin melakukan pemasangan yang bersih, boot dari USB atau DVD dan pasang Pratonton Windows; jika anda tidak mahu kehilangan program dan tetapan anda, boot ke sistem operasi anda sekarang dan jalankan setup.exe dari DVD atau USB yang anda gunakan untuk membakar fail ISO 10 Windows. Terus mengemas kini Windows 1o apabila kemas kini dikeluarkan.
 12. Itu dia: anda kini layak mendapatkan salinan Windows 10 Home atau Pro secara percuma.

Harap perhatikan bahawa anda masih perlu memastikan akaun Insider anda tetap aktif, jadi anda harus log masuk ke akaun tersebut setiap beberapa minggu. Anda mungkin atau mungkin tidak menghantar maklum balas, tetapi akaun tersebut harus aktif. Dengan cara itu anda akan menerima kemas kini percuma pada Windows 10 terakhir tanpa perlu membayar apa-apa.

PETUA : Anda boleh memuat turun dan menggunakan versi Windows 10 Enterprise secara percuma selama 3 bulan,

Muat turun percuma Microsoft Windows 10 versi penuh