Halaman Komponen Chrome membolehkan anda mengemas kini komponen individu

Google Chrome mengemas kini dirinya secara automatik setiap kali versi penyemak imbas baru tersedia. Proses kemas kini berlaku di latar belakang, jadi tidak mempengaruhi kerja yang sedang berjalan dan jarang memerlukan tindakan dari pihak anda. Mengemas kini penyemak imbas memastikan pengguna dilindungi oleh kemas kini keselamatan terkini. Untuk menggunakan kemas kini secara manual, biasanya kami mengikuti langkah-langkah di bawah:

Klik menu Chrome pada bar alat penyemak imbas dan pilih Tentang Google Chrome. Nombor versi semasa adalah rangkaian nombor di bawah tajuk "Google Chrome". Chrome akan memeriksa kemas kini semasa anda berada di halaman ini.

krom terkini

Klik Lancarkan semula untuk menggunakan sebarang kemas kini, jika ada. Penyemak imbas secara lalai menyimpan tab dan tetingkap yang dibuka dan membukanya semula semasa dimulakan semula.

Sekiranya anda menerima ralat Komponen yang tidak dikemas kini untuk Chrome, maka anda boleh menggunakan halaman Komponen Chrome untuk memeriksa komponen Chrome secara individu dan mengemas kini komponen tersebut untuk mengelakkan berlakunya kemalangan yang kerap.

Halaman Komponen Chrome

Setelah mengetengahkannya, anda pasti menyedari penyemak imbas kadang-kadang kerap mengalami kerosakan walaupun selepas mengemas kini. Kenapa? Komponen Chrome tertentu yang bertanggungjawab untuk kerosakan kerap tidak dapat diperiksa dan dikemas kini secara individu. Nasib baik, Chrome telah menghasilkan penyelesaian. Semua komponen Chrome kini dapat dipaparkan pada satu skrin.

Penyemak imbas web Chrome terkini dihantar dengan halaman komponen chrome: // baru yang boleh anda muatkan di Chrome untuk mendapatkan maklumat mengenai komponen yang tersedia.

Halaman Komponen Chrome

Cukup ketik komponen chrome: // di bar alamat penyemak imbas dan tekan butang Enter untuk memuatkan halaman dalaman. Butang "Periksa kemas kini" mesti kelihatan di bawah setiap komponen. Cukup kemas kini komponen yang tersedia untuk kemas kini, dan masalah anda harus diselesaikan.

Berikut adalah senarai di bawah:

  • Pepper Flash, Adobe Flash Player, menggunakan Pepper API untuk dijalankan di Chrome.
  • Swift Shader, perender 3D perisian yang membolehkan anda menggunakan CSS 3D dan WebGL walaupun pada GPU yang disenarai hitam
  • Widevine Content Decryption Module, plugin yang direka untuk melihat kandungan video premium
  • CRLSet, Senarai Pembatalan Sijil yang digunakan di Chrome - //www.imperialviolet.org/2012/02/05/crlsets.html
  • PNaCl, rantai alat untuk menyusun aplikasi Native Client ke subset kod bit LLVM.
  • Pemulihan digunakan untuk memperbaiki pemasangan krom atau memperbaiki pemasangan kemas kini Google.
  • Dan banyak lagi.

Saya harap sedikit ini membantu.

Baca berkaitan : Cara mengemas kini komponen individu penyemak imbas Microsoft Edge.

Halaman Komponen Chrome