Kami tidak dapat mengaktifkan Windows pada peranti ini kerana kami tidak dapat menyambung ke pelayan organisasi anda

Kesalahan Pengaktifan Windows adalah salah satu ralat yang paling biasa yang dihadapi oleh pengguna setelah naik taraf, atau bahkan beralih ke PC Windows 10 yang baru. Ini tentu saja masalah dari pelayan Pengaktifan Windows yang gagal mengesahkan atau mengenali lesen yang terikat dengan akaun digital. Dalam catatan hari ini, kami melihat ralat pengaktifan dalam organisasi. Mesej kesalahan tepat mengatakan " Kami tidak dapat mengaktifkan Windows pada perangkat ini kerana kami tidak dapat menyambung ke pelayan organisasi anda ".

Kami tidak dapat mengaktifkan Windows pada peranti ini

Mesej ralat ini memperincikan lebih lanjut ke:

Kami tidak dapat mengaktifkan Windows pada peranti ini kerana kami tidak dapat menyambung ke pelayan pengaktifan organisasi anda. Pastikan anda tersambung ke rangkaian organisasi anda dan cuba lagi. Sekiranya anda terus mengalami masalah dengan pengaktifan, hubungi orang sokongan organisasi anda. Kod ralat 0x8007007B.

Kami tidak dapat mengaktifkan Windows pada peranti ini kerana kami tidak dapat menyambung ke pelayan organisasi anda

Dalam organisasi, banyak komputer diaktifkan melalui pelesenan KMS (Key Management Server). Komputer yang diaktifkan melalui proses ini tidak mendapat pengaktifan kekal. Sebaliknya, mereka perlu sentiasa berhubung dengan organisasi sekurang-kurangnya sekali dalam 7 bulan atau 180 hari. Biasanya dilihat dalam versi Pro dan Enterprise yang digunakan secara besar-besaran sekurang-kurangnya dalam ribuan atau ratusan komputer. Bayangkan seseorang menggunakan komputer Peribadi di pejabat, dan setelah dia meninggalkan organisasi, dia akan mempunyai Windows Key yang diaktifkan. Kaedah di atas memastikan ini tidak berlaku. Sebab lain yang mungkin berlaku untuk mesej ralat ini adalah sekiranya seseorang menggunakan kunci organisasi. Kemudian PC menjalani peningkatan atau turun ke versi yang tidak sesuai untuk salinan Windows itu.

Cara membetulkan mesej ini:

1: Sekiranya anda menyedari bahawa PC ini milik organisasi, anda perlu menyambung ke rangkaian dan mengaktifkannya. Untuk memeriksa apakah ini benar-benar milik organisasi, jalankan ini di command prompt yang ditinggikan:

slmgr.vbs / dlv

Periksa sama ada Saluran Kunci Produk mengatakan GVLK - Dalam kes ini, sistem anda diaktifkan melalui pelesenan kelantangan.

2: Sekiranya anda meninggalkan organisasi, sudah tiba masanya anda membeli salinan Windows yang lain, dan menukar kunci lesen. Walau bagaimanapun, pastikan kuncinya adalah untuk versi Windows yang sama. Sekiranya berbeza, anda harus memformat PC anda.

3: Cuba aktifkan Windows 10 melalui Telefon.

4: Sekiranya anda menganggapnya hanya kerana perubahan perkakasan, anda boleh menggunakan Penyelesaian Masalah Pengaktifan untuk melihat apakah ia dapat menyelesaikan masalah untuk anda.

Sering kali, orang menggunakan kunci ini dan mengaktifkan Windows. Ia berfungsi sebentar tetapi mula menunjukkan kesalahan ini setelah beberapa hari dan menyebabkan pemiliknya menghadapi masalah. Sekiranya seseorang cuba menjual kunci kepada anda, dan menunjukkan bahawa ia adalah asli, anda boleh mencuba perintah yang disebutkan di atas untuk memeriksa sama ada kunci ini berasal dari organisasi.

Sumber yang boleh membantu anda:

  1. Kesalahan Pemasangan atau Peningkatan Windows 10
  2. Tidak dapat mengaktifkan Windows 10, Kunci Produk disekat
  3. Windows 10 diaktifkan tetapi masih terus meminta Pengaktifan.
Kami tidak dapat mengaktifkan Windows pada peranti ini