Betulkan ralat ERR_EMPTY_RESPONSE di Chrome pada Windows 10

Google Chrome adalah penyemak imbas web nombor satu di dunia dan itu kerana gergasi carian menumpukan pada mengikuti standard web. Walaupun selama bertahun-tahun penyemak imbas menjadi agak kembung, ia masih berada di puncak tumpukan. Sekarang, jika anda pengguna Chrome lama, kemungkinan anda telah menemui beberapa masalah pada masa lalu dan tidak tahu bagaimana membetulkannya. Hari ini, kita akan membincangkan cara memperbaiki ralat yang dikenali sebagai Data Tidak Diterima - ERR_EMPTY_RESPONSE .

ERR_EMPTY_RESPONSE

ERR_EMPTY_RESPONSE

Kesalahan ini menunjukkan kepalanya yang jelek setiap kali pengguna cuba masuk ke laman web. Kami tidak pasti mengapa ini berlaku, tetapi satu perkara yang pasti, terdapat pelbagai cara untuk menyelesaikan masalah tanpa perlu menggunakan penyemak imbas web lain.

1] Periksa sama ada sambungan rangkaian anda berfungsi

Kesalahan, ERR_EMPTY_RESPONSE, biasanya tidak dihubungkan dengan rangkaian yang dimatikan, tetapi apa-apa yang mungkin berlaku apabila terdapat perisian yang tidak berfungsi. Oleh itu, kami mencadangkan memeriksa sambungan internet anda untuk memastikan semuanya betul-betul awal sebelum mengambil langkah drastik yang lain.

2] DNS tidak baik? Tetapkan semula rangkaian

ERR_EMPTY_RESPONSE

Ada kalanya rangkaian akan menjadi gila kerana DNS yang buruk. Ini mungkin sebab mengapa Google Chrome menunjukkan ERR_EMPTY_RESPONSE , jadi sudah waktunya untuk menetapkan semula seluruh rangkaian dengan harapan dapat diperbaiki.

Klik pada butang Mula kemudian taipkan CMD . Hasil carian harus memunculkan Prompt Perintah , cukup klik kanan padanya, dan pilih Jalankan sebagai pentadbir .

Setelah Command Prompt dihidupkan dan berjalan, sila ketikkan perintah berikut satu persatu, dan tekan Enter setelah setiap penambahan.

ipconfig / release ipconfig / all ipconfig / flushdns ipconfig / renew netsh int ip set dns netsh winsock reset

Ini akan melenyapkan cache DNS, menetapkan semula Winsock & menetapkan semula TCP / IP.

Secara kebetulan, perisian percuma kami FixWin untuk Windows, membolehkan anda menjalankan 3 operasi ini dengan satu klik.

Akhirnya, mulakan semula komputer anda dan terus gunakan Google Chrome sekali lagi.

3] Kosongkan data penyemakan imbas Chrome

Apabila data penyemakan imbas anda tidak dihapus sebentar, perkara buruk boleh berlaku di mana penyemak imbas berkenaan. Untuk membantu menyelesaikan ralat ERR_EMPTY_RESPONSE ini, kami ingin memandu anda membersihkan data penyemak imbas web anda.

Tekan Ctrl, Shift dan Delete pada papan kekunci anda, yang seharusnya melancarkan Hapus data penyemakan imbas .

Tetapkan julat waktu ke Sepanjang masa , tandakan semua kotak kemudian klik pada butang yang mengatakan Hapus data .

Mulakan semula penyemak imbas web Google Chrome anda dan periksa sama ada semuanya berfungsi sebagaimana mestinya.

Sekiranya tidak ada yang membantu, anda mungkin perlu menetapkan semula penyemak imbas Chrome anda.