Alamat e-mel, perkhidmatan & penyedia yang paling biasa digunakan

Walaupun Buzz Jaringan Sosial sekarang ini, E-mel mempunyai tempat teratas dalam bidang komunikasi. Sama ada untuk cadangan perniagaan atau permohonan pekerjaan, semuanya dilakukan melalui e-mel. Saya memang menerima bahawa ada perkhidmatan lain seperti LinkedIn untuk profesional berkomunikasi, tetapi tidak ada yang menggantikan penghantaran dan penerimaan e-mel. Mari kita periksa beberapa alamat e-mel dan penyedia perkhidmatan percuma yang paling popular dan biasa digunakan.

alamat e-mel dan penyedia perkhidmatan

Alamat E-mel percuma yang paling biasa digunakan

Dalam artikel ini, saya akan memberitahu anda perkhidmatan e-mel yang paling biasa digunakan untuk penggunaan peribadi dan profesional. Adakah anda mencari perkhidmatan e-mel yang akan memberi anda storan percuma, antara muka web yang produktif, bebas dari spam, dan lebih-lebih lagi yang boleh diakses dari mana-mana peranti? Kemudian, berikut adalah senarai perkhidmatan e-mel seperti yang anda cari.

1. Outlook.com

Outlook.com adalah perkhidmatan mel web percuma dari Microsoft. Ia menawarkan ruang penyimpanan 15 GB percuma di OneDrive dan boleh membeli lebih banyak storan jika anda mahu. Ia menyokong integrasi media sosial, dan boleh disesuaikan. Ini digunakan oleh banyak syarikat dan organisasi dan membuat peraturan untuk e-mel dipermudah menggunakan Outlook. Ia kelihatan keren dengan ciri-cirinya dan akan disatukan dengan sempurna dengan peranti pintar dan desktop. Pengguna awal perkhidmatan ini, mungkin juga mempunyai hotmail.com dan alias live.com dari perkhidmatan ini. Pada pendapat saya - mungkin yang terbaik!

2. Gmail.com

Google mula menjangkau orang ramai dengan perkhidmatan e-mel Gmail percuma. Ia dikemas kini dengan ciri makmal. Ia memberi anda ruang kosong 15 GB dan dapat mengintegrasikannya dengan aplikasi Google yang lain. Oleh kerana Google adalah salah satu enjin carian terbaik, Gmail juga membolehkan pengguna mencari e-mel dengan cepat dan mudah. Ia menyokong IMAP dan POP 3 bersama dengan sembang video. Ini juga membolehkan pengguna menyimpan lampiran yang diterima dalam surat, ke storan awan percuma Google Drive.

3. Surat Yahoo

Yahoo Mail terkenal dengan penapisan spam dan melindungi anda daripada e-mel yang mencurigakan. Instant Yahoo Messenger membolehkan anda terus berhubung dengan pengguna Yahoo yang lain. Sangat mudah untuk membuat nota dan janji temu kalendar, dan satu ciri tambahan ialah anda dapat mengetahui ramalan cuaca sebelum menghadiri acara tersebut. Tidak seperti Google, ia tidak menawarkan anda ciri makmal. Yahoo Mail dikatakan sebagai salah satu perkhidmatan e-mel terbaik dari segi keselamatan dan privasi kerana mengimbas setiap e-mel masuk dan keluar. Ia dilengkapi dengan storan 1TB, kerana kini dihubungkan ke Flickr.

4. Inbox.com

Walaupun inbox.com tidak menawarkan pesanan ringkas kepada anda, ia disenaraikan dalam perkhidmatan e-mel percuma pilihan kerana perkhidmatan e-mel berasaskan web ini menawarkan anda ciri penapisan spam terbaik. Sebaik sahaja anda log masuk, anda akan diberi akaun Webmail 5 GB dan Storan Dalam Talian 30 GB, dan anda boleh menghantar surat berukuran 20 MB. Ini adalah salah satu kelebihan terbesar inbox.com. Ia menyokong akses POP dan tidak menyokong akses IMAP. Anda boleh membuat senarai putih dengan senarai alamat e-mel dari mana anda ingin menerima e-mel dan menyekat orang lain.

5. iCloud

Perkhidmatan e-mel percuma iCloud adalah dari Apple dan terkenal kerana menghantar fail besar. Anda boleh menghantar sehingga fail bersaiz besar dan penerima dapat memuat turunnya dengan mudah. Ia menyokong akses IMAP dan menyediakan penapis dan menyusun e-mel. Ia menyediakan storan dalaman 5 GB, dan mudah untuk mengatur iCloud Mail di Outlook dan peranti Apple yang lain. iCloud Mail tidak menunjukkan iklan. Anda juga boleh memuat turun iCloud untuk Windows.

6. Mel.com

Mail.com kebanyakannya menumpukan perhatian pada penyaringan spam dan menjaga keselamatan anda daripada serangan malware. Ia membolehkan anda menghantar fail berukuran besar hingga 50 MB, dan ini adalah perkhidmatan e-mel yang paling disukai kerana alasan ini. Sangat mudah untuk membuat penapis dan menghantar e-mel ke folder tertentu secara langsung. Salah satu ciri Mail.com yang paling menarik adalah, anda dapat menetapkan waktu tertentu untuk menghapus e-mel secara automatik bersama dengan folder spam dan sampah. Ini membolehkan anda memilih dari pelbagai nama domain yang tersedia seperti musician.org, engineer.com, I'm.com, dan banyak lagi.

7. Surat AOL

Perkhidmatan e-mel percuma AOL adalah dari AOL. Ia menyokong akses IMAP dan POP. Walaupun tidak terdapat label, mudah digunakan dengan antara muka yang mudah difahami dan menawarkan perlindungan spam yang tinggi. Ia menawarkan simpanan tanpa had, dan anda boleh menyekat gambar dan menyekat muat turun. Anda boleh menyeret dan melepaskan e-mel ke folder khusus anda.

KEMASKINI : Perkhidmatan AOL tidak lagi tersedia.

8. Surat Zoho

Zoho Mail menyokong akses IMAP dan POP. Ia disatukan dengan pesanan segera, dan ia juga menawarkan suite pejabat dalam talian. Ia menyokong label dan carian e-mel. Seperti Gmail, anda tidak dapat menggunakan jawapan yang direkam. Ia boleh disatukan dengan aplikasi Google Docs dan Zoho. Ia mengarkibkan e-mel lama secara automatik.

9. Surat Yandex

Yandex Mail mempunyai banyak yang ditawarkan mengenai penyimpanan e-mel, UI yang selesa, dan perlindungan spam yang cekap oleh teknologi proprietari Yandex.

10. Microsoft Office 365

Perkhidmatan mel Office 365 dari Microsoft membolehkan anda menggunakan semua produk Microsoft seperti Word, Excel, PowerPoint, dan banyak lagi sebagai pakej. Ini juga menyediakan lesen langganan untuk Lync, SharePoint, dan perkhidmatan lain. Penyimpanan dan akses percuma ke perkhidmatan lain adalah berdasarkan langganan yang anda pilih sebagai kontrak tahunan. Ia tidak percuma, tetapi saya memasukkannya ke sini.

11. Google Apps untuk Perniagaan

Google Apps for Business adalah perkhidmatan e-mel berasaskan awan yang dimulakan oleh Google, yang akan berlaku untuk seluruh organisasi. Anda boleh mengakses semua aplikasi Google seperti Google Drive, Kalendar Google, dan semua perkara. Terdapat konsol pentadbir yang mempunyai kawalan ke atas semua akaun. Ia terdiri daripada Penyimpanan, Buat, Urus, dan Berkomunikasi. Setiap versi Google Apps mempunyai kos yang berbeza. Google Apps for Education adalah percuma. Di sini anda akan mempunyai alamat e-mel seperti [email protected] Ini juga tidak percuma, tetapi saya memasukkannya ke sini.

12. ProtonMail

ProtonMail menawarkan ciri keselamatan yang hebat seperti penyulitan End-to-End dan akaun Anonymous.

Ini adalah beberapa penyedia perkhidmatan e-mel yang popular untuk tujuan peribadi, profesional dan perniagaan. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak lagi, sila bagikan kepada kami melalui komen.

Adakah E-mel anda peribadi? Ikuti Ujian Kebocoran E-mel ini.

Original text


alamat e-mel dan penyedia perkhidmatan