Titik masuk prosedur tidak dapat ditemukan di perpustakaan pautan dinamik

Catatan ini akan membantu anda jika anda menerima mesej ralat - Titik masuk tidak dijumpai, Titik masuk prosedur tidak dapat ditemukan di perpustakaan pautan dinamik pada komputer Windows anda. Kesalahan ini boleh berlaku jika program gagal mencari pustaka DLL yang perlu dijalankan. Ini juga boleh berlaku jika perpustakaan tidak berada dalam direktori yang ditentukan di jalan atau jika DLL hilang atau rosak.

titik masuk prosedur tidak dapat dijumpai

Titik masuk prosedur tidak dapat ditemukan di perpustakaan pautan dinamik

Sekiranya anda menghadapi ralat ini, berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda cuba:

1] Pasang semula program

Pasang semula program yang membuang ralat ini. Lebih baik lagi, hapus pemasangannya, muat turun fail persediaan terkini dan pasangkannya.

2] Jalankan Pemeriksa Fail Sistem

Anda boleh Menjalankan Pemeriksa Fail Sistem untuk menggantikan fail DLL sistem yang berpotensi rosak.

3] Daftarkan semula fail DLL

Sekiranya fail yang dimaksud adalah fail DLL yang sah yang diperlukan oleh salah satu program anda, anda boleh mencuba dan mendaftarkan semula fail DLL ini. Alat Regsvr32 adalah utiliti baris perintah yang dapat digunakan untuk mendaftar, dan menghapus pendaftaran OLE sebagai kawalan DLL dan ActiveX (OCX) dalam sistem operasi Windows. Sekiranya anda mendapati bahawa beberapa fungsi Windows anda tidak berfungsi dengan baik, anda mungkin perlu mendaftarkan fail dll anda.

4] Jalankan Registry Cleaner

Jalankan CCleaner atau Pembersih Pendaftaran lain yang baik untuk membersihkan sisa pendaftaran dan fail sampah

5] Gunakan Dependency Walker

Gunakan Freeware Dependency Walker untuk menyelesaikan masalah, jika program tertentu milik anda tidak dimuat, atau perkhidmatan gagal dimulakan dengan ralat yang menunjuk ke dll tertentu. Anda boleh memuatkan program atau dll itu di Dependency Walker, untuk melihat fail mana yang gagal dimuat atau modul apa yang menyebabkan masalah - dan kemudian memperbaikinya.

6] Periksa perincian dalam Event Viewer

Sekiranya tidak ada yang membantu, anda mungkin perlu membuka Event Viewer dan memeriksa mesej ralat atau kod yang disebabkan untuk fail ini.

Harap sesuatu dapat membantu!

Pembacaan berkaitan : Perbaiki Gagal memuatkan mesej ralat fail DLL

titik masuk prosedur tidak dapat dijumpai