Buford ga di daerah manakah?

Terletak di Daerah Gwinnett, bandar Buford mempunyai suasana bandar kecil dan rasa yang unik. Walaupun ia tidak setua banyak bandar di Georgia, Buford mempunyai kisah menariknya sendiri.

Adakah Buford Georgia tempat yang bagus untuk didiami?

Buford berada di Gwinnett County dan sedang salah satu tempat terbaik untuk tinggal di Georgia. Tinggal di Buford menawarkan penduduk rasa pinggir bandar yang padat dan kebanyakan penduduk memiliki rumah mereka. ... Banyak keluarga tinggal di Buford dan penduduk cenderung mempunyai pandangan politik yang sederhana. Sekolah awam di Buford dinilai tinggi.

Siapa yang tinggal di Buford GA?

Buford, GA Populasi & Demografi

Demografi kaum penduduk Buford adalah terutamanya Kaukasia, dengan Kulit Putih membentuk 57% daripada populasi Buford. Komuniti kedua terbesar ialah Hispanik, yang membentuk 27% daripada populasi Buford. Nisbah jantina Buford condong kepada wanita, pada 53%.

Adakah Buford Hall atau Gwinnett?

Buford adalah sebuah bandar di daerah Gwinnett dan Hall di negeri Georgia A.S. Sehingga banci 2010, bandar ini mempunyai populasi 12,225. Kebanyakan bandar ini terletak di Gwinnett County, yang merupakan sebahagian daripada Kawasan Statistik Metropolitan Atlanta-Sandy Springs-Marietta.

Pukul berapakah Kota Buford dibuka?

Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai Invois Utiliti anda, anda boleh melawat Dewan Bandaraya antara waktu perniagaan 9:00 pagi hingga 5:00 petang. Isnin hingga Jumaat, atau hubungi Khidmat Pelanggan melalui telefon di, 678-889-4600.

Tinggal di Buford, GA: Kebaikan & Keburukan

Berapa umur Buford GA?

manakala Buford telah ditubuhkan pada tahun 1872, ia tidak selalu mempunyai sempadan yang sama seperti hari ini. Selama 13 tahun di zaman awal bandar ini (bermula pada tahun 1899), West Buford adalah kawasannya sendiri yang diperbadankan dengan sekolah dan badan pengelola yang berasingan. Ia telah diserap ke dalam Buford dengan penggabungan pada tahun 1912.

Adakah Buford GA berkembang?

Buford pada masa ini berkembang pada kadar 2.29% setiap tahun dan populasinya telah meningkat sebanyak 32.91% sejak banci terbaharu, yang mencatatkan populasi 12,225 pada tahun 2010. ... Buford mencapai populasi tertinggi sebanyak 16,248 pada tahun 2021.

Adakah Buford GA sebuah kawasan luar bandar?

Penduduk pada 2019: 15,522 (99% bandar, 1% luar bandar).

Apa itu Buford dalam slanga?

Begitulah halnya dengan "brewfurd," istilah cemuhan yang digunakan oleh warga Chicago sebagai segala bentuk penghinaan. Perkataan itu boleh bermakna bodoh, segi empat sama, bodoh, atau, akhirnya, seseorang yang cuba menjadi sesuatu yang bukan mereka, kata G-Herbo. "Jika anda seorang pembuat bir, anda tidak boleh mendekati saya. Saya menghina anda," jelasnya.

Adakah Mall of Georgia selamat?

Polis berkata, pemanggil mendakwa terdapat beberapa alat letupan yang ditanam di pusat beli-belah itu. BUFORD, Ga. — Salah sebuah pusat beli-belah terbesar di Georgia telah dianggap selamat selepas seseorang menelefon dalam ancaman alat letupan di dalamnya.

Adakah Buford GA mahal?

Buford, Georgia kos sara hidup adalah 7% lebih rendah daripada purata negara. Kos sara hidup di mana-mana kawasan boleh berbeza-beza berdasarkan faktor seperti kerjaya anda, gaji purata dan pasaran hartanah kawasan itu.

Adakah Buford GA tempat yang baik untuk membesarkan keluarga?

Buford, Georgia ialah komuniti yang hebat dan berkembang maju dan menawarkan tempat yang menarik menaikkan sebuah keluarga. Sekolah Gwinnett County menawarkan beberapa sekolah awam terbaik di Georgia dan sekolah-sekolah di Buford tidak terkecuali.

Adakah salji di Buford GA?

Buford, Georgia mendapat 54 inci hujan, secara purata, setahun. Purata AS ialah 38 inci hujan setahun. Buford mempunyai purata 2 inci salji setahun. Purata AS ialah 28 inci salji setahun.

Adakah Gwinnett County selamat untuk hidup?

Adakah Gwinnett County, GA Selamat? Gred B bermakna kadar jenayah adalah lebih rendah sedikit daripada purata daerah AS. ... Kadar jenayah di Gwinnett County ialah 28.76 bagi setiap 1,000 penduduk pada tahun standard. Orang yang tinggal di Gwinnett County secara amnya menganggap bahagian tenggara daerah itu menjadi yang paling selamat.

Adakah Decatur Ga selamat?

Peluang untuk menjadi mangsa sama ada jenayah kekerasan atau harta benda di Decatur ialah 1 dalam 43. Berdasarkan data jenayah FBI, Decatur bukanlah salah satu komuniti paling selamat di Amerika. Berbanding dengan Georgia, Decatur mempunyai kadar jenayah yang lebih tinggi daripada 63% daripada bandar dan pekan negeri bagi semua saiz.

Apakah yang dianggap sebagai kawasan luar bandar di Georgia?

Georgia mentakrifkan luar bandar sebagai a penduduk daerah seramai 35,000 orang atau kurang.

Apakah solekan kaum Gwinnett county Georgia?

Susunan kaum di daerah itu ialah 53.3% Putih (44.0% Kulit Putih Bukan Hispanik), 23.6% kulit hitam atau Afrika Amerika, 10.6% Asia, 0.5% India Amerika, 0.1% Orang Kepulauan Pasifik, 8.8% daripada kaum lain, 3.1% daripada dua atau lebih kaum. Mereka yang berasal dari Hispanik atau Latin membentuk 20.1% daripada populasi.

Adakah Loganville kawasan luar bandar?

Loganville adalah pinggir bandar Atlanta dengan populasi 12,010. ... Tinggal di Loganville menawarkan penduduk a rasa campuran luar bandar pinggir bandar dan kebanyakan penduduk memiliki rumah mereka. Di Loganville terdapat banyak taman. Ramai keluarga dan profesional muda tinggal di Loganville dan penduduk cenderung bersandar konservatif.

Siapa pemilik Mall of Georgia?

Mall of Georgia telah dibina oleh dan masih dimiliki oleh Kumpulan Hartanah Simon. Sebahagian daripada Ivy Creek Greenway berjalan di sepanjang kawasan pusat beli-belah. Kedai utama ialah Macy's, Dillard's, Havertys Furniture, Barnes & Noble, Dick's Sporting Goods, Von Maur, Belk, Regal Cinemas dan JCPenney.

Mengapa Sugar Hill GA dipanggil Sugar Hill?

Bandar ini dinamakan semula sebagai Kota Bukit Gula pada tahun 1975. ... Mengikut tradisi, bandar itu dinamakan selepas kejadian di mana penghantaran besar gula tumpah dan kawasan itu diketahui sebagai "bukit tempat gula tumpah" atau "bukit gula".

Bagaimana anda menyebut Buford?

Nama Buford boleh disebut sebagai "BUF-ərd" dalam teks atau surat. Buford ialah nama budak bay, asal utama ialah bahasa Inggeris. Maksud Bahasa Inggeris bagi Buford ialah "Ford berhampiran istana" dan popular dalam agama Kristian.