Perlindungan Sumber Windows tidak dapat memulakan perkhidmatan pembaikan

Sekiranya anda menerima Perlindungan Sumber Windows tidak dapat memulakan perkhidmatan pembaikan , ketika anda pergi ke Jalankan sfc / scannow atau Pemeriksa Fail Sistem di Windows 10/8/7, maka siaran ini mungkin dapat membantu anda.

Perlindungan Sumber Windows tidak dapat memulakan perkhidmatan pembaikan

Pemeriksa Fail Sistem atau sfc.exe adalah utiliti dalam Microsoft Windows yang terletak di folder C: \ Windows \ System32 . Utiliti ini membolehkan pengguna mengimbas dan memulihkan fail sistem Windows yang rosak.

Tetapi kadang-kadang semasa menjalankan alat ini, anda mungkin menerima salah satu kesalahan berikut - dan alat tersebut tidak dapat menjalankan atau menyelesaikan tugasnya dengan jayanya.

  1. Pemeriksa Fail Sistem SFC tidak dapat membaiki fail anggota yang rosak
  2. Windows Resource Protection menemui fail yang rosak tetapi tidak dapat membetulkannya
  3. Pemeriksa Fail Sistem tidak berfungsi, tidak akan berjalan atau tidak dapat diperbaiki.

Sekiranya ini berlaku, anda boleh cuba Menjalankan Pemeriksa Fail Sistem dalam Safe Mode atau pada Boot-Time atau membaiki Windows Component Store menggunakan DISM dan melihat apakah ia berfungsi, atau anda mungkin menyelesaikan masalah secara individu, dengan mengikuti pautan individu.

Perlindungan Sumber Windows tidak dapat memulakan perkhidmatan pembaikan

Sekiranya anda menerima mesej ralat ini, cubalah ini:

Jalankan perkhidmatan. msc untuk membuka Pengurus Perkhidmatan. Cari Pemasang Modul Windows atau perkhidmatan TrustedInstaller. Klik dua kali padanya dan pastikan Perkhidmatan Dimulakan. Sekiranya tidak tekan butang Mula . Jenis permulaannya harus ditetapkan ke Manual , dengan cara itu.

Perkhidmatan Pemasang Modul Windows atau perkhidmatan TrustedInstaller membolehkan pemasangan, pengubahsuaian, dan penghapusan kemas kini Windows dan komponen pilihan. Sekiranya perkhidmatan ini dilumpuhkan, pasang atau nyahpasang kemas kini Windows mungkin gagal untuk komputer ini. Perkhidmatan ini mempunyai akses penuh ke fail Perlindungan Sumber Windows dan kunci pendaftaran dan perlu dijalankan untuk memulihkan fail sistem yang hilang atau rosak.

Sebagai alternatif, anda boleh membuka Command Prompt yang ditinggikan, ketik yang berikut dan tekan Enter.

 netinstaller mula dipercayai 

mulakan perkhidmatan pemasang yang dipercayai

Setelah perkhidmatan dimulakan, jalankan Pemeriksa Fail Sistem dan lihat apakah ia berfungsi. Sekiranya masih tidak berfungsi, anda mungkin perlu menganalisis lognya.

Catatan ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana cara Menjalankan Pemeriksa Fail Sistem sfc / scannow pada Pemacu Luaran.

Lihat catatan ini jika anda menerima Pembaikan sistem yang belum selesai yang memerlukan but semula untuk menyelesaikan mesej ralat.

Original text


Perlindungan Sumber Windows tidak dapat memulakan perkhidmatan pembaikan