Sebab dan Perbaikan untuk Kod Ralat Netflix F7111-5059

Dari pustaka media yang besar hingga penstriman tanpa buffer, dan harga yang ekonomik - Netflix mempunyai semua ramuan yang sempurna untuk membuat beribu-ribu pengguna Internet terpikat dengan aplikasinya. Tetapi gergasi perkhidmatan penstriman tidak diketahui bug atau ralat yang sering menghalang pengalaman penstriman pengguna. Kesalahan Netflix agak biasa, jika anda melihat kod ralat F7111-5059 pada komputer Windows 10 blog ini dapat membantu anda memperbaikinya.

Netflix tidak bertindak balas

Kod Ralat Netflix F7111-5059 menyebabkan

Kesalahan ini berlaku apabila pengguna cuba mengakses Netflix dari penyemak imbas dan cuba menyambung menggunakan VPN, proksi, atau perkhidmatan "buka blokir". Kandungan yang ditawarkan oleh Netflix berbeza mengikut wilayah; pihaknya berhak untuk menunjukkan kandungan tertentu di wilayah tertentu sehingga melarang pengguna mengakses kandungan tersebut dari luar negara asal mereka di mana sekatan tersebut berlaku. Juga, dalam beberapa tahun terakhir, Netflix memulakan tindakan menentang orang yang menggunakan sambungan VPN atau proksi untuk mengakses pelayan mereka.

Apakah penyebabnya?

 • VPN - Jika pengguna menggunakan VPN untuk memanipulasi lokasi mereka.
 • Proksi - Sekiranya pengguna menggunakan sambungan proksi untuk menukar lokasi geografi mereka.
 • Tunnel Broker - Sekiranya pengguna menggunakan Tunnel broker pada sistem mereka.
 • Terowong Proksi IPv6 - Netflix tidak menyokong proksi perkhidmatan terowong sambungan IPv6 melalui rangkaian IPv4. Sekiranya pengguna menggunakan yang sama, platform akan menolaknya.

Di atas disebutkan kemungkinan penyebab Kod Ralat Netflix F7111-5059. Dengan melihat sebab-sebabnya kita dapat mengatakan bahawa ini bukan kesalahan, sebaliknya, ia adalah sekatan yang dikenakan oleh Netflix. Sesuatu yang telah dilakukan untuk mengelakkan pengguna menyembunyikan alamat IP sebenar mereka.

Kemungkinan pembaikan untuk kod ralat Netflix F7111-5059

Ralat Kod F7111-5059 menjengkelkan bagi pengguna yang menggunakan VPN atau proksi hanya untuk alasan keselamatan. Syukurlah, ia dapat diselesaikan dengan mudah; tetapi sebelum beralih ke perbaikan, pastikan anda mempunyai sambungan Internet yang aktif dan log masuk ke sistem anda 'sebagai pentadbir'. Cubalah penyelesaian berikut untuk menyelesaikan masalah ini.

 1. Jangan gunakan VPN
 2. Jangan gunakan sambungan proksi
 3. Kosongkan data dan kuki penyemakan imbas

Mari lihat penyelesaian ini dengan lebih terperinci.

1] Jangan gunakan VPN

VPN boleh menghalang pengguna mengalirkan kandungan yang tidak tersedia di seluruh dunia kerana masalah hak cipta. Penggunaan VPN bertentangan dengan dasar Netflix dan mematikannya adalah penting. Terdapat VPN tertentu yang telah disenaraihitamkan sepenuhnya oleh Netflix, berikut adalah senarai:

 • Buka Sekatan-Kami
 • Tunnelbear
 • Perisai Hotspot
 • HideMyAss
 • Hola Buka Sekatan
 • Tidak bertempat
 • Akses Internet Peribadi
 • TorGuard
 • Tanpa had
 • CyberGhost
 • Getflix
 • Overplay
 • IPVanish
 • Pencuri

Senarai itu mungkin lebih lengkap daripada ini. Dan jika anda menggunakan VPN yang disebutkan di atas, matikan Netflix, matikan VPN pada peranti anda dan lancarkan semula aplikasi atau laman web. Sekiranya ralat itu hilang, mulakan streaming tetapi jika masih ada, teruskan ke penyelesaian seterusnya.

Adakah haram menggunakan VPN dan adakah Netflix akan melarang anda menggunakannya?

Penggunaan VPN untuk Netflix tidak menyalahi undang-undang, tetapi sekali lagi, perlu diketahui bahawa secara teknikal bertentangan dengan syarat perkhidmatan platform streaming. Ini terutamanya kerana Netflix mempunyai perjanjian pelesenan yang menyekat kandungannya berdasarkan lokasi pengguna. Ramai pengguna Internet menggunakan VPN untuk menonton Netflix, untuk melindungi diri mereka dari ancaman dalam talian yang melanda dunia dalam talian. Dalam situasi seperti itu, VPN berfungsi sebagai perisai terhadap jaringan Wi-Fi awam yang rentan seperti sekolah, perniagaan, pusat membeli-belah, dan kedai kopi. Netflix tidak akan melarang anda menggunakan VPN sehingga anda melanggar syarat perkhidmatannya.

2] Jangan gunakan sambungan proksi

Kod Ralat Netflix F7111-5059

Menggunakan sambungan proksi pada sistem komputer anda adalah sebab lain yang boleh mencetuskan Netflix Error Code F7111-5059. Ikuti langkah-langkah ini untuk mematikan sambungan proksi pada sistem anda:

1] Dari Menu Mula, pergi ke Panel Kawalan .

2] Pilih Rangkaian dan Internet dan klik Pilihan Internet .

3] Pada tetingkap baru, arahkan ke tab Sambungan .

4] Sekarang, klik butang Tetapan LAN

5] Selepas ini, hapus centang Gunakan pelayan proksi untuk pilihan LAN anda .

Selesai! Sekarang cuba sambungkan ke Netflix melalui rangkaian terbuka dan cuba mengakses Netflix sekali lagi dan lihat apakah ralat itu diselesaikan.

3] Kosongkan data dan kuki penyemakan imbas

Kadang kala sekiranya terdapat data yang rosak atau ketinggalan zaman pada sistem anda, anda mungkin perlu membersihkan semua data dan kuki penyemakan imbas dan melihat apakah ralat itu hilang. Berikut adalah langkah-langkah untuk Chrome. Langkah serupa akan berlaku untuk Edge atau Firefox.

1] Buka Google Chrome .

2] Di bar alamat salin kod berikut dan tekan kekunci enter.

tetapan chrome: //

5] Di bawah bahagian Privasi dan Keselamatan , klik pilihan Hapus data penyemakan imbas .

Kod Ralat Netflix F7111-5059

6] Pada pop timbul, pilih semua pilihan di tab Advanced .

7] Sekarang, klik pada pilihan Hapus Data .

Akhirnya, mulakan semula penyemak imbas Chrome dan buka semula Netflix.

Anda juga boleh melayari netflix.com/clearcookies dan membersihkan semua kuki Netflix. Log masuk semula dengan bukti kelayakan dan semak

Bagi mereka yang tidak menggunakan VPN atau Proxy Connection dan mereka yang sudah mencuba pembaikan di atas, disarankan agar anda menghubungi Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) dan Netflix anda supaya mereka dapat mendiagnosis masalah tersebut. Beberapa ISP menggunakan 'DNS rerout', ini boleh menyebabkan Ralat Kod F7111-5059.

Untuk menghubungi bantuan Netflix, anda boleh melayari portal bantuan rasmi mereka. Anda boleh memanggil mereka atau Live Chat dan menerangkan masalah anda.

Netflix tidak bertindak balas