Cara menambah Bingkai Facebook dan Penjaga Gambar Profil ke foto anda

Facebook selalu menghasilkan beberapa idea baru. Ciri-ciri terbaru yang akan dilancarkan adalah Facebook Frame dan Profile Picture Guard . Sekiranya anda tertanya-tanya apakah mereka dan bagaimana mengaktifkannya pada gambar profil anda, siaran ini akan memberi penerangan mengenai perkara ini.

Tambahkan Bingkai ke gambar profil Facebook

Kerangka tidak lain hanyalah lapisan tambahan pada gambar profil anda yang ada yang sering orang membolehkan untuk menunjukkan sokongan terhadap sesuatu tujuan. Sebagai contoh, anda mungkin telah melihat bahawa beberapa orang menambah bingkai Kelab untuk menunjukkan sokongan. Begitu juga, terdapat banyak pembangun yang sering melepaskan bingkai baru sehingga orang dapat menunjukkan sokongan mereka atau hanya menyesuaikan gambar profil mereka dengan penampilan baru. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana menambahkan bingkai pada gambar profil Facebook, berikut adalah cara untuk melakukannya.

Log masuk ke profil Facebook anda dan pergi ke Profil anda. Arahkan tetikus anda ke atas gambar profil anda untuk mendapatkan pilihan Kemas kini Gambar Profil . Anda perlu mengklik pilihan tersebut.

Sekarang, anda harus mencari pilihan yang disebut Tambah Bingkai .

Tambahkan Bingkai ke gambar profil Facebook

Anda boleh memilih bingkai dari bar sisi kiri, atau mencari bingkai jika anda mengetahui namanya. Untuk mencubanya sebelum memohon, cukup klik pada bingkai pada hasil carian.

Sekiranya anda mengklik tombol Use as Profile Picture , maka bingkai yang dipilih akan segera diterapkan.

Anda bahkan boleh menambah bingkai untuk jangka masa tertentu. Sebelum mengklik butang Gunakan sebagai Gambar Profil , anda boleh memilih waktunya. Anda boleh memilih 1 jam, satu hari, satu minggu atau menetapkan tarikh / masa tersuai.

Dayakan Penjaga Gambar Profil Facebook

Kemasukan terbaru Facebook adalah Profile Picture Guard . Terdapat banyak spammer yang cuba membuat cermin profil Facebook anda dan menimbulkan kesan buruk di kalangan rakan anda. Dalam kebanyakan kes, didapati bahawa gambar profil semasa akaun asal digunakan oleh spammer. Oleh itu, untuk melindungi gambar profil anda, anda boleh mengaktifkan Profile Picture Guard yang membantu pengguna dalam tiga cara yang berbeza.

  1. Tidak ada yang boleh memuat turun atau berkongsi gambar profil Facebook anda.
  2. Mereka, yang bukan rakan anda, tidak dapat menandakan gambar profil anda.
  3. Batas biru akan ditambahkan pada gambar profil anda yang menentukan bahawa orang lain harus menghormati gambar profil anda, menurut Facebook.

Untuk mengaktifkannya di profil Facebook anda, anda perlu mengikuti langkah-langkah ini di aplikasi Facebook anda untuk Android . Ciri ini tidak terdapat di Facebook versi web.

Buka profil Facebook anda dan klik pada butang Edit pada gambar profil anda. Anda harus mencari pilihan yang dipanggil Hidupkan pengawal gambar profil .

Dayakan Penjaga Gambar Profil Facebook

Selepas itu, anda perlu mengklik butang Next dan Save . Setelah menyelesaikan proses ini, anda akan menemui perisai biru di sekitar gambar profil anda yang ada.

Profil Gambar Penjaga tidak tersedia untuk semua orang kerana Facebook secara perlahan melancarkan ciri ini.

Cara menambah Bingkai dan Melindungi Gambar Profil Facebook