Mixer tidak berfungsi pada Xbox One? Inilah cara memperbaikinya

Ketika melakukan streaming permainan video, kebanyakan pemain cenderung memanfaatkan Twitch dan YouTube. Walau bagaimanapun, banyak streamer mengalihkan tumpuan mereka ke Mixer kerana ini adalah platform yang berkembang dengan potensi untuk menjadi perkara besar seterusnya. Mulai sekarang, Mixer hanya tersedia untuk PC dan keluarga konsol Xbox One. Sekiranya anda menggunakan PlayStation 4 atau Nintendo Switch, maka anda harus memanfaatkan trik tertentu untuk menyelesaikan pekerjaan seperti yang diharapkan.

Mixer tidak berfungsi pada Xbox One

Sekarang, seperti yang baru kita fahami, sebilangan pengguna menghadapi masalah menjalankan Mixer di konsol permainan video Xbox One mereka. Kesalahan muncul memberitahu pengguna bahawa perkhidmatan tidak berfungsi dengan baik, dan oleh itu, mereka mesti memeriksa status perkhidmatan Xbox Live untuk mengetahui lebih mendalam tentang apa yang berlaku.

Pengguna ini mendakwa mereka telah memeriksa status dan semuanya berwarna hijau, yang menunjukkan tidak ada masalah sama sekali. Bagi kami, ini bermaksud masalahnya terletak pada konsol itu sendiri, jadi kami akan meneliti cara-cara yang dapat diperbaiki sekali-sekala.

Mixer tidak berfungsi pada Xbox One

Sekiranya Mixer gagal dilancarkan di Xbox One berikut adalah cadangan kami yang dapat membantu anda:

  1. Mulakan semula aplikasi Mixer
  2. Mulakan semula Xbox One
  3. Kosongkan alamat Mac

1] Mulakan semula aplikasi Mixer

Sebilangan besar perkara boleh menjadi sebab di sebalik aplikasi Mixer gagal berfungsi seperti yang dimaksudkan di Xbox One, jadi salah satu pilihan terbaik adalah menghidupkan semula aplikasi dan kemudian menguji apakah semuanya berfungsi sebagaimana mestinya.

Untuk memulakan semula aplikasinya, kami sarankan mencarinya di skrin Utama , kemudian sorotnya menggunakan pengawal, tetapi jangan pilih. Langkah seterusnya adalah dengan menekan butang Menu pada pengawal, kemudian klik Quit jika ada. Sekarang, jika Quit tidak menunjukkan, ini bermakna aplikasi tidak berjalan.

2] Mulakan semula Xbox One

OK, jadi memulakan semula aplikasi tidak berfungsi, yang bermaksud, sudah tiba masanya untuk memulakan semula Xbox One itu sendiri. Menyelesaikan ini lebih mudah daripada yang anda fikirkan, jadi ikuti arahannya, dan anda akan menjadi mahir dalam masa ini.

Memulakan semula peranti memerlukan pengguna membuka Panduan dengan menekan butang Xbox pada pengawal, kemudian pergi ke Tetapan> Mulakan semula Konsol . Tekan Ya untuk mengesahkan tindakan ini, dan dari sana, tunggu sehingga tugas memulakan semula selesai, kemudian uji aplikasi Mixer untuk mengetahui sama ada keadaan kembali normal.

Sebagai alternatif, anda boleh menahan butang kuasa Xbox selama 10 saat untuk mematikan konsol. Akhirnya, tunggu sehingga 15 saat sebelum menghidupkannya semula. Melakukan ini adalah salah satu cara yang pasti untuk menyelesaikan kebanyakan masalah dengan Mixer atau aplikasi lain.

3] Kosongkan alamat MAC

Keluarkan profil anda di konsol Xbox One dan kemudian buka Tetapan>? Rangkaian> Tetapan rangkaian> Tetapan lanjutan> Alamat MAC alternatif> Kosongkan> Mulakan semula.

Kemudian muat turun profil Xbox anda dan periksa sama ada ia berfungsi.

PS : Pilihan untuk menyahpasang dan memasang semula Mixer kini tidak ada lagi.

Adakah ini membantu?

Mixer tidak berfungsi pada Xbox One