Cara membuka fail Nombor Apple di Excel pada PC Windows

Terdapat banyak orang, yang mempunyai komputer Windows dan Mac dan menggunakan kedua-dua OS ini. Apabila anda melakukannya, anda mungkin menghadapi kesukaran seperti membuka fail yang dibuat oleh satu OS di komputer lain. Sebagai contoh, Apple menyediakan beberapa alternatif untuk Microsoft Office iaitu Pages, Numbers, Keynote. Masalahnya ialah alat Mac mempunyai format fail berbeza yang tidak disokong pada Windows. Sekiranya anda membuat fail menggunakan Numbers, anda mungkin tidak dapat membuka fail tersebut di Windows kerana Numbers Mac mempunyai sambungan .numbers , yang tidak disokong pada Windows. Atau, anggaplah bahawa seseorang telah menghantar kepada anda spreadsheet yang mempunyai lanjutan .numbers, tetapi anda tidak tahu membukanya. Sekiranya anda menghadapi masalah seperti ini, catatan ini akan membantu anda menukar dan membuka fail .numbers khusus Mac menggunakanOffice Excel pada Windows 10/8/7.

Buka fail Numbers di Excel

Terdapat dua cara berbeza yang boleh anda gunakan untuk menukar dan membuka fail .numbers di Windows. Kaedah pertama berlaku untuk mereka yang mempunyai komputer Mac dan juga komputer Windows. Kaedah kedua sesuai untuk mereka yang hanya mempunyai komputer Windows.

Menggunakan alat Numbers untuk Mac

Alat Numbers untuk Mac membolehkan pengguna mengeksport fail .numbers atau spreadsheet lain ke format fail yang sesuai dengan Excel. Sekiranya anda mempunyai fail .xlsx, anda boleh membukanya dengan Excel untuk Windows.

Untuk memulakan, buat atau buka spreadsheet di Numbers dan klik pada File> Export to> Excel .

Buka fail Numbers di Excel

Seterusnya, anda boleh memilih format fail yang anda mahukan. Pilih .xlsx untuk versi Microsoft Office Excel yang lebih baru dan .xls untuk Excel 1997-2004. Sekarang pilih jalan di mana anda mahu menyimpan fail anda. Ini berfungsi dengan Google Spreadsheet juga.

Alat penukaran fail Nombor dalam talian

Anda boleh menggunakan penukar apa pun untuk menukar fail .numbers ke format fail .xlsx. Zamzar dan CloudConvert adalah dua penukar fail dalam talian terbaik di luar sana.

Pergi ke laman web Zamzar, pilih fail yang ingin anda ubah, pilih format fail output (xlsx, xls, csv dll), masukkan ID e-mel anda, dan tekan butang Convert .

menukar dan membuka fail .numbers pada Windows

Anda akan mendapatkan fail yang ditukar melalui e-mel.

Sekiranya anda mahu, anda boleh menggunakan CloudConvert, yang juga bagus. Pergi ke laman web CloudConvert, muat naik fail anda ke pelayan CloudConvert, pilih format fail yang ingin anda ubah, dan tekan butang Mula Penukaran .

menukar dan membuka fail .numbers pada Windows

Tidak seperti Zamzar, anda boleh mendapatkan fail yang ditukar tepat di skrin yang sama. Selepas memuat turun, anda boleh membuka fail tersebut di Excel pada komputer Windows anda.

Catatan ini mungkin menarik minat anda:

  • Tukar & buka fail Keynote Apple di PowerPoint
  • Tukar & buka fail Mac Pages di Word.
menukar dan membuka fail .numbers pada Windows