Tidak ada program e-mel yang dikaitkan untuk melakukan tindakan yang diminta

Seperti yang telah saya katakan sebelumnya dalam catatan sebelumnya, Microsoft Office adalah salah satu suite produktiviti terbaik yang pernah saya gunakan dengan PC Windows saya . Tetapi kebetulan anda kadang-kadang menemui pelbagai jenis masalah dengan perisian ini. Nah, hari ini ketika saya cuba menyemak e-mel melalui Outlook , saya mengalami ralat yang pelik.

Di sini tidak ada program e-mel yang berkaitan untuk melakukan tindakan yang diminta. Pasang program e-mel atau, jika sudah dipasang, buat persatuan di panel kawalan Program Lalai.

Tidak ada program e-mel yang dikaitkan untuk melakukan tindakan yang diminta

Ini adalah ralat yang saya alami semasa menggunakan Outlook . Sekarang kerana program e-mel sudah dipasang, dan yang sama menimbulkan masalahnya, lalu bagaimana cara memperbaikinya? Baiklah, dalam artikel ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara menyingkirkan masalah ini menggunakan Registry Editor :

Tidak Ada Program E-mel yang Berkaitan Untuk Melakukan Tindakan Yang Diminta

1. Tekan kombinasi Windows Key + R , ketik letakkan Regedt32.exe dalam kotak dialog Run dan tekan Enter untuk membuka Registry Editor .

2. Navigasi ke lokasi berikut:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ PERISIAN \ Pelanggan \ Mel

No-Email-Program-Error-Outlook-2013-1

3. Sekarang di panel kanan lokasi ini, jika anda menemui PreFirstRun bernama DWORD ( REG_DWORD ) atau rentetan registri ( REG_SZ ) di sana, cukup klik kanan di atasnya dan pilih Padam .

Sekali lagi, datang ke panel kiri lokasi ini dan cari subkunci Microsoft Outlook ke kekunci Mel (rujuk gambar di bawah):

No-Email-Program-Error-Outlook-2013-2

4. Sekarang klik kanan pada subkunci Microsoft Outlook dan pilih Padam . Ini akan menghapus subkunci, jadi akhirnya, sekarang anda boleh menutup Registry Editor dan but semula untuk menyelesaikan masalah.

Semoga ini dapat membantu!