Komputer anda kekurangan sumber, jadi tidak ada pengguna baru yang boleh log masuk

Biasanya, log masuk ke komputer yang menjalankan Windows 10 adalah pantas dan mudah. Sekiranya tidak terdapat banyak program dalam Permulaan, ia berfungsi dengan baik. Walau bagaimanapun, jika banyak perkara dimuat sebaik sahaja anda masuk ke komputer, ini akan melambatkan semuanya. Ada kemungkinan terlalu banyak pengguna yang sudah log masuk. Semua ini boleh menyebabkan kesilapan. Salah satu kesalahan adalah - Komputer anda kekurangan sumber. Mesej ralat yang tepat berbunyi:

Komputer anda kekurangan sumber daya, jadi tidak ada pengguna baru yang dapat masuk. Harap gunakan akaun yang sudah masuk.

Dalam artikel ini, kami akan memeriksa bagaimana menyingkirkan ralat sumber rendah ini yang tidak membenarkan masuk ke Windows 10.

Kesalahan sumber daya komputer anda hampir habis, jadi tidak ada pengguna baru yang boleh log masuk

Kesalahan sumber daya komputer anda hampir habis, jadi tidak ada pengguna baru yang boleh log masuk

Semasa pengguna log masuk ke Windows 10, komputer memperuntukkan sumber supaya dapat berfungsi dengan lancar. Namun, berkali-kali, Sistem kekurangan sumber daya. Itulah sebabnya ia menghalang kemasukan pengguna baru. Ikuti penyelesaian yang disyorkan untuk menyelesaikan masalah ini.

  1. Log keluar pengguna yang ada
  2. Lakukan Cold Boot
  3. Jalankan Pemeriksa Fail Sistem dan DISM

1] Log keluar pengguna sedia ada

Sekiranya anda mempunyai komputer Windows 10 yang dikongsi, periksa sama ada seseorang belum log keluar. Ada kemungkinan bahawa beberapa tugas latar belakang atau program yang ada masih berjalan di bawah akaun tersebut.

Pastikan anda meminta pengguna yang sama untuk log masuk sekiranya dia mempunyai pekerjaan yang belum disimpan. Walau bagaimanapun, jika orang itu tidak ada, anda mungkin perlu menghidupkan semula komputer.

2] Lakukan Cold Boot

Tekan dan tahan butang kuasa fizikal pada CPU anda sehingga mati juga

Boot komputer riba anda sekarang dan periksa sama ada anda boleh log masuk ke akaun anda

Proses di atas disebut sebagai melakukan Cold Boot . Ia memastikan Windows 10 Kernel dimatikan sepenuhnya, dan melepaskan semua sumber yang dimiliki oleh mana-mana akaun.

3] Jalankan Pemeriksa Fail Sistem dan DISM

Jalankan Pemeriksa Fail Sistem dan DISM di Prompt Perintah yang ditinggikan. Kedua-dua alat ini akan memastikan untuk memperbaiki sebarang fail yang rosak di komputer.

Perintah ini harus dilaksanakan dari akaun pentadbir yang berbeza atau mod Pemulihan Lanjutan. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Windows lain, berikut adalah cara membuatnya tanpa log masuk ke komputer.

Beritahu kami jika ini membantu.

Original text


Komputer anda kekurangan sumber