Aplikasi Kalkulator percuma terbaik untuk Windows 10

Walaupun Kalkulator Windows 10 terbina dalam sangat baik, ia pasti bukan pilihan terbaik. Sekiranya anda memerlukan kalkulator ringkas untuk pengiraan mudah, kalkulator bawaan akan menjadi pilihan yang bagus. Walau bagaimanapun, aplikasi pihak ketiga lebih mudah digunakan dan biasanya mempunyai lebih banyak pilihan daripada kalkulator terbina dalam.

Aplikasi Kalkulator percuma untuk Windows 10

Terokai kalkulator percuma yang serasi dengan peranti anda. Anda tidak akan mahu kembali ke kalkulator yang telah dipasang sebelumnya pada peranti anda. Berikut adalah senarai beberapa aplikasi Kalkulator percuma terbaik untuk Windows 10 yang dapat membantu anda melakukan pengiraan asas, lanjutan dan saintifik.

  1. Calc Pro HD Percuma
  2. Kalkulator + HD
  3. Dataran Kalkulator
  4. Kalkulator X8
  5. Kalkulator Super
  6. Pocket Calculator 2 Plus Percuma
  7. Kalkulator Plus
  8. Kalkulator Ilmiah Kal
  9. Kalkulator Melekit
  10. Kalkulator Windows.

1] Calc Pro HD Percuma

Aplikasi Kalkulator percuma untuk Windows 10

Aplikasi ini dari Panoramic Software Inc. boleh disesuaikan untuk memenuhi keperluan anda. Anda boleh mencampurkan dan memadankan ciri untuk membuat versi aplikasi yang disesuaikan untuk diri anda sendiri. Muat turun aplikasi secara percuma dari Kedai Microsoft dan gunakan di Hub, telefon pintar, Xbox One, HoloLens, atau PC. Terdapat beberapa pembelian dalam aplikasi untuk membuka lebih banyak pilihan tetapi versi percuma lebih banyak daripada yang anda perlukan dalam lebih dari 10 bahasa.

2] Kalkulator + HD

Kalkulator +

Aplikasi ini telah tersedia selama 7 tahun sekarang. Ini adalah aplikasi kalkulator pihak ketiga yang popular di Kedai Microsoft. Aplikasi ini sangat ringan tetapi sarat dengan ciri-ciri berguna. Dalam masa kurang daripada 18MB, anda mendapat ciri seperti senarai memori, kalkulator saintifik dan standard, dan bahkan kalkulator grafik. Kemas kini terbaru aplikasi menjadikannya sangat mesra pengguna. Ia tersedia dalam 15 bahasa yang berbeza.

3] Dataran Kalkulator

Dataran Kalkulator

Kalkulator2 adalah salah satu aplikasi kalkulator reka bentuk terbaik yang akan anda dapati di Kedai Microsoft. Aplikasi ini tersedia di pelbagai platform seperti HoloLens, PC, Hub, Mobile, dan Continuum. Anda akan menemui mod pengaturcara dan kalkulator kewangan selain yang standard dan saintifik. Anda juga mendapat penukar mata wang dan masa untuk lebih daripada 150 mata wang. Aplikasi ini juga dilengkapi dengan papan kekunci yang sangat intuitif.

4] Kalkulator X8

Kalkulator X8

Kalkulator X8 adalah aplikasi kalkulator komprehensif yang boleh anda gunakan pada tablet, PC, atau telefon. Sekiranya anda menyukai aplikasi dengan tema yang dapat disesuaikan yang menjadikan semuanya lebih mudah di mata anda, inilah aplikasi yang patut anda jalani. Muat turun aplikasi di sini dan gunakan 3 tema yang berbeza. Gunakan bar Charm untuk menukar tema dengan mudah. Anda boleh memutar aplikasi untuk beralih antara mod dan fungsi dengan cepat. Pintasan papan kekunci menjadikan semuanya lebih mudah.

5] Kalkulator Super

Kalkulator Super

Super Calculator dilengkapi dengan antara muka pengguna yang sangat interaktif. Paparan grafik yang bersemangat membantu anda membuat pengiraan anda disusun. Anda mendapat semua fungsi yang anda perlukan sebagai sarjana Matematik, Fizik, atau sebagai pengaturcara. Paparan grafik sangat interaktif dan serasi dengan sokongan sentuhan dan tetikus. Muat turun aplikasi ini dari Kedai Microsoft dan nikmati ciri seperti mod Snap dan mod pelbagai sudut.

6] Pocket Calculator 2 Plus Percuma

Pocket Calculator 2 Plus Percuma

Aplikasi ini sangat adaptif. Ini mesti ada kerana ia tersedia di pelbagai platform seperti HoloLens, Hub, Xbox One, dan tentu saja, PC dan peranti mudah alih. Ciri terbaik aplikasi ini ialah anda boleh menggunakan 9 hasil terakhir untuk pengiraan baru. Ini menjadikan pengiraan kompleks lebih mudah. Muat turun aplikasinya di sini. Nikmati kemudahan jubin langsung yang menunjukkan pengiraan sebelumnya dan beralih tema mengikut pilihan anda.

7] Kalkulator Plus

Kalkulator Plus

Sekiranya anda mencari aplikasi kalkulator super ringan, inilah yang mesti dicari. Ia memerlukan sekitar 3.5MB ruang simpanan. Ia masih dapat melakukan pelbagai pengiraan. Anda boleh menyemak sejarah dan bahkan memperbesar aplikasi agar sesuai dengan skrin. Muat turun aplikasi dari Kedai Microsoft. Ia benar-benar percuma dan terdapat ciri Kongsi pengiraan anda.

8] Kalkulator Ilmiah Kal

Kalkulator Ilmiah Kal

Ini adalah kalkulator yang sangat mudah ketika datang ke antara muka pengguna. Ia mempunyai semua ciri Kalkulator Saintifik. Aplikasi ini akan menjadikan hidup anda lebih mudah, matematik bijak. Muat turun aplikasi ini di sini untuk menonton aplikasi kalkulator ringkas yang membuat pengiraan yang rumit untuk anda. Aplikasi ini juga menyimpan sehingga 10 hasil sejarah untuk anda rujuk.

9] Kalkulator Melekit

Kalkulator Melekit

Sticky Calculator adalah aplikasi kecil. Ia memerlukan sekitar 25MB ruang simpanan anda. Reka bentuk aplikasi ini ringkas. Anda mendapat semua fungsi yang anda perlukan tanpa harus membiarkannya memenuhi semua ruang skrin. Anda boleh menggunakan garis yang tidak dihitung sebagai memo. Ia juga dilengkapi dengan fitur pengiraan automatik untuk setiap baris. Dapatkan aplikasi ini di sini untuk menjadikan hidup lebih mudah.

10] Kalkulator Windows

Kalkulator Windows

Saya tidak dapat mengecualikan kalkulator terbina dalam dari senarai. Ia cukup mudah digunakan. Ia mempunyai tiga mod; standard, saintifik, dan pengaturcara. Ia juga mempunyai unit converter yang menjadikannya aplikasi popular. Anda boleh menukar unit mata wang, ukuran, dan nombor umum lain yang perlu ditangani oleh orang setiap hari. Anda boleh memuat turunnya dari laman web rasmi Kedai Microsoft.

Cubalah beberapa aplikasi ini. Bagaimanapun, mereka semua percuma. Anda boleh menguji semuanya. Pilih yang kegemaran anda mengikut keperluan pengkomputeran biasa anda.

Kalkulator Windows