Cara menghantar fail yang disekat di Gmail

Sekiranya anda cuba menghantar fail seperti, anda menerima mesej Disekat kerana keselamatan , maka catatan ini akan menunjukkan cara menghantarnya. Perlu diingat bahawa Gmail tidak menyokong format fail seperti EXE, DLL, DMG, VB, CMD, BAT, JAR, VBS, JSE, PIF, VXD, JSE, APK, INS, SCT, MSI. Anda boleh menghantar fail RAR dan ZIP - tetapi kedua-duanya sekali sekala tersekat jika menyertakan jenis fail yang dilarang. Dalam catatan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengirim fail yang disekat, dengan mengambil contoh fail RAR.

Kemungkinannya anda telah berusaha untuk menghantar fail RAR melalui Gmail, tetapi atas sebab yang pelik, ia tidak berfungsi. Anda tertanya-tanya apa yang perlu dilakukan di sini kerana menghantar fail RAR ini sangat penting. Menghantar fail RAR melalui Gmail kepada orang lain tidak selalu mudah, dan ini terutama disebabkan oleh peraturan yang ditetapkan oleh Google. Anda lihat, Google tidak menyukainya ketika anda mengirim fail tertentu kepada rakan atau keluarga melalui Gmail, oleh itu, masalahnya mungkin bukan arkib RAR, tetapi isi di dalamnya.

Disekat kerana keselamatan

Sekiranya gergasi carian memang menyekat muat naik anda, maka anda akan melihat mesej yang mengatakan Dihalang kerana alasan keselamatan . Ini baik kerana seperti yang dinyatakan di atas, ada kemungkinan besar anda telah disekat kerana fail tertentu dalam arkib RAR. Dalam catatan ini, saya akan mengambil contoh senario di mana Gmail menyekat fail RAR.

Cara menghantar fail yang disekat di Gmail

Anda mempunyai tiga pilihan, dan kami akan melihatnya secara terperinci:

  1. Keluarkan fail yang disekat
  2. Edit fail yang disekat
  3. Kongsi dengan OneDrive

1] Buang Fail yang Disekat

Pilihan pertama adalah mengekstrak kandungan arkib RAR dan memadam fail yang terjejas sekiranya tidak penting. Selepas itu, teruskan dan hantarkan fail arkib RAR sekali lagi. Kali ini, anda tidak akan menemui kesalahan dari Gmail.

2] Edit sambungan fail Fail yang Disekat

Menyunting fail adalah cara yang pasti untuk membuat sesuatu berfungsi seperti yang anda mahukan. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan untuk berkomunikasi dengan pihak lain sebelum melakukannya. Kami mengatakan ini kerana setelah mereka menerima fail RAR melalui Gmail, mereka akan diminta untuk mengatur semula fail yang diedit secara normal.

OK, jadi buka File Explorer dan cari arkib RAR yang anda berminat hantar. Klik kanan padanya dan ekstrak fail dari dalam. Sekiranya ada fail yang mempunyai pelanjutan yang sama dengan yang tidak disokong di atas, klik kanan padanya satu demi satu, dan pilih Ganti nama .

Sekiranya fail yang dimaksud disebut TWC.exe , misalnya, namakan semula menjadi TWC.jpeg atau format fail yang disokong. Kembalikan semua kandungan ke arkib RAR , dan mulakan semula proses muat naik melalui Gmail sekali lagi.

Setelah menerima arkib, orang lain mesti mengikuti contoh yang sama. Klik kanan pada fail yang terjejas, pilih Namakan semula , kemudian keluarkan sambungan dan tambahkan yang betul.

Ia cukup mudah dan tidak memerlukan masa melainkan anda menghantar banyak kandungan.

3] Kongsi dengan OneDrive

Terdapat pilihan lain yang cenderung berfungsi pada kebanyakan masa. Dengan pilihan ini, tidak perlu mengedit kandungan dalam arkib RAR. Sekiranya anda menggunakan Windows 10, yang sepatutnya, kunjungi Microsoft Store dan muat turun aplikasi OneDrive .

Lancarkan aplikasi, kemudian seret dan lepas arkib RAR dari File Explorer ke aplikasi OneDrive . Setelah muat naik selesai, klik kanan pada arkib RAR, kemudian pilih Kongsi Pautan .

Salin URL yang disediakan dan hantarkan kepada pihak ketiga. Setiap kali mereka mengklik pautan itu, mereka akan dibawa ke lokasi fail di OneDrive. Dari sana, mereka dapat memuat turunnya tanpa ribut-ribut.

Semoga ini dapat membantu!

Original text


hantar fail yang disekat di Gmail